Sebek, z moich młodych grabow większość liści opadła...wiem ze powinny zostać. ..czy to taka przypadłość mlodych grabow? ...w przyszłości będzie ich zostawało więcej? Bo wianek z nich byłby teraz łysy
Sprayem - taki fajny połyskliwy jest teraz Choć nie wiem czy nie jest bardziej sensownie potraktować go złotym sprayem, bo mniej go zejdzie, a biały i tak w 100% go nie pokrył... To taka wskazówka jakbyś robiła - zwłaszcza, że w tym roku modne złoto i miedź na święta Choć czerwieni sobie nie mogę odmówić
Gosia fajna ta montownia
Tez lubię takie różne robótki jak Ty. Pamiętam Twój ksiażkowy wianek, ja też majstruję, ale zamiast "trąbek" robię "różyczki", jak skończę to pokażę.
ps. w sumie to nie wiem po co mi taki wianek, ale jakaś siła wyższa pcha do robienia
Kasiu, no mnie nie wydaje się to trudne, jakoś tak siadam i kleję Potrzebujesz podkład słomiany albo styropianowy, podstawki do świec, takie ze szpikulcem do wbicia, kilka paczuszek różnych kupnych pierdółek do dekoracji, dodatkowo orzechy, szyszki, żołędzie itp, klej w pistolecie i kleisz.. Albo polecam się - mogę zrobić na zamówienie
Pozdrawiam wszystkich i miło mi bardzo że się podoba
śliczny wianek adwentowy-masz talent! kiedyś i ja muszę spróbować, bo dużo osób robi samemu, mi one się u wszystkich mocno podobają! może jakieś wskazówki dla beztalencia?
pozdrawiam
No trzeba Wczoraj zdecydowaliśmy z Mamą jakie kolory będą na święta - Monia kwiatholandii pisała, że rudy i złoto są w tym roku modne Wiec te kolory będą w domu plus czerwony, a turkusy zabieram do Katowic
Idę do ogrodu - albo do lasu po grabowe gałązki na wianek
W ogrodzie nic nie ma czego nie było, więc fotek raczej nie będzie
Choineczki pięknej urody. Ja też majstruję Na razie wykorzystałam ostatnie kwiaty hortensji z donicy przed domem. Zrobiłam brzozowy wianek o średnicy 60cm i... na drzwiach jeszcze kwieciście, ale Twoje świąteczne działania jakoś mobilizują, by już zacząć myśleć o tym, na co zamienić hortensje
Byłam dziś w ogrodniczym. Taki wianek z brzozy o średnicy około 35 cm kosztuje 20zł, choinka z gałązek wierzbowych wysokości około 50 cm - 45 zł. Ceny bez ozdób.
Cudny, cudny, cudny!!! W takich wnętrzach trudno byłoby się skupić na wiankowaniu A w ogóle wiankowanie, takie minimalistyczne? Ja myślałam, że wystarczy kupić taki wianek z gałązek i gotowe
Żartuję oczywiście Przecież te gałązki też trzeba umieć tak misternie zapleść.