Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 19:55, 17 maj 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:50, 17 maj 2015

Do góry
Wyjezdzamy dopiero od Irenki z cudownego ogrodu ,Irenko i Zygmuncie dziekujemy

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:48, 17 maj 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
niedziela na nadrobienie O ... Anek 200 stron nadrobić ! ... zaanektowałaś to niedzielne popołudnie ... ogród dojrzewa i udowadnia, ze piękne może być jeszcze piękniejsze ... jak zawsze wyczytałam wiele uśmiechu ... irytancji... wciąż się uczę ...

mały Muminek rozbraja i powoduje totalne rozmazanie ...
określenia Kazka (rodki i dendrony to ostatnie) ... pozdrawiam ...

i całuję Małą Mi ... Anek dziękuję, że ta Aleja wciąż Konstancji ...

Ooo zguba jest... nagana. Dobrze, że Adamo czasami na FB widzę to wiem, że żyjecie..

Specjalnie dla Ciebie.. wczorajsze.. lepsze focie są jak latał pod spryskiwaczem nawadniania.. ale był golaś.. nie pokażę publicznie Latem nawadnianie będzie chyba chodzić cały czas... i to będzie ZABAWA!!!!! Że w moich czasach takich cudeniek nie było

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:45, 17 maj 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Piękne azalie, kalina wyjątkowa, Cascade? Może już pisałaś, ale nie mam czasu teraz wracać wstecz, stąd znak zapytana. A opinie olej, to zwyczajna zawiść, świństwo. Lotosy przywiozę Ci końcem maja, w któryś z pracujących dni, mogę też zabrać len od Marka, a może jednak będziesz prędzej w Przemyślu. Zostawiam pozdrówka.

Do końca czerwca (przynajmniej) muszę na kartce zapisać jak się nazywam bo obawiam się że zapomnę Z miłą chęcią skorzystam z Twojej pomocy... i nawet nie odmówię.

Wpisy są pod ogrodem Danusi, pod odcinkami Maja w Ogrodzie... na szczęście do mnie aż takich ataków nie było.. ale chociaż nie dotyczą mnie to bolą. Bo często ataki są nieuzasadnione niczym.. tylko zwykłą ludzką złośliwością i zawiścią. Brakiem szacunku do drugiego człowieka.. To boli.. bo takich mamy ludzi w koło nas..

Kalina to chyba Lanarth. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to ona.. a miała być Watanabe.. nie żałuję, bo kwitnie raz, ale zjawiskowo.

Piwonie Twoje już mają lekko otwarte pąki.. wszystkie 3 będą miały kwiaty.. to wczorajsze foto

A to dzisiejsze.. jak nie cyknać fotki codziennie???

Moja działka na Dębowym Lesie 19:39, 17 maj 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie, a u mnie powojniki dopiero w pąkach, sliczne hosty

Moje powojniki wielkokwiatowe też kilka ma pączki.
Hosty z dnia na dzień większe piękniejsze..
Teraz już wyglądają tak.Zdjęcia jeszcze cieplutkie
Największa to War Paint a pierwsza z prawej to Thunderbolt w środku Falista

Hosta Earth Angel

Moja ulubienica - Hosta June
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:38, 17 maj 2015

Do góry
Iggia napisał(a)
A ja mam fragment tego potfforka
Aniu dziękuję bardzo za dzisiaj Obiecuję, że przyjadę na tą kawę której nie miałam czasu dzisiaj wypić

Trzymam za słowo

I rodonków i dendronków czas nastał... jupi jupi jupi ja.. ciutkę zabiedzone, ale kwitną i kolejny rok żyją
Eskimo przesadzany już 3 raz.. znów wybaczył mi to okrucieństwo. Jest śliczny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:36, 17 maj 2015

Do góry
Siedzę sobie i zamiast pisać pracę główkuję nad ogrodem siostry. Byłem dzisiaj wyznaczyć tak mniej więcej rabaty i trawnik, żeby to sobie 'profesjonalnie' zwizualizować
Takie malutkie zestawienie i moje cuda w paincie mogę pokazać, teren nie jest wielki 15x18 metrów.

Te bordowe plamy to Nigry z mojej nowej rabaty.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:35, 17 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aleja ice dance bedzie piekna!

Już podzielona i rośnie.. mam nadzieję.. że tu nie uschnie..

Typografia ogrodu 19:35, 17 maj 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:34, 17 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, dobrze że nie czytam

Pokazuj i nie czytaj.. niech zawistnych szlag trafi

Przecież jak tyle zawiści się pojawia i ktoś zadaje sobie trud by to skomentować.. to znaczy, że jest krok do jakiego zawału czy innej choroby cywilizacji

A my grzebiąc w ogródeczkach mamy w nosie to wszytko.. bo zmieniamy świat wokół siebie i cieszymy się, że inni też zmieniają.. i jest coraz ładniej..

Na przedogródek kupiłam kulę cisowa i trawki nowe PRAIRIE FAIRE.. bo po zimie są brzydkie i część wypadła.. jeszcze nie posadziłam, ale już mam

Typografia ogrodu 19:28, 17 maj 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:27, 17 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Danusia i to jest bardzo słuszna!!!!!!!!!!!!!!!! koncepcja

taka już Polaków natura(na szczęście nie wszystkich)
"..Niech no kto wychyli łeb
Trzeba opluć, zgnoić, zgnieść .
Taki nasz powszedni chleb
Obsobaczyć go i cześć
W siódmym niebie nienawiści..."

Zbyszek miałam ochotę też to napisać, tylko nie w formie cytowanej piosenki.. ale zamknęłam gębę. Przez szacunek do Forum.. które i tak jest w porównaniu do innych grup wzorem do naśladowania.
Natura Polaka w większości ogranicza się do zawiści... i nic nie robienia by było inaczej. Bo winni są zawsze inni..
Ładny ogród to czepmy się:
-za nudny
- za bogaty
-za biedny
- na mało naturalny
- za naturalny
- do linijki
-bez linijki czyli chaos

Posuwając się w zawiści dalej grzebiemy w domysłach skąd ma na to kasę, ile to kosztowało, kto to obrabia.... itd itp..

Jakby nie można było popatrzeć na obrazki, zainspirować się lub pod nosem skwitować "TO NIE MÓJ GUST I KLIMAT" i przejść do porządku dziennego.

Czytam komentarze pod odcinkami Maja w ogrodzie .. i jest to samo.. mi też nie wszytko się podoba, ale to nie znaczy, że mam od razu krytykować.. chce ktoś uprawiać chwasty to niech je uprawia.. ktoś chce mieć same topiary i jeden kolor.. niech ma.. Ja mam to co mam... i tez nikomu nic do tego...

Dziś posiałam w warzywniku, posadziłam prymulki do gruntu z donic.. a że niedziela.. nikomu nic do tego.. to moja niedziela.

I moje ulubione miejsce na tę porę roku Innym nie musi się podobać

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 19:24, 17 maj 2015

Do góry
takie olbrzymy mi wyrosły

i parę fotek z akcji przeniesienia i dosadzania truskawek i poziomek

Ogród do kwadratu 19:23, 17 maj 2015

Do góry
Dziewczynki kochane ... jam niegodna ran waszych całować...
Nie ma mnie na O., a wy nie zapominacie... Dzięki!!! I dla was troszkę foteczek

Em się zlitował jednak i murki pomalował ... jest czysto i pięknie . Wszelkie prace zapewniające ciepło w zadek zimą (zwożenie drzewa) już za nami... nic tylko leniuchować. Wywiozłam żwir z rabat, zdjęłam włókninę i kwadratowy dostał kompost jako ściółkę - to nie dotyczy całego ogródka, a jedynie rabatek przytarasowych. Ale kompost jeszcze jest i czeka na kolejne wyzwania . Nie obyło się bez małych zmian w nasadzeniach... doszła lawenda - wysoka (Lenko z tej szkółki w której się po raz pierwszy spotkałyśmy ), kocimiętka, trawki - moja własna produkcja.

Lenka... stan na 17 maja 2015 ... jest postęp

Leśne Wzgórze 19:22, 17 maj 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Uwielbiam zdjęcia Matyldy fajnie Ci ,że ją masz .. Zawilce mount everest wpasałam na listę chciejstw, choć z upychaniem jest już coraz gorzej

Buziole

Zawilce zmieszczą się pod niemalże każdym krzaczkiem

Matylda bawiąca się ze mną w "a kuku"

Typografia ogrodu 19:21, 17 maj 2015

Do góry
Wekondowe poszukiwania kwiatów do donic (skrzynek na piętrze) nie przyniosły efektów - albo nie ten kolor, albo za mało sztuk.
Na tarasie mają byc trawy w donicach ale sadzonki jakie do tej pory widziałam trochę za małe, a Vertigo w moim LM brak.

Prace w warzywnej części na razie kończą się na rysunkach - ciągle zmienianych. i chyba trzba będzie przestać, te cześć nazywać warzywną, bo im odłużej nad nią myślimy tym więcej elementów wydaje się nam zbędnych.

Sadzonki werbeny (te które jeszcze balkonowałam) już w ziemi i juz nawet widać początki kwiatów, sadzonki bluszczu starannie podlewam - obym nie musiała jednak ich kucić.

I jeszcze cieszą pojawiajace się przyrosty na Serbach

I pytanie - czy Wasze młode przyrosty grabów też są trochę brązowe? nie wiem czy to od chłodu w nocy czy czegoś im brak - dodam, że gdy liść się rozwija staje się zielony (i fastigiata tak nie ma tylko te z żywopłocie).

Leśne Wzgórze 19:19, 17 maj 2015

Do góry
mira napisał(a)
cudna ta wiewióreczka, to fajne towarzycho masz, zawilcme też mi sie pdobają, posadziłamw ub roku miałam ładne a w tym nie ma śladu coś chyba zjadło

pozdrawiam

Mi przy pierwszej próbie sadzenia zawilców wszystkie wygniły.

Leśne Wzgórze 19:17, 17 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, Matyldą się pozachwycałam, leśnego zapachu troszkę powdychałam i liczę, że za jakiś czas ujrzę to wszystko na własne oczy

Buziaki leśna dziewczyno

Do zobaczenia

Leśne Wzgórze 19:16, 17 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
U mnie te białe wyginęły po roku, choć niebieskie mam długo i jest wszystko ok, będę jeszcze z nimi próbować ale nie co rok można je kupić.
Ładna ta laurowiśnia ale czy ona jakaś płożąca ma być?

Laurowiśnia zdążyła przekwitnąć i nawet nie zdążyłam zdjęcia zrobić - a wyglądała prześlicznie. Właśnie nie bardzo mi pasuje, że w tym miejscu tak nisko rośnie zdecydowanie wolałabym by rosła wzwyż jak na roślinę stosowaną na żywopłoty przystało, a ona wszerz i owszem ale na wysokość od 5 lat raka sama

kalina

Moja działka na Dębowym Lesie 19:15, 17 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękna brunnera
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies