Zielonym od linijki - ogród Ivony
21:47, 27 cze 2015
A co do prac to chciałabym w tym roku położyć kostkę brukową na podjeździe i przy głównym wejściu do domu. I biorę się za projektowanie kolejnych rabat. W wolnej chwili wstawię plan działki i moje wypociny. Liczę na pomoc i każdą poradę, opinię. Ze względu na duży areał nie zdecydowałam się na zakup projektu. Może z pomocą tego forum uda mi się stworzyć coś pięknego a na pewno będzie lepiej niż jest do tej pory.A jako pierwsza do przeróbki idzie ta rabata
:
Te rośliny idą do przesadzenia. Chciałabym tu zostawić derenie mam ich 3 sztuki i róże okrywowe te różowe tez mam ich 5 sztuk . Muszę rozrysować co i jak .
:
Te rośliny idą do przesadzenia. Chciałabym tu zostawić derenie mam ich 3 sztuki i róże okrywowe te różowe tez mam ich 5 sztuk . Muszę rozrysować co i jak .
Proszę o pomoc. Mam trawnik 4 letni. Chwasty pojawiają się oczywiście wielokrotnie, to mniszek, to lebioda, to koniczyna. W tym roku pojawiło się coś takiego(zdjęcie w poście). Najczęściej wybiera miejsca te same co mech. Jest chwastem bardzo zaborczym, całkowicie wypiera trawę. Jest bardzo ekspansywny, szybko się rozrasta, zajmuje kolejne miejsce w trawniku. Zlałem to Chwastox-em, ale nie wiem czy zadziałał odpowiednio bo po około 2 godzinach spadł deszcz (choć mniszek zginął). Co to za chwast i jak go wytępić?