Ogród Małej Mi - sezon 2015
18:22, 22 cze 2015
Kolejna nowość ...z 2013 roku!!!
Iris sibirica Harpswell Happiness
Przy irysie japońskim.. niestety wypada gorzej.. foto powyżej widać w prawym dolnym rogu.. nie ta biel, nie ta wielkość... Muszę liliowca wyciepać stąd a dosadziś resztę białych irysów, bo są na drugiej rabacie..
Może jak się rozwinie to bardziej zachwyci..

I w pąkach są irysy japońskie CENTER OF INTEREST - ma być taki też woow.. jak White Ladis.
Iris sibirica Harpswell Happiness
Przy irysie japońskim.. niestety wypada gorzej.. foto powyżej widać w prawym dolnym rogu.. nie ta biel, nie ta wielkość... Muszę liliowca wyciepać stąd a dosadziś resztę białych irysów, bo są na drugiej rabacie..
Może jak się rozwinie to bardziej zachwyci..
I w pąkach są irysy japońskie CENTER OF INTEREST - ma być taki też woow.. jak White Ladis.
Męczę się i męcze, jakieś koncepcje przechodzą mi przez głowę, ale na ogród trzeba spojrzeć tak globalnie i ciężko mi to idzie. Jak już wymyślę kawałek rabaty, to stoję w miejscu bo nie wiem jak ma się to do reszty. A na razie to najwięcej trudności sprawia mi stworzenie tego wyższego piętra roślin z tyłu. Nie wiem jakie drzewa szybko by urosły, gdzie które wszadzić, gdzie ewentualnie tuje. Bo nie chcę po całosci tujek. Wiem, że agrowłókninę mam do zdarcia i pokuszę się o ostry kancik, tylko mam obawy co do utrzymania w eyzach takiego trawnika. Z tyłu ogrodu na pewno też poprzesuwam rośliny do przodu.