Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszystkiego po trochu 18:30, 10 mar 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
różnice w kwiatach
przylaszczka Transylwańska

nasza zwykła

Trudno wybrać która piękniejsza, dla mnie obie cudne

Mirka to prawda obie cudne❤️ w sadzawce widziałam tę o pełnych kwiatach w cenie 120zł no szok po prostu..
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:23, 10 mar 2025

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uwielbiam takie wypieszczone zakątki ogrodowe, tym bardziej że sama się przy nich nie musiałam napracować . Drobnokwiatowe bratki uwielbiam, zawsze umilają mi wiosnę.
Podziwiam za ogrom wykonanej pracy, zwłaszcza za umytą elewację. Jesteś dzielna Haniu.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:04, 10 mar 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
No i zaczyna się kwietne szaleństwo, fajnie, wszędzie coraz więcej kolorów śliczne masz te ciemierniki
Basia dokładnie wszystko jednocześnie zaczeło kwitnąć przebiśniegi krokusy iryski a dziś pierwsze kwiaty cebulicy się pokazałyA ciemierniki dziękują.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:02, 10 mar 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Monika, zdjęcia moich ulubionych ciemierników
Hybrydowe z grupy IceN'? Z tej grupy moim faworytem jest Roses Picotee.
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 17:42, 10 mar 2025

Do góry
Ładny zachód, szkoda że tak późno z pracy wróciłam ogarnęłabym osiedlową do końca, bo idą już do mnie zatrwiany...
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 17:41, 10 mar 2025

Do góry
Mirka nie wiedziałam, że przegorzan też taki upierdliwy Najgorsze są te co z kawałka palowego, głębokiego korzenia wyrastają, trudno je wyjąć w całości jak są starsze.

Dziś jednak poprawiłam sadzenie pęcherznicy pod płotem obok cisa. Bukietowa poszła dalej na prawo między kruszyny, bo w miejscu gdzie rosła wolę coś wyższego. Taki trochę ażurowy żywopłot powstał Tawułę Anthony Waterer wzięłam na początek rabaty przy tarasie, w sumie ładnie wygląda przez cały sezon, nie bardzo już mam miejsca na krzewy Ta tawuła , kiedyś się na mnie pogniewa. Jest ze mną od początku i gdzie to ona już nie była, włącznie z donicą na ganku

Wszystkiego po trochu 16:48, 10 mar 2025

Do góry
różnice w kwiatach
przylaszczka Transylwańska

nasza zwykła

Trudno wybrać która piękniejsza, dla mnie obie cudne

Vita, a to maleństwo to Cramera, raczej same listki, no cóż może za rok

Wizytówka - Milunia w ogrodzie z widokiem na rozlewisko 14:00, 10 mar 2025

Do góry
Sezon 2025

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:58, 10 mar 2025

Do góry
Sezon 2025

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:48, 10 mar 2025

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 12:47, 10 mar 2025

Do góry
anpi napisał(a)

To ciemiernik Ice Roses Red. Faktycznie z tych wcześniejszych.
Piękna pogoda zdopingowała do pracy w ogrodzie.Też już przycięłam róże, bo mam dużo cebulowych, które już wyłażą na potęgę z ziemi i potem nie ma gdzie nogi postawić by podejść do róż. Poza tym one już mają duże pąki, więc czas!
Przebiśniegi fajnie już widać w ogrodzie, ładnie się rozrastają kępki!

Tu przy murku przebiły się przez grubą warstwę liści klonowych. Fotka jeszcze przed sprzątaniem tej części. Ale w sobotę udało mi się ogarnąć już okolicę murku. Zastanawiałam się czy nie zebrać trochę tych klonowych liści z rabaty. Ale są bardzo kruche, to może szybko rozłożą się i zmienią w próchnicę. Tam i tak potem liście ciemierników i host wszystko przykryją.

U mnie też wiosenne cebule przebijają się przez ściółkę uwielbiam ściółkę brązową, potem można sypnąć na to skoszoną trawę. Ja już nie sprzątam rabat na tip top, priorytetem jest u mnie podłoże, bo przychodzą ulewy, potem upały i myślę, że taka Ściółka jest ochroną dla roślin. Z latami zmieniły mi się ogrodowe przekonania, się starzeję
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:36, 10 mar 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Ja też pamiętam taki cudny strumyk krokusików u Muszelki, ale myślę, ze one tak same z siebie to średnio się rozmnażają, przynajmniej u mnie. Trzeba jednak sadzić cebulki, zobaczę po wiośnie czy będą przeceny woreczków z cebulkami

Wiesz co, u mnie jest spory przyrost. Sadziłam po 3 do jednego dołka szerokiego, a mam ich więcej w tych miejscach w zaledwie drugim roku.

Z trzech taka ilość ❤️
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:33, 10 mar 2025

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Patrycja, pokażesz świdośliwy?

Fajna zaczyna się u Ciebie wiosna, u mnie jakoś wszystko późno w tym roku.

Nakierowałam gałęzie na czuja, ale teraz analizując zdjęcia to chyba troszkę poprzestawiam paliki by bardziej uzyskać taki zarys gałęzi jak u Hani (krzyżujące się). U mnie obecnie to bardziej kształt litery „V”. Do bambusów mam też czasami kabel elektryczny podwiązany, bo docelowo jak podrosną to mają dostać oświetlenie od spodu.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Glina i zielsko 12:17, 10 mar 2025

Do góry
Wrzucam Ci screena z jednej z grup na FB o kolumnowych drzewkach. Sama też planuje kupić, a podobno sporo oszustów się trafia sprzedając zamiast kolumnowych takie na karłowych podkładkach. Najważniejsze na tym screenie na końcu w „P.S.”
co posadzic przy waskim pasie do plotu 11:17, 10 mar 2025

Do góry
Witam,

nie wiem jak sie oslonic, a mam do dyspozycji ok 40cm pasa miedzy ostka brukowa a plotem.
Najlepsza bylaby laurowisnia, ligustr albo tuja? tylko, ze ten pas jest chyba za waski za ich zasadzenie?
Nie mam tez pomyslu na nic innego, nie-drewnianego. U sasiada z prawej myslalam o markizie bocznej.
Ktos madry doradzi mi?

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 10:53, 10 mar 2025

Do góry
Tylko warto go posadzić tak by go właśnie słońce podświetlało. Bez tego takiego szału nie robi. Zobacz sama
Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 10:47, 10 mar 2025

Do góry
Judith napisał(a)
Kurczę, no i myślę o wsadzeniu Ametysta w donicę…
Co za masakra . Mus wydać kasę i na Ametysta i na fajną donicę . Kminię.

Kmiń! A na pokuszenie masz fotkę . Tak go widzę z salonu podświetlonego słońcem.

Sorki za szuszarkę, fota na szybko

Zieleń, drewno i antracyt 10:46, 10 mar 2025

Do góry
Na relaksacyjnej szaleją krokusy. To teraz moją ulubiona rabata

April podbija las... 10:43, 10 mar 2025

Do góry
Nie umiem nowym telefonem robić zdjęć, wszystko rozmyte. Chyba wrócę do starego

Trochę wiosny wyłazi jak się zdejmie pierzynę z igieł

Zieleń, drewno i antracyt 10:39, 10 mar 2025

Do góry
Przy okazji cyknęłam kilka wiosennych fotek
Derenie jadalne już pokazują kwiaty

Na tarasie też żółto, chociaż mniej niż się wcześniej zapowiadało. Mróz uszkodził więcej niż połowę kwiatów jaśminu.

Stara różanka łapie pierwsze niebieskie akcenty.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies