Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 20:41, 25 maj 2015

Do góry
Krys napisał(a)
A zobaczcie jakiego ślicznego łosia a właściwie dwie panie łoś spotkałam będąc na grzybach ,zdjęcie trochę kiepskie bo komórką z odzysku zrobione

Przechadzam sie po Twoich włościach, dom i ogród mamy w podobnym wieku.

A te cytowane zdjęcia wyjątkowe. Dwie panie łoś to może łoślice? U mnie mozna spotkać konia norowistego przy radełku do opsypywania ziemniaków -strona 306

Kibelek przebija wszelkie użytkowe budowle na Ogrodowisku.

Białego niedżwiedzia w śniegu z rocznika 2012 widziałam

Miło było Cię poznać u Bogdzi sporo ludzi więć trudno było bliżej się poznać, Ale wyszukany dowcip dostrzegłam u Ciebie migiem, Może jeszcze będzie okazja na spotkanie. Pozdrawiam
Kolorowe Rabaty Martek 20:39, 25 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Marta fajnie ze jednak wysiewasz i choc tak ogrodnictwem sie zajmujesz i spotykasz z dziewczynami dzieki czemu można Cię znów zobaczyc.Cynie jak to u królowej jednorocznych zdrowiutkie i śliczne. Zostawiam zdjecie z naszych wojazy

Piękne.
Bogdziu coś muszę bo się męczę strasznie

Widziałam jak szalałaś z Irenką super!
Tulę mocno.
Tu ma być ogród :) 20:39, 25 maj 2015

Do góry
a wygląda to tak

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:39, 25 maj 2015

Do góry
Jola nic nie jest takie jakim się wydaje np Wojsławice

Ewa ale na miejscu łatwiej o gratisa i lubię zobaczyć co kupuję no i psa mają fajnego

Kasia tnij śmiało -zawsze odrośnie. uwaga!!!! przy eMie dotyczy tylko włosów

Kasia miss jeszcze śpi ale inny ottawski NN już zaczyna

ottawski NN

ottawski Miss Canada

Miss widać wyraźną różnice w barwie............................................................................ i NN

lilak kosmaty Minuet (jest o tej samej nazwie ottawski -czort wie o co chodzi).........................lilak zwisły

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:37, 25 maj 2015

Do góry
moze choina kanadyjska pendula?

mikami napisał(a)
Witam mam problem z rabatą z przodu domu poradzccie co tu posadzić myślałam o jakimś żywotniku obsypanym korą lub berberysie tylko nie wiem czy nie jest tam za mało miejsca
Bukszpan (Buxus) - uprawa 20:32, 25 maj 2015

Do góry
Hej. Niby to wątek o uprawie, ale nie znalazłam innego miejsca, gdzie mogłabym się podzielić moimi buk szpanami. Ot tak, pokazać chciałam

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:31, 25 maj 2015

Do góry
Wredei drugi i czosnki kontrastują

hosty
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:30, 25 maj 2015

Do góry
Pomidorek, pierwsze truskawki

Graham Thomas pożarł miskanta i Marikena i czosnki, do przesadzenia wiosną, tylko gdzie??

Powojniki wielkokwiatowe w pąkach, variegata od Irenki z Wrocka chociaż raz ma ładne przyrosty

Drzewulcowo 20:29, 25 maj 2015

Do góry
Choroby róż 20:28, 25 maj 2015

Do góry
Czy to nimułka różana? Dużo liści mam tak pozwijanych chyba na wszystkich różach...Sprawdzałam i żadnych larw ani owadów nie znalazłam.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 25 maj 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
A to one w 2014

Uwielbiam szczególnie kremową biel Dolarów- muszę Ci powiedzieć że ukorzeniłam jednego z patyczka jakiś fart
i werbena patagońska od Ciebie przezimowała w gruncie

Dolarki mam dzięki Tobie, bo po raz pierwszy zobaczyłam je u Ciebie....Limki mam od zawsze i jeszcze chcę wanilki

Piękne iryski i czosnki foty mnie urzekły
Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 20:27, 25 maj 2015

Do góry
Tadam! Jest i murek i część rozłożonych kamieni. Czarny eko-bord jest tymczasowy. Będzie faaaajne miejsce

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:27, 25 maj 2015

Do góry
Jagoda kamczacka

i przyrosty na cisach

Buczek i klonik

Papryka nie rośnie, sadziłam 3 tyg temu i lepiej wyglądała na parapecie :/ i podsypane kompostem buksiki własnoręcznie hodowane
Podwórkowa rehabilitacja 20:25, 25 maj 2015

Do góry
Śniedek

Zawciąg

Pojawiają się kolejne kolorki kosmosów.

Orliki z bliska.
Drzewulcowo 20:24, 25 maj 2015

Do góry
prezencik od mamusi, jak widać dobrze odżywiony w szkółce i tulipkowe cudowności sprzed 2 tygodni

Brązowienie iglaków 20:24, 25 maj 2015

Do góry
Witam wszystkich!

Kilka dni temu zauważyłam na moich iglakach ( kilka gatunków ) brązowienie igiel na końcówkach gałązek. Obejrzałam pod mikroskopem czy nie ma szkodników.Dzięki tej dziecinnej zabwace kilka lat temu uratowałam parę sztuk iglaków. Szkodników nie stwierdziłam.
Niestety niepokoi mnie bardzo to brązowienie końcówek.
Fakt nr 1 - kilka lat nie były nawożone
Fakt nr 2 - sucha wiosna
Proszę o wsparcie. Kocham mój ogród i nie chcę stracić roślin. Częśc z nich ma kilka lat a najstarsze dwadzieścia parę.
Pozdrawiam serdecznie.
Trochę namieszałam ze zdjęciami, ale wgrywałam tutaj pierwszy
raz
Marzena
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:24, 25 maj 2015

Do góry
Za domem - ciemiernikowa i na lewo

Nowa hosta i zawiązane boróweczki

Dosadzone sadzonki buksików na obwódkę i piwonie chińskie w pąkach, kupowane 2 lata temu jako kłącza, pojedyncze, od B.
Pszczelarnia 20:23, 25 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

'Artemis' (ta Artemis, nie ten Artemis, jak się pisze na Forum. Nazwa pochodzi od greckiego słowa, nazwy własnej Ἄρτεμις - Artemida - królowa polowań).Ta będzie dobra jako róża rabatowa.

Wieczorniki damskie w chwili obecnej ją całkowicie zdominowały, to są prawdziwe kwiatkowe krzaczory (one potrzebują więcej miejsca). Szałwia biała jest lepszym towarzystwem. Koło kościoła posadziliśmy okrywową 'Sea Foam'.

Dzięki Ewodla Ciebie taka piękność z mojej okolicy NN

Mój przyszły ogród 20:22, 25 maj 2015

Do góry
I tak wiosna buchnęła kwieciem...
Lubię to ujęcie mojego ogrodu. Moze dlatego, że poza tą stroną niewiele jest obsadzone
Panel ozdobny dostał oprawę - tujka- będzie jakoś tam formowana. Na razie musi się pozbierać. I powojnik w klateczce
Z uwagi na opór moich rodków w kwestii kwitnięcia zrodził się w mej głowie pomysł, aby je wyeksportować w ten goły fragment cyprysikowy. Zabrałabym te małe cyprysiki pod murek, na miejsce rodków, a tego trzeciego większego przeprowadziła gdzieś (nie wiem jeszcze gdzie). I to zakole wypełniłyby trzy rododenrony, dołem podsadzone moze żurawkami? moze małymi trawkami? chodzi o ten fragment: i co Wy na to? Jesli przesadzac je to już
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:22, 25 maj 2015

Do góry
Chyba Percy Wiseman? mam i ja, opisany "różanecznik C3"

W cieniu rodgersja, języczka, tarczownica

Przy tarasie hosty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies