Tutaj słabo widać, ale first lady się wzięła za siebie i wszystkie 3 marne krzaczki kwitną ... a myślałam że zrzuca pąki po przesadzaniu, a tu niespodzianka
Wzięłam się za malowanie paneli na bialo, ale musiałam odpuścić, za gorąco było ...
Mam pytanie, 26 czerwca posialiśmy trawę barenbrud solid, na Naszej działce, wszystko pieknie zaczęło kiełować, ale kiedy przyszły upały zauwałyłam że zaczynaja się tworzyć placki, jak przyjżałam się dokładniej widzę że malutka kiełkująca trawa, na końcach jest biała jakby popalona. Trawnik jest systematycznie podlewany, nie wiem co sie stało czy to słońce wypaliło Nam trawę ? Dodam że podlewamy wieczorem dośc spore ilości oraz rano ja jeszcze zraszamy. Nie wiem czy powinnam ją podlewac rano jeśli maja być upały 32-34 st. Może mi ktoś powiedziec co robię źle ? i czy w ogóle jest szansa żeby ta trawa się sie wzbiła?
Ta która jest jeszcze zielona, na koncach zaczyna się skręcać nie rośnie prosto.
Tawułki. Skądś wzięła mi się biała. Kameleon jakiś czy co.. Miała tylko różowe i fioletowe, dzieliłam wiosną i taka się urodziła Pozostałe dopiero się zbierają.
I moje kolejne przechowalnikowe.. Już mi się wszystko pochrzaniło - nie wiem która to Elmshorn? Ona ma takie mniejsze kwiaty? Pierwsze zdjęcie to jeden krzaczek, dwa następne inny. Mają inne liście.
Danusiu to jest kozibród. Jest rośliną jadalną (choć przyznają otwarcie, że nie próbowałam), ale największe wrażenie robią dmuchawce. Zdjęcie tego nie oddaje, ale każdy ma ok 10cm średnicy. Fantastyczny widok.