dyha bardzo dziękuję za odpowiedź, którą przeczytałam dopiero dzisiaj szukając odpowiedzi na kolejne pytanie...
A więc tak, na jesieni kupiłam kilka sadzonek ligustru i dosadziłam .. Dzisiaj zebrałam trochę odrostów bo szykuję się do cięcia żywopłotu i teraz mam pytanie czy mogę te patyczki wsadzić bezpośrednio do ziemi przy żywopłocie bez czekania na ukorzenienie się.. czy podlewając regularnie te miejsca odrosty ukorzenią się czy nie ma na to szans?? Powód do tego jest taki że jak dosadzałam nowe sadzonki jesienią to bardzo ciężko było mi wykopać dziurę na sadzonkę pod żywopłotem bo w wielu miejscach jest on dość gęsty przy ziemi...
Tak wyglądają te odrosty, mają ok. 40-50 cm, można wsadzić takie długie? Czy liście mam oberwać cz zostawić?
Mi się podoba, że są różne ogrody.. bo nie jest nudno
I jakiś inny Mikołajek.. do napaćkania gdzieś ..ale jak czegoś takiego nie kupić do testowania?? Dzięki moim testom mogę dużo napisać o różnych bylinach
Jest mniejszy od innych mikołajków ..
Miejsca nie mam na całą rabatę z naparstnic, wiec są tu i tam.. takie zapchaj dziury które się same zlokalizowały...
Las miałam w 2011.. ale wtedy ogród był pusty i mogłam sadzić je do woli
Kondzio , znasz mnie już dość dobrze i wiesz, że mi to rybka.. a nawet powiem, że każdy atak to dla mnie okazja do "odegrania " się.. nie na darmo mam ksywkę Mała Mi Małe to a złośliwe
Wczoraj kupiłam też nową hostę.. taka śmieszna Nazywa się też śmiesznie.. Cherry Berry "wiśnia jagoda"... jest ładna i nazwa intrygowała... i słusznie