Kupuję pomysł posadzenia Zembli z żurawkami, chyba widzę tu bordowe i z hostami. M się zgodził jesienią przesadzić wielką tuję złotą (myśli, ze się uda), która rośnie przed domem i tam posadzę razem moje dwie Zemble
Małgosiu najpierw poznaliśmy twoją przemiłą Mamę więc pozwolę sobie przesłać jej nasze pozdrowienie
wspólne tematy
Jesteś super duszą towarzystwa i wiem, że też wspaniałą organizatorką, chętnie wybrałabym się w twoim towarzystwie na niejedną wyprawę, na pewno bym się nie nudziła
pozdrawiamy z emusiem was serdecznie o do następnego ...pewnie w Pęchcinie
Uwielbiam ta trawe, nazywam ją ,,zapchaj dziure", ale nauczona doswidaczeniem sadze ją teraz w doniczce w ziemi bo rozrasta sie jak szalona, ale jest ładna i fajnie wypełnia puste miejsca.
Moje rh sprawiły mi wielką niespodziankę. Kupiony w zeszłym roku Roseum Elegans postanowił zakwitnąć dwoma kwiatkami, choć myślałam, że nie będzie miał ani jednego . Bogdzia zdiagnozowała mu chlorozę i wszystko już mam do leczenia oprócz tego Pinivitu nieszczęsnego. Ale wydaje mi się, że i tak wygląda trochę lepiej
A ta sierotka to już w ogóle kosmos, że tak zakwitnie . On jest biedny od samego początki. Mam go z 8 lat, a przez ten czas w ogóle nie urósł, poza tym widać, że nie jest w dobrej formie. Budowlańcy też mu życia nie ułatwili. Szczerze mówiąc w tym roku miałam go już definitywnie eksmitować, a w jego miejsce dać rodka na pniu. Chyba wyczuł pismo nosem i wziął się za siebie, bo... Zobaczcie sami
W ubiegłym roku myslalam że poprzylepiane je słonce, ale w tym roku powtórzyło się to zjawisko. Co to za choroba grzybowa?
Podlałam je dzisiaj previcurem , ale czy nie padną? W pobliżu rosły amanogawy , ktore padły .
I takie jeszcze wersje dwie pierwsze narysowała specjalistka na "pojedyńcze pytania na temat projektowania rabat" a dwie ostatnie ja. Myślałam o jasnych białych drzewach, żeby rozjaśnić ten zakątek tylko nie mogę namierzyć odpowiednich, nie mogą być duże. Czy tylko brzozy wchodzą w grę?
Tosia , od kilku dni wietrzę pomidory i hartuję na dworze
Liczę, że jednak coś z tego wyjdzie
Robię bardzo dobre pomidorowe dania, np. to, kompletnie zaskakujący smak, improwizacja na temat kuchni indyjskiejPulpa pomidorowa home made. Zamiast zabielania śmietaną, tahini, plus kolendra lub pietruszka i oczywiście ser feta.