Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 12:07, 15 cze 2015

Do góry
ale tu miło, przysiądę na monet.
za porównania do córki dziękuję- mówcie mi tak, mówcie! ( co prawda to totalna nieprawda, ale co tam)
I wrzucę foty ogrodowe,żebyście nie krzyczały.

Lawendowy zawrót głowy 12:06, 15 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

MAX !!! BOSKO !!!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:02, 15 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To rudbekia Green wizard's

Miałam ich dużo . i poszły na kompost.. zostawiłam jedną. Le chyba też tam wyląduje.. Żałobny kwiat.. i wielki krzak
nie wywalaj! ja chcem! Jankosia pewnie też a to się sieje jak zwykła rudbekia? To malutki kawałeczek zostaw dla nas? Fajna
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:01, 15 cze 2015

Do góry
Kasya -nie padało,dzisiaj po południu ma padać u nas ,niby,ale zobaczymy.
LewOgrodowy - Może masz Red Leonardo,jesli na metce jest bordowy

Ensata -a Pashmina jak Ci się widzi ?

Co z tym ogródeczkiem począć 11:58, 15 cze 2015

Do góry
Ta donica to moja tegoroczna duma

Rzut oka na Kopciuszkową

I to na tyle ,więcej nie da rady focić ,za duże słońce
Co z tym ogródeczkiem począć 11:47, 15 cze 2015

Do góry
Chopin na psiowej już zakwitł ...ale czy to na pewno Chopin ?

Ta tez slicznotka NN ,ale podatna na choroby

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 11:44, 15 cze 2015

Do góry
Zamierzam posadzić trawy The Beatles między berberysami.
Owe berberysy sadzone są średnio co 60 - 70cm...
Sadzenie plamami w małych grupach chyba będzie efektowniejsze niż sadzenie pojedynczo... co o tym myślicie?
Zastanawiam się też, czy dawać te szałwie, o których pisała mi Magnolia... nie wiem czy nie będzie tam tego za dużo...
Może najpierw lepiej posadzić trawy, zobaczyć jak to będzie wyglądało i ewentualnie jakby "brakowało" czegoś nadal, dosadzić szałwię - chociaż ta odmiana deep blue ciężko dostępna jest...

np tak:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:39, 15 cze 2015

Do góry
Delikatnie mówiąc sieczka zdjęciowa, ale to już ostatnie

Maria i Tereska

Mój William, kwiat malutki, ale cudny i pachnący

W sumie to mam się uczyć, ale idealna pogoda na posadzenie róż, trzeba to wykorzystać
Macham do wszystkich zaglądających
Z miłości do bukszpanów... 11:39, 15 cze 2015

Do góry
kamasja napisał(a)

Ewelinko przeswietlone tak jak llubisz.

bardzo fajne to ujęcie
Co z tym ogródeczkiem począć 11:37, 15 cze 2015

Do góry
Może pamiętacie miniaturowe róże ,które w zeszłym roku dostałam od znajomego ,takie jak w Janinie można kupć
Wszystkie 6 sztuk jak przekwitły wsadziłam do ziemi i ta dam
Trzy juz kwitną , pozostałe lada moment.
Moja codzienność - ogród Oli 11:36, 15 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

szum jest cudny, to moje ulubione miejsce w ogrodzie

obsadziłam rabatę za oczkiem i już ją lubię mino iż świeżynka

Ola, czytam zaległości i na bieżąco pytam - mam nadzieję, że się nie powtarzam - napisz co masz na tej rabacie - co jest za red baronem? z tyłu jakaś trawka - czy to ML? a pomiędzy?

Doczytałam - zawilce.

"W kolorze blue" 11:36, 15 cze 2015

Do góry
Renia i Ola, dla Was, ciężko mi zrobić całość, bo Chopin wielki i ostróżki, bym musiała na drabinę wejść
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:34, 15 cze 2015

Do góry
Dla Reni zdjęcie moich Evergoldów o tej porze
Liście z bliska, kolor bardzo realny, teraz jest biało zielony

Tutaj widać stare i nowe liście(stare już w sporej części wyskubane )

Tak do miesiąca kolor zacznie zmieniać się na delikatny żółty

Zielonym do góry... :) 11:33, 15 cze 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
I trytony w trawach

wyskości posprawdząłaś? trawa nie zje trytomy?
Co z tym ogródeczkiem począć 11:32, 15 cze 2015

Do góry
No właśnie Reniu troszkę pofociłam moje księzniczki

To jest jakaś Angielka kupiona w zeszłym roku w Praktikerze ,strasznie zabiedzona ,wysuszona
Mam jeszcze jedna ,ale tamta lada dzień zakwitnie.

Pierwszy kwiat Jasminy

New Davn
Pieknie w tym roku sie rozrósł

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:31, 15 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

jak to odmiana jarzmianki? znasz może?

aniu podglądam często po cichu nei zawsze pisze ale zawsze sie dziwię jak u ciebie wszystko kipi, rośnei jak na drożdżach, wabi kolorami i Ty sama pracowita jak pszczółka z jęzorem jak zyleta soczysty buziak dla Ciebie Aneczko
Kolorowy ogród na piasku 11:30, 15 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Zacytuję, bo myślę tak samo. I dodam jeszcze: podwieczorek na tarasie oraz kubek w dłoni i poranny spacer w rosie. Najmilsze wspomnienia.

Ewo, w tym roku dorzucam jeszcze taki zapach do tego miejsca

Magda_ napisał(a)
witaj trafiłam do Ciebie od Agaty

nie wiem jak to się stało, że wcześniej nie znalazłam Twojego ogrodu - jest taki klimatyczny i ma dużo energii.

Chciałbym Cię zapytać, jako eksperta od róż (i nie tylko), o różę Eden rose. Szukam pnącej róży o pięknych kwiatach i to właśnie ta róża wpadła mi w oko. Mogłabyś mi coś o nie powiedzieć? Czy są z nią jakieś problemy?

A przy okazji czy mogłabyś mi doradzić jakąś różę, która jest pnąca, albo może pełnić taką rolę w intensywnie różowym, fuksjowym kolorze

Witaj Magdo
Nie czuję się żadnym ekspertem Mogę się dzielic tylko swoimi doświadczeniami
Eden jest piękną różą, u mnie w miarę zdrową (pod koniec lata łapała plamistość, długo trzyma kwiaty. Wiem, że potrafi urosnąć na duży krzew jednak u mnie nie rośnie silnie i słabo sie krzewi. W przyszłym roku przytne ja nisko i to może pobudzi ja silniejszego wzrostu.

Różę o fuksjowym kolorze każdy kto czyta mój wątek wie, że będzie to Laguna. Ja jestem niazachwycona niezmiennie od samego począku. Jedynym jej minusem jest to, że kwiaty po przekwitnięciu brzydko zacychają i trzeba poświęcić troche czasu na czyszczenie.

Bogdzia napisał(a)
zaglądam stale choc nie piszę bo cóż pisac , stare wytarte juz slogany? Oczywiscie ze jest cudnie. I podobno goscie sie zapowiedzieli . Juz byli czy bedą?Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu

Zapowiedziani gości za tydzień Mam nadzieję, że trafiłam

Viola napisał(a)
Vivo, nie będę do Ciebie przychodzić , bo każda wizyta podnosi mi cisnienie do 100 (bo zwykle mam 86 )- to groźne! Sama już nie wiem co u Ciebie najbardziej mi się podoba - wszystko jest bajeczne, nie tylko bujność roślin, ale te murki, atmosfera. Anglia -to sie może schować Idę do swojego ogrodu popatrzeć na moje 7 krzaczków różanych i kilka rozwijających się pączków Red Leonardo Będę sobie wyobrażać, że mam tak jak Ty Pozdrawiam

Violu marzenia się spełniają Ja też zaczynałam od kilku krzaczków rabatowych takich jakie wtedy udało mi zdobyć u przygodnego, na szczęście uczciwego i prawdziwego hodowcy. Z pierwszego zakupu jeszcze mam Flammentanz i choć nie pasuje do miejsca trzymam ją z sentymentu

Aneta1309 napisał(a)
Zaglądam tu często ale prawie nic nie piszę bo po prostu brakuje mi słów

Anetko, dziękuję Mam nadzieję, że wkrótce prawdziwie zajrzysz

Mala_Mi napisał(a)
Kamasja Semiplena -fajna

A tak wogle to kocham Twój ogród... tak skomponowane rabaty, że nie potrzebuję angielskich ogrodów by wzdychać.

Aniu, kamasja jest śliczna i kwitnie dłużej niż niebieska. Przydałby się prawdziwy łan
Do mojego ogrodu wzdychanie bliższe

Kondzio napisał(a)
Dziękujemy za możliwość zobaczenia absolutnie pięknego i kompletnego ogrodu angielskiego, którego wielkość, wysmakowanie, zapach i różnorodność roślin zachwycają, a ciepło gospodarzy, pasja i pracowitość zasługują na uznanie.Chapeau Bas! Konrad i Andrzej

Kondzio, ślicznie napisałeś
Dziękujemy, było bardzo miło

KasiaW76 napisał(a)
Zakochałam się w Twoim ogrodzie... jest piękny, tajemniczy. Róże zachwycają swoją rozmaitościa i urodą... ehhh powzdycham troszkę u Ciebie....

Witaj Kasiu Zapraszam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:28, 15 cze 2015

Do góry
Pachnące cudo

Munstead Wood razem z przekwitającą Ascot, jak dla mnie bardzo konweniują... pomijam początek kwitnienia Ascot kiedy jest dość czerwona

Pomarańczowe żurawkii żuraweczki na patelni od lewej Marmalade, Sweet Tea, Redstone Falls starsze liście wyblakły, ale nie spaliły się jednak są to spore rośliny.

Tutaj Honey Rose na pierwszym planie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:23, 15 cze 2015

Do góry
Mam kilka zaległych zdjęć z soboty.

Wczoraj byłem na bardzo udanym spotkaniu u Kapiasa, relację już wkleiłem w wątku spotkaniowym powielać u siebie nie będę. Dziękuje wszystkim obecnym za super atmosferę.

Podlewałem wczoraj ogród prawie 4 godziny i co... w nocy przyszła ulewa i deszcz padał do 9 rano. Teraz rośliny mają wody pod dostatkiem, a trawnik nawet w tych podeschniętych miejscach chyba mocniej nie uschnie

Spacer o 7 rano jest bardzo przyjemny

Baronesse

Liście niektórych żurawek po upałach wyglądają jak zdjęte z rusztu, tutaj Fire Frost, która i tak wygląda bardzo dobrze po oberwaniu listków

Munstead Wood, które ostatnio dostałem, w sumie łądnie rozkrzewione, kwitnące, niepołamane, w dużych donicach... nie ma na co narzekać, może na cenę
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:21, 15 cze 2015

Do góry
Czy ktoś z Forumowiczów wie może, gdzie w Krakowie lub okolicach można wynajać bronę rotacyjną? - jak na zdjeciu z pierwszego postu tego watku.

Janusz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies