U nas dzisiaj słoneczko ale wiatr urywa głowę.
Na kwiatki Bogusiu będę musiała w tym roku trochę poczekać
Dobrze że chociaż czosnki kwitną to ogród tak smętnie nie wygląda.
Moim najcenniejszym zakupem jest dereń kwiecisty Rainbow ( przy zakupie dereni zawsze szukam śladów kwitnienia, żeby później nie czekać kilka lat na kwitnienie), wpadł mi też w oko dereń kousa Milky Way -do jutra się zastanowię ( targi dwudniowe, adres sprzedawcy też zdobyłam )
I reszta zakupów ( 3x hortensja Rensun-przed ogrodzenie koło wiśni, gdzie usunęłam trawnik i potrzebuję coś niskiego- jak rabata uzyska docelowy wygląd to pokażę, 3 żurawki ,1 funkię mikro i 3x szałwię o bardziej różowym odcieniu kwiatów, 3x przetacznik- tam gdzie nic nie chce rosnąć )
Kasia a tak po prostu wdrapałem się na drabinę i na pierwszym bocznym od góry zaszczepiłem odmianę srebrzystą Argentea, w następnym roku jak się przyjęło przyciąłem boki i wyprostowałem szczep
Iwona to pelargonia, w górach powiadasz niektórym to dobrze
Dobrze rozpoznałaś to kalina viburnum Onondaga...dzięki, że podsyłasz mi takie infromacje...o nowinkach wśród kalin i lubię kolumnowe...wiesz dlaczego
O zachodzeniu roślin na siebie, to moje tak mają, bo z ciachaniem i korektą mam problem, zawsze mi szkoda, ale się oswajam
Taki mam efekt, ciachania
Klonik japoński Sherwood Flame po metamorfozie
Złotą medalistkę napewno posadzę jak tylko spotkam