Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 23:24, 14 maj 2015

Do góry
Irenko, przycięłam nie tylko szafirki, wczoraj obcięłam kwitnącą kostrzewę, pilnuję tego, by się nie wysiewała, bo nie lubię jej skubania,
a ponadto
podzieliłam i przesadziłam ostatnie żuraweczki, tu i tam poskubałam chwastów, popsioczyłam na żółknącą dalej sosnę, opryskałam buki, rozprawiłam się z zielonymi gąsienniczkami na orlikach, posadziłam wreszcie w starym dalie, wysiałam część nasion dalii i cyni, posadziłam część siedmiolatki w zielniku,
dzisiaj ukopałam do doniczek odrosty akanta, bo jednak odbija w starym miejscu, przycięłam radykalnie milin, bo wchodził już na budynek, a poza tym zabrałam mu starą podporę, potrzebna mi jest do zamocowania New Dawn w nowym, bo rośnie z niej potwórrr, tyczki leszczynowe odmówiły współpracy
i tak mogłabym jeszcze, każdy z nas o tej porze roku tak ma a nie piszę o tym, czego jeszcze nie zdążyłam zrobić

Gabrielo
, truskawka ozdobna kwitnie na różowo, poziomkówka na żółto

Ewo, dzięki, zajrzę na łany kamasji do Wieloszki
i trójlist chyba, rano widziałam jak kwiatek, był rozwinięty, po powrocie z pracy już się zamknął, kilka lat w jednym miejscu, sadzonka zaczyna wreszcie nabierać właściwych rozmiarów

Magnolio, dzięki, wobec tego wybrałam dobre stanowisko dla kamasji

Rubens kwitnie, owinięty wokół jednego palika po przesadzeniu jesiennym, ciekawe, jak go rozplączę, w przyszłym tygodniu maja być drewniane elementy na podpory dla niego i Laguny

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:19, 14 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

W sprawie buczków nie pomogę bo nie mam takiej wyobraźnie ale mam takie samo bimbadełko

I przegapiłam handelek perowskiej, może za rok się załapię
Buziak :*
Bajkowy ogród Weroniki 23:13, 14 maj 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)

Udało się moj wiosenny ogrodek.Przy okazji Weroniko mam pytanka : co sadzisz o koszyczkach do sadzenia tulipanow ? i co ile lat powinno sie wykopywac tulipany Twoim zdaniem ? Pozdrawiam!

Ładne zdjęcia i ogród. Będzie wiele osób chętnych do zaglądania do Twojego ogrodu, zrób tylko "podpis".
Koszyczki miałam i wyrzuciłam, nie widzę ochrony przed gryzoniami. Mam straszak solarny dla kreta i trutkę na myszy dla nornic. Tulipany po zaschnięciu łodyg, wskazane jest wykopywać co 3 lata, przesuszyć i na jesień wsadzić do ziemi.

Dla Ciebie moje zdjęcie holenderskich tulipanów z pozdrowieniem.
Makowo na Kociewiu 23:10, 14 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Bardzo ładna rabata po metamorfozie!
Macham

Jazzy dziękuję to ważne, dla mnie, że Tobie ta zmiana też przypadła do gustu
Jarzmianka na dobranoc
Ogródek Iwony 23:07, 14 maj 2015

Do góry
Mi się udają hortensje w tym roku, tzn. 80 % patyków wypuszcza listki. Ja się zahortensjuję

Listki też wypuściły dwie gałązki derenia od Beatki

Rododendronowy ogród II. 23:06, 14 maj 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Rany, Bożenko, jak w raju dosłownie . Widok zapiera dech w piersiach . Chyba nie wylazłabym z takiego ogrodu . Bogdziu, a jak spryskam dolistnie Florovitem to będzie dobrze, czy czymś innym lepiej? Co do nawożenia to sypnęłam mu jakiś czas temu nawóz dla rh (nazwy nie pamiętam), bo nie wiedziałam wtedy, że przed upływem roku od posadzenia nie powinno się tego robić (sadzony w sierpniu ubiegłego roku). Potem po jakimś czasie podlałam go jeszcze Biohumusem, bo było na nim napisane, że w pełni naturalny jest i nieprzedawkowalny, a także, że pomaga chorym roślinom.

Ja opryskuje mieszanka tych nawozów

Ogród Oliwkowy :-) 23:06, 14 maj 2015

Do góry
na pytania techniczne nie odpowiem, bo sie nie znam, ale co do stylu.. mozesz stworzyc ogrod nowoczesny, ale z romantyczną duszą tak właśnie ,żeby komponował się z otoczeniem.. nowoczesne dodatki jak beton( bedziecie mieli szary dom) a do tego właśnie lekkie trawy przeplatane delikatnymi kwiatami, różami..
a mi sie wlasnie marzy taka zielona sciana za oknem.. juz nawet sobie wymysliłam,że zamiast szpaleru iglaków po boku domu to sobie obsadze wysoki płot bluszczem,albo czyms takim zimozielonym
Chyba mamy podobne gusta..

Co do wyskakiwania rano na sesje foto.. to jest dosyc zabawne, bo ja to robie notorycznie o kazdej porze roku.. są dwie 'golden hour' , kiedy swiatlo jest najlepsze.. to jest godzina po wschodzie slonca i godzina przed zachodem.. wtedy swiatlo jest miekkie niezbyt ostre, ale nie za slabe no i pada pod odpowiednim kątem i ja siedze w tych trawach zazwyczaj rano.. zazwyczaj w kaloszach i piżamie( bo kto by marnował czas na ubieranie sie latem i jesienią tyłek mi moknie od rosy, a w zimie marznie.. ale za to jakie efekty
trafki
najbardziej lubię te:

a co tam zimą też są cudowne.. chyba z wszystkich roślin najbardziej kocham trawy haha

Mój mały ogródek 23:05, 14 maj 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
tak na szybko kilka fotek
lewizje posadzone w maju były 3 1 zgniła bo nie dałam kamyczkow tylko kore

Ale cudnie kwitną Przepiękne kolory,zwłaszcza ten łososiowy
Moja bajka 23:05, 14 maj 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:00, 14 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie wszystko.. patrz wyżej. piwonia po 7 latach 2 kwiatki i 30 cm. Ale ładna.. to fakt, chociaż miała być żółta

Pieris (duży, ponad 1,5m) ładnie przetrwał zimę.. zakwitł.. i padł.. coś odbija na dole.. i tak co roku. Zmieniłam mu miejscówkę i ma mnie w nosie Chyba się pożegnamy definitywnie.. chociaż przyrosty ma śliczne..

Ania u mnie tak samo
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:58, 14 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
dzisiejsze znowu przypadkowe zakupy
nie wiem co to za klonik i jakie ma szanse zeby przezimowac w mojej zimnej okolicy ? ale kosztowal tylko 7 pln wiec szkoda bylo nie kupic

Klonik ładny.
A trawki jakie kupiłaś?
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:55, 14 maj 2015

Do góry
kwitnie bez turecki, tak nazwała go pani sprzedająca, nie było karteczki więc ???
czadersko pachnie na odległość ...zapach piękny !!!
kwiatów moc polecam !!!

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:50, 14 maj 2015

Do góry
Ewa pięknie zielono o tej porze
zakątki cudowne ...
polecam Ci do kolekcji taką azalię

Ogród w Tarnowie 22:46, 14 maj 2015

Do góry
Kilka dzisiejszych fotek tuż przed wyczekiwanym deszczem

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:44, 14 maj 2015

Do góry
buk czerwony mocno przycinany

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:42, 14 maj 2015

Do góry
Zakupy ryneczkowe. Piękny pierwiosnek, olbrzymie kwiaty. Ktoś wie jak się nazywa?

Koło ganku postawiłam sobie taką skrzynię

Na balkonie będzie w tym roku wisieć scewola

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:42, 14 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Renatko, ja na odmiany nie zwracam uwagi, one po prostu są i to mnie bardzo cieszy kiedyś wysiałam nasionka, trochę dostałam, reszta sama przyszła z wiatrem
Znalazłam jeszcze białego

Bardzo ładny ten biały.
Kiedyś czytałam, że orliki rozmnażane przez siew nie powtarzają cech rośliny matecznej i sama to testuje w tym roku. Jeżeli do Ciebie przychodzą z wiatrem same takie śliczności to gratuluje Widac im u Ciebie pasuje.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 14 maj 2015

Do góry
Więc ja jutro sadzę bukszpaniki ... a mój M, ponieważ dotarła przesyłka, ma swoje zabawki, o takie

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:40, 14 maj 2015

Do góry
berberysy kwitną

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:39, 14 maj 2015

Do góry
Truskawki frigo w klasie A+

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies