Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mariusz 10:08, 29 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Miłego dnia życzę i się ulatniam..

I mam inspiracje z kolorem niebieskim . Róże (czerwień) u mnie do przesadzenia, dopiero teraz widać kolorystyczny błąd, ale zastanawiam się jaki jeszcze kolor róż, oprócz różowego do bylinowego niebieskiego na rabacie. Jest tam też żółty.
Mala_Mi 10:29, 29 cze 2015

Mariusz napisał(a)

I mam inspiracje z kolorem niebieskim . Róże (czerwień) u mnie do przesadzenia, dopiero teraz widać kolorystyczny błąd, ale zastanawiam się jaki jeszcze kolor róż, oprócz różowego do bylinowego niebieskiego na rabacie. Jest tam też żółty.

Może te z niebieskawych.. mała Lawender Flawer Circus (na foto) lub Novalis.. też niebieska, ale ja jej nie mam. Różowy z żółtym to trudne połączenie. Albo wściekła malina. Malina z żółtym nawet gra i z różowym też, bo ożywia.
popcorn 10:39, 29 cze 2015

Mam novalisa, ale nie zachwyca, obecnie w doniczce, do oddania
pozdrawiam!
dajana 10:43, 29 cze 2015

Novalis jest ładna fakt, lecz bardzo krótko. Wrażliwa ogromnie na deszcz, a kwiat krótkotrwały ,lubi tez przemarzać i nie musi być ogromnego mrozu. Idzie do mnie pomponella w donicy razem z Edenką Aniu czy ona się przewiesza czy ma proste łodygi ?bo kwiaty ma przepiękne . Oczywiście pytam o pomponellę.
07_Rene 12:17, 29 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ale na Forum nie jest to kolor preferowany Ja go lubię za energię

podobnie żółty. Też energetyczny Nie są to do końca moje barwy, ale dobrze zestawione potrafią również cieszyć oko. Dlatego będę zgapiac m.in. od Ciebie, bo wylamujesz się z szablonów, a Twój ogród jest bajecznie kolorowy i ładnie skomponowany wg mnie.
margaretka3 13:06, 29 cze 2015

A ja też bardzo lubię pomarańczowe kwiaty, a w połączeniu z brązową trawą - uwielbiam I z fioletem - też piękne zestawienie.
Joaska 13:16, 29 cze 2015

no musiałam zacytować... tylko Ania tak potrafi kontrolę jakości przeprowadzałaś Aniu pod różami???????????
Milka 13:44, 29 cze 2015

Super wypad miałaś, oj Vivy ogród bym chciała w realu zobaczyć mieliście same pyszności, duchowe i dla ciała
Novalis mam, ale to kłopotliwa róża, byle pokropienie i klapa.
sylwia_slomc... 14:28, 29 cze 2015

Anka tak trzymaj- a wyjątki tylko potwierdzają regułę, przeleciałam się po komentarzach i w tym typie był tylko ten jeden( wyjątek)
Ogród jest dla Ciebie i Twojej rodziny - nie dla anonimów
ZielonaAnia75 15:32, 29 cze 2015

Aniu wyobraź sobie, że dopiero dziś otrzymałam Twoją priorytetową przesyłkę z roślinkami!!!!!
Jak podjechał listonosz pod dom to wypadłam, jak poparzona.
Chyba przesada przesyłka priorytetowa z Rzeszowa do Kielc (no... pod Kielce) tydzień szła!!!
Nawet nie chcesz widzieć w jakim stanie są sadzonki Ale, moczą się im korzonki i zaraz je wsadzam na docelowe miejsce I wiem, że się odbiją - nie mają wyjścia warunki stworzę im, jak w raju.

Naparstnice, które otrzymałam od Ciebie, jak wielkie rosną? (co prawda wiem, że u Ciebie wszystko rośnie ponad normę... ale dopytam)

I to samo orliki, jakie wysokie są?

Oczywiście bardzo dziękuję za kwiatuchy