Mam, okazało się, że nie robiłam zdjęć, tak mnie wkurzał ten fragment. To zdjęcie jest z zeszłego roku, kocimiętka po strzyzeniu w sierpniu. W zeszłym roku jak urosła razem z werbeną, którą też miałam, to nic nie widziałam,co się dzieje w dalszej części ogrodu
Piękny ten Bluszcz pospolity Zaczynam mieć na niego ochotę. Czy jeżeli posadzę go pod tym brzydkim betonowym płotem, to nie muszę faktycznie zapewniać mu podpór? Da radę się wspiąć? Jak gęsto sadzić aby uzyskać efekt zielonej ściany?
Witam
Mój ogród tworzę od 4 lat. Daje mi to mnóstwo satysfakcji i radości choć początki wcale nie były łatwe. Popełniłam mnóstwo błędów i pewnie jeszcze niejeden przede mną, ale podobno na błędach uczy się człowiek.Na szczęście moje "krzaczory" dobrze znosiły kiedy fundowałam im kolejne przeprowadzki z miejsca na miejsce . Nie lubię się rozpisywać więc zapraszam do oglądania.
Kocimiętki mi się pokładają Pewnie koty się trochę przyczyniły, bo uwielbiają włazić w sam środek i się wylegiwać, ale trochę leżą nawet te nie maltretowane. Słabo dość też kwitną
Co złego zrobiłam im, że takie nieładne są? Ziemia zła..? Jest tam miks czarnej gliniastej i piachu zasadowego.
Zależy jaką hakonechloa wybierzesz
Tu zwykła macra, trzeci rok
Jak widzisz pokrój jest fontannowy, a na zdjęciu zamieszczonym przez ciebie (na przyszłość - dajemy tylko linki, nie podkradamy zdjęć) nie jest to hakonechloa, którą, owszem, śmiało możesz dać sadząc w odstępie ok. metra
I parę porannych ujęć z mikro ogrodu
Skalnica z wschodzącym red baronem
Kwiaty skalnicy są delikatne jak mgiełka.....
Róża Giardina obudziła się na czas b
Na Dzień Dziecka bedzie miała kffiatuchy
Hostwisko z bukszpanami
Kwitnący rododendron tarragona
I tarragona w komplecie z nowym nabytkiem , czyli rododendronem golden torch