Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

frezja 12:42, 07 lip 2015

potwierdzam...cudo) królowa bez kolców...
nicol21 20:32, 08 lip 2015

Mi się pomysł z przeniesieniem hortek podoba, ale nie pozbywaj się ich wszystkich z tarasu. No i pokaż jakieś świeższe widoki ogrodowo-tarasowe
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
kwiatholandii 21:06, 11 lip 2015

noemi napisał(a)

Ewelinko, wszystko rośnie , na razie nie ma rewolucji ….

ale ale myślę o tym miejscu

… czy przed zebrinusy nie przenieść hortensji limek , szt. 4 a w donice tarasowe posadzić coś innego ?

pierwszy powód , oczyścić ziemię z opuchlaków , strasznie dopadły hortki

drugi powód , za bardzo wylewają się na taras i zajmują miejsce …

trzeci powód , coś trzeba robić

A mnie bardzo się. to "wylewanie " hortek podobało....Ps. pięknie jak zawsze
noemi 08:02, 12 lip 2015

ewa004 napisał(a)
Wydaje się ze to dobry pomysł ,hortki by rozjaśniły ten trawiasty przecudowny busz
Larisske oczywiście masz cudną

Teraz ma swój czas. Twoja odbije . Teraz tylko zastrajkowała.

Dziękuję za głos w sprawie.

Cleo napisał(a)

I ja potwierdzam!

dziękuję

Madzenka napisał(a)
Mi się ten busz bez hortek podoba

Opryskaj graba koniecznie, co 7 dni na szpeciele i na choroby grzybowe. Coś Wieloszka u Ciebie zidentyfikowała z robali ake nie mogę sobie przypomniec

Pryskam , to szpeciele, niestety , widzę po liściach . Jest mocno zaatakowany.

Busz i hortki zostają na swoim miejscu. Będzie mi ich jednak. brakowało.

frezja napisał(a)
ile lat masz zebrinusy i jaką teraz mają wysokość...orientacyjnie

Zebrinusy 4 sezon . Ponad 160 m.

malkul napisał(a)
Pęknie masz
a kruszynkę uwielbiam

Dziękuję bardzo

Pszczelarnia napisał(a)

Czy lewa czy prawa strona - wszystkie strony świata u Ciebie piękne. A o czymś takim świetlistym, lekkim (żagiel), przytulnym ze stolikiem pod ręką marzę.

Zauważyłam, że moja 'Burgundy Ice' musi iść do lekkiego cienia. Kolor jej bardzo płowieje. Ale jest zdrowsza niż np. Home@Garden.

To ja chyba jednak kupię tego Novalisa.

Kup koniecznie. Teraz na skończyła już pierwsze kwitnienie. Ale pewnie powtórzy. Krzak jest prosty , zdrowy.

mateuszmichn napisał(a)
Witaj. Piękne rabaty, zwłaszcza bukszpanowe kuleczki i rabata z trawami. Super jest ten żagiel dodaje takiej lekkości

Dziękuję

bleebla napisał(a)
Fajnie, że zrobiłaś zdjęcia obu stron.
Nareszcie zobaczyłam brzózki Kule ze stipą pięknie wyglądają. Różyczki ładnie kwitną. Tuje już olbrzymy. Pamiętam jakie małe były w pierwszym sezonie. Podoba mi się zestawienie czosnków purpurowych z trawą, chyba variegatus.
Czy czosnki główkowate przeżyły Ci zimę? Coś mi się kojarzy, że miałaś je właśnie po lewej stronie, a na zdjęciach ich tam nie widać.

Buziam

Aga, czosnki rosły przy variegatusie a główkowate …ehhh sama im zrobiłam kuku …prawie leżały na rabacie , po moim przesadzeniu ich w trakcie kwitnienia w zeszłym sezonie były takie liche i je ... wyplewiłam zostały jakieś niedobitki. Ale jesienią będę dosadzać i trzeba będzie się ostro śpieszyć z ich zakupem , bo widzę , że jest na nie szał

Tuje poszły do góry , noo a były bardzo małe. Czekam jak jeszcze z 50 cm podrosną .

Joaska napisał(a)

Ło matko cudna jest no mus ją mieć ..... już mam dla niej miejscówkę a jak z jej zimowaniem ?? i chorowaniem???

Zimowała bez okrycia. Nie choruje … na razie rośnie pięknie. Zauważyłam , że potrafi urosnąć bardzo wysoko do słońca. Przebiła się . Polecam Ci bardzo bardzo. Tylko się sypie , tego jednak nie lubię.

frezja napisał(a)
potwierdzam...cudo) królowa bez kolców...

nicol21 napisał(a)
Mi się pomysł z przeniesieniem hortek podoba, ale nie pozbywaj się ich wszystkich z tarasu. No i pokaż jakieś świeższe widoki ogrodowo-tarasowe

Za chwilkę coś pokażę Hortki na razie zostaną. Zaraz będą kwitły ,przesadzaniem teraz mogę im zrobić tylko krzywdę.

kwiatholandii napisał(a)

A mnie bardzo się. to "wylewanie " hortek podobało....Ps. pięknie jak zawsze

To sprawa przesądzona … Dziękuję

noemi 08:08, 12 lip 2015

Wczoraj po giełdzie kawa w ogrodzie smakuje mi najlepiej

Larissa kwitnie. Należy do bladawców. Według mnie potrzebuję konkretnego w kolorze towarzystwa.

noemi 08:15, 12 lip 2015

Larissa.

Drugie tłoczenie burgundy.Poszła mocno do góry.

noemi 08:19, 12 lip 2015

Ze stipą im bardzo ładnie. Zdecydowanie ta trawa do róż jest idealna.

noemi 08:24, 12 lip 2015

Moje ulubione

I niedobitki czosnki główkowate

Stipa się położyła , ale dla mnie must have mojego ogrodu.

noemi 08:38, 12 lip 2015

W kółko to samo …

Trawnik , malutki , ale jednak lubię go mieć

Na tarasie na razie pusto. Czekam na limki

Miłego dnia !
frezja 08:43, 12 lip 2015

kolejna porcja inspiracji dla mnie..aż przestałam pić kawkęznalazłam trawkę pod nazwą ostnica,czy to ta co u ciebie??wys.do 50 cm..