Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 11:24, 25 cze 2015

Do góry
Takiego kwiotka dostałam u mnie jeszcze nie kwitnie ale tu mam jego kwiotki znacie może ? pozdrówka zostawiam

Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:18, 25 cze 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

O matko!!!! coś niesamowitego! tez pytam, jak Ania, co ty dajesz, u mnie w tym roku mizeroty totalne, chyba mnie nie lubią!
Cudnie Gosiu u ciebie, taka kipiąca roślinna bogatość!
W Kruklandii 11:16, 25 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Kto wie co to jest?

Mam tego sryliony i nie wiem jak się pozbyć

Po deszczu bez problemu usuniesz, obojętnie co to jest u mnie tak się sieją wiązy, w tysiącach, też robota upierdliwa, a na dodatek ostatnio posiałam najlepsze widełki do plewienia, bo ogród mam cały zachwaszczony, najgorzej, że chwaśnica ruszyła!
To tu... 11:15, 25 cze 2015

Do góry
Magda, Twój ogród wygląda jakby miał już parę dobrych lat
Pieknie jest!

A te żółtawe trafki to evergoldy?
MAD napisał(a)

A jeżówki jakie masz?
Moja codzienność - ogród Oli 11:11, 25 cze 2015

Do góry
Wychodzę się zrelaksować a wracam z nerwem.....

proso i sesleria jesienna...

co ja mam zrobić z tymi cholernymi turkuciami ? ............
Ogród w Puszczykowie 11:09, 25 cze 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dziewczyny dla Was fotki sprzed chwili kilka razy startowałam, bo dziś co chwilę leje

pod grujecznkami w pierwszej linii przywrotniki, za nimi szałwie i na końcu jarzmianki oraz miskant ML, kory póki co brak, więc deszcz bryzga na roślinki

gaury

rdest Darjeeling Red powoli pochłania trzmieliny
ale jest cudny, na razie jeszcze go nie ograniczam

Te różowe kwiatki na zdjęciu nr 3 i 4 co to za kwiatki?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:08, 25 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Mus zapolować na lawende
Buksy w trawie, speszyli for you and Siakowa

edit: Babka, no nie rób mi tego i zabieraj głos jak najbardziej!

No i buksy miodzio jak planujesz takie małe czy pozwolisz im urosnąć ? bo widziałam już różne wielkości i wiem że trudno zachować chcianą wielkość ale fajnie wyglądają małe
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:04, 25 cze 2015

Do góry
Małgosiu, aleś nazbierała róż, same cudowne ale jak słusznie zauważasz, oprócz róż też masz pełno piękności
Wiciokrzewy masz akurat mocno pachnące, u mnie znowu będzie zmiana ich miejscówki rozwalam cały ogród... znowu...mi się nie podoba
Jestem oczarowana nasadzeniami doniczkowymi, ależ to lekkie i aż smakowicie to wygląda
a z okazji 18 urodzin, tez kwiatek się należy

wszystkiego naj naj Małgosiu
Typografia ogrodu 11:00, 25 cze 2015

Do góry
ku pamieci - odpalilam specjalnie dysk - odętka dokładnie rok temu w Ogrodzie botanicznym w Warszawie.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:59, 25 cze 2015

Do góry
Smagliczkowy spektakl trwa

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:59, 25 cze 2015

Do góry
Pojawiła się też kępa blado fioletowych kwiatów i nie wiem czy to smagliczka czy gipsówka?

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:57, 25 cze 2015

Do góry
I opuncje się ukorzeniają i nawet puściły odrost ładny przy ukorzenianiu

Rododendronowy ogród II. 10:56, 25 cze 2015

Do góry
kasia65 napisał(a)
Bogdziu,serdecznie dziękuję za odpowiedz.Przesyłam kolejne zdjęcia abyś zobaczyła w jakich warunkach rośnie mój rododendron.- nova zembla.Nie był on przez nas sadzony,ponieważ w maju 4 lata temu odkupilismy ogródek już zagospodarowany.Nie miałam żadnej wiedzy o rododendronach ,ale ten wygladał tak marnie(jakies trzy gałązeczki z bladymi.prawie żółtymi liśćmi-zero kwiatów),że postanowiłam o niego zawalczyć.Kupiliśmy z mężem nawóz do R-magiczna siła ...nawet trochę ożył,zawiązał pączki,wiec się ucieszyłam że następnej wiosny zakwitnie i poznam kolor i nazwę R.Przyszła wiosna ale okazało się że wypuscił tylko liście.Nie dawalo mi to spokoju,walczyłam nadal,szperałam w internecie i zalazłam tu u Was na forum że aby roslina pobierała i mogła korzystać z nawozu musi miec odpowiednio kwaśną glebę.Zakupiliśmy więc przez internet Instal... no i latem już moża bylo zauważyć pąki kwiatowe i oczywiście liścienne.Zaszłego roku pokazał 5 kwiatów...A w tym roku juz 12!!!Walka sie opłaciła.ale właśnie ok20 czerwca jak oberwalismy przekwitłe kwiaty ,pokazały sie te plamy na liściach...Może faktycznie jakis bląd przy nawozeniu?tu moje kolejne pytanie?Czy Instal ten do zakwaszania podloża traktować również jako dawke nawozu czy -nie??Czy tę magiczną siłę stosować co 2 tygodnie ?Czy może lepiej dolistnie co tydzień...boję się teraz znowu nie przedobrzyć w tym jego ratowaniu...wiec proszę o radę co do nawożenia bo Twoje doświadczenie i wiedza jest bezcenna!Jeszcze raz dziekuję za poświęcony mi czas....Przepraszam że "zamęczyłam"historią mojego RR...Z pozdrowieniami-kasia

Kasiu nie znamtego środka do zakwaszania Instal, w internecie tez go nie znalazłam . Ja powiem tak , na zdjeciu wcale tak żle nie wyglada ale zeby nie było powrotu do złego wyglądu to ja bym go na początku września wykopała dokad jeszcze nie jest wielki , przygotowała porzadne podłoze i posadziła na nowo. On rośnie duży i jeśli za kilka lat okaze sie że choruje to kłopot bedzie wielki a teraz mozna bez problemu przygotowac mu dobre podłoże i nie martwic sie przyszłoscią.Ziemia zmieszana z kwsnym polskim torfem pól na pól i dosc rozległe stanowisko bo rośnie szeroko i bedziesz miec pewnosc ze wystarczy o niego dbac tylko na bieżąco. To ze źle wygladał świadczy ze nie miał dobrego podłoża a to jest podstawa i zakwaszanie ziemi nie ma sensu jesli tam ziemia jest nie taka jak powinna. Pewnie że po jakims czasie tez sie bedzie wyjaławiac ale wtedy juz nawozy wystarcza , wiec moja rada posadz od nowa.Pamietaj o tym że nie mozna posadzic głębiej niż rósł , nie dawaj w pierwszym roku żadnych nawozów i podlewaj .Co do magicznej siły ja ją stosowałam tylko raz , nie podobała mi sie , rośliny nie poprawily wyglądu, wole nawozy do rh firmy Agrecol lub Florovit.
"W kolorze blue" 10:56, 25 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
ale to nie hosty??
ojtam, ojtam

Hosty sa na rabacie do zmiany, własnie cyknełam, strona południowa
"W kolorze blue" 10:54, 25 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Albertine

Samo imię Albertine kojarzy mi się z jakąś pulchną, dorodną matroną i zdjęcie to skojarzenie potwierdza
To tu... 10:50, 25 cze 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Ta, którą siałam z nasion wygląda obecnie tak:

I raczej na kwitnienie nie mam co liczyć.

A ja bym jednak liczyła...później ale raczej zakwitnie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:49, 25 cze 2015

Do góry
W tym tygodniu zakwitł pierwszy kwiat Rutbekii.
"W kolorze blue" 10:48, 25 cze 2015

Do góry
Albertine

Edenki

Aspirin
"W kolorze blue" 10:45, 25 cze 2015

Do góry
To tu... 10:42, 25 cze 2015

Do góry
chojna napisał(a)
... jedynym ograniczeniem jest poczet królów polskich i czas

Pięknie napisane o tych królach... Zgadzam się z Toba w 100%.

chojna napisał(a)
Teraz czas na wakacje i odpocząć!
Dokończymy zakładać nawadnianie pod posadznymi roślinami, przykryję korą, posprzątam i NAD MORZE!!!!

Plan mam podobny. Tylko w miejsce "dokończymy zakładać nawadnianie" powinnam wpisać "zbałamucimy sąsiadów żeby co 2-gi dzień podlali"

chojna napisał(a)
Napisz proszę co masz posadzone w towarzystwie Sundae Fraise.

Mam funkie, ID i żurawkę Georgia Peach. Ale to moja inwencja twórcza. Musiałam zagospodarować to co miałam dostepne w ramach wykopków.

chojna napisał(a)
I jeszcze pytanie. Stipy wysiewałaś z nasion?

Ta, którą siałam z nasion wygląda obecnie tak:

I raczej na kwitnienie nie mam co liczyć.

A te kupione/darowane wyglądają tak:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies