Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:22, 22 cze 2015

Do góry
Kolejna nowość ...z 2013 roku!!!
Iris sibirica Harpswell Happiness

Przy irysie japońskim.. niestety wypada gorzej.. foto powyżej widać w prawym dolnym rogu.. nie ta biel, nie ta wielkość... Muszę liliowca wyciepać stąd a dosadziś resztę białych irysów, bo są na drugiej rabacie..
Może jak się rozwinie to bardziej zachwyci..

I w pąkach są irysy japońskie CENTER OF INTEREST - ma być taki też woow.. jak White Ladis.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:18, 22 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu to zrozumiałe, że brak czasu jak się ma tak wspaniały ogród jak Twój, ja nie mam a też gonię się z czasem. Będę czekać cierpliwie

Kolejka się skróciła.. może za tydzień się zbiorę i znów coś wypchnę Jak dziś kopałam to włosy dęba mi stały ile tego się znów nasiało. Jak porośnie to będzie kosmos ..
A teraz przedstawiam moje nowości z 2013 roku.... jupi jaj.. piękne, ogromne kwiaty.. boskie som wreszcie raczyły zakwitnąć.. ale za to jak.. oj cmokam nad nimi..
Przedstawiam Kosaciec/irys japoński White Ladies kwiaty ma ogromne 15 cm!!!

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:15, 22 cze 2015

Do góry
Coś na ząb.

Ogródek w którym klon osłupiał:) 18:14, 22 cze 2015

Do góry
Tymczasem wracając z pracy stanęłam w szkółce, w której nikt nie odbierał telefonu

Mieli ambrowce w dwóch odmianach, niestety nie tych, których szukam. Niemniej stwierdziłam, że bardzo mi się te drzewa podobają.

Bardzo podobał mi się także wiąz polny o pstrych liściach, ładnie by one wyglądały na tle szarego płotu, muszę tylko coś niecoś o nim poczytać.

Ogród prawie romantyczny 18:10, 22 cze 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Zaczynają kwitnąć tawułki

Piękne widoki a Ty bardzo skromna jesteś, bo dla mnie nadal raj
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:08, 22 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Obiecany tatarak w 3 sezonie, zarósł wkoło

Bardzo pięknie się prezentuje.
Mnie irytuje skubanie, przycinanie końców turzyc chciałam sobie iść na skróty z tatarakiem to mnie i tak załatwili
Wszystkiego po trochu 18:07, 22 cze 2015

Do góry
Teresko, Pastella jest niską różyczką , ładnie się krzewi, długo trzyma kwiaty, jest zdrowa. Mam jeszcze z niskich Rumbę i cudną Chippendale. Leonardo da Vinci też jest niską , chociaż u mnie wypuszcza długie pędy ale ja przyginam i wtedy jest niższa. Jeszcze Bonica, chociaż u mnie w tym roku jest trochę wyższa

Rumba-

Leonardo Da Vinci

Chippendale

Bonica jast za kocimiętką dopiero zaczyna kwitnienie, ma mnóstwo pąków, potem biała Schneewitchen, leonardo i Swan Lake

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:02, 22 cze 2015

Do góry
Monika76 napisał(a)

Zgadzam się całkowicie w sprawie Pomponelli- obłędna i w sprawie trawnika również- po co Ci on

Kuszę.. kuszę.... żywopłotka nie przycięłam.ale kto by na to patrzył ??

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:58, 22 cze 2015

Do góry
Kasiek...proszę uprzejmie

Ula...właśnie też, na razie nie mam pomysłu; drugie miejsce, gdzie też nie mam pomysłu, to miejsce z posadzonymi 3 azaliami, podcięte stare rośliny i pusto teraz i co dodać, zanim te azalie urosną?

jesienią jeszcze przybędzie takich dylematów

zawitka...u mnie działo się podobnie, jeden gatunek róży zaczął z plamistością i przenosiło się na inne, posadziłam za gęsto, te chorowite róże przesadziłam, nic już nie dokładałam i wszystkim różom wyszło to na zdrowie; plamistość jest zaraźliwa, trzeba pryskać, ponadto czasami wina miejsca, tak do końca trudno powiedzieć, tak sama dumam, co jest przyczyną. Myślę, że dużo zależy od samej róży, niektóre są trudne.

Juzia...firletka na pewno pasuje do róż rozsiewa się bardzo mocno, stąd u mnie takie łany, nie rozłazi się, bo z każdego nasiona osobna kępka wyrasta. szerokość jednej kępy to 20 cm, wysokość do 70, jak jest ich kilka, z reguły tak jest, wygląda, jak jedna wielka kępa

Zobacz gdzie się wysiała

a tu połączona z różą

Sebciu....dzięki za komplement, ale powiem ci, że ostatnio trzeba coś wymyślić i nic mi do głowy nie wpada, dlatego ogród w odstawce, aż zatęsknię za nim, bo inaczej po nocy dumam co sadzić, zamiast spać
lilia...zaraz popatrzę ale pamiętaj, tobie ma się podobać

Madżenka...w takim razie to , nie to, a może wina samej róży, powiem ci, że mojej odpadły pąki, po opadnięciu coś czarnego było, jak zgorzel i teraz się zastanawiam, jak 2 tłoczenie i jak ona rokuje za rok, nie chciałabym, aby kwitła pojedynczymi kwiatami

tak mi tu w donicy super werbena rosła, prawie zaczęła kwitnąć i grad ją połamał

zabrałam się za cięcie tawuł i cisa, niestety nie skończyłam, coś mam lenia ogrodowego
Jestem w polu 17:56, 22 cze 2015

Do góry
Jedyne zdjęcie jakie zrobiłam i to do tego komórką, bo ja głupol , aparat zostawiłam w domu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:44, 22 cze 2015

Do góry
Małgosik, Sonko jak miło,że się odezwałałyście.Dziękuję Wam za podzielenie się opinią. Męczę się i męcze, jakieś koncepcje przechodzą mi przez głowę, ale na ogród trzeba spojrzeć tak globalnie i ciężko mi to idzie. Jak już wymyślę kawałek rabaty, to stoję w miejscu bo nie wiem jak ma się to do reszty. A na razie to najwięcej trudności sprawia mi stworzenie tego wyższego piętra roślin z tyłu. Nie wiem jakie drzewa szybko by urosły, gdzie które wszadzić, gdzie ewentualnie tuje. Bo nie chcę po całosci tujek. Wiem, że agrowłókninę mam do zdarcia i pokuszę się o ostry kancik, tylko mam obawy co do utrzymania w eyzach takiego trawnika. Z tyłu ogrodu na pewno też poprzesuwam rośliny do przodu.
Ten ogród, którego zdjęcia mi podesłałaś jest bardzo inspirujący, na pewno coś wykorzystam. Podsyłam jeszcze problematyczny tył ogrodu na fotce.
Ogród Bogusława 17:38, 22 cze 2015

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)

Witam!
mogę prosić o nazwy tych iglaków na zdjęciach?
Pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 17:33, 22 cze 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Normalnie Tesiu aż mi wstyd że ja nie skojarzyłam kopytnika z Toba
Wybacz

popełnilaś popełnił faux pas Ewuniu
Kiedyś będzie tu ogród 17:33, 22 cze 2015

Do góry
Kampinowski Park Narodowy

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:23, 22 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
I po posadzeniu

One się będą tak zwieszać??? Bosko będzie. Znaczy się - obrzydliwie ślicznie. Blebosko.
Jaka to za odmiana? Edytuję, bo doczytałam. Już wiem.

Cis - Taxus 17:08, 22 cze 2015

Do góry
I pytanie drugie: jak z tego cisa wyhodować stożek, jak go przyciąć i kiedy?

Cis - Taxus 17:04, 22 cze 2015

Do góry
Powiedzcie mi, kiedy i ile powinnam przyciąć cisy posadzone 3 tygodnie temu?

W cieniu - zacieniona 17:00, 22 cze 2015

Do góry
Jan Paweł na jednym pniu z L.Wałęsą...
W cieniu - zacieniona 16:58, 22 cze 2015

Do góry
Rozkwita Pillu...
W cieniu - zacieniona 16:56, 22 cze 2015

Do góry
...w pąkach...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies