Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

WilczaGora 12:43, 22 lis 2014

Luki napisał(a)
Ewo jak na początku również zachwycałem się tą plecioną choinką to teraz mam mieszane uczucia po zrobieniu jednej do końca, może druga będzie lepsza. Za dużo gałęzi dałem bo znów posłuchałem nieodpowiedniej osoby, ale trudno

zachwycają obie i pewnie Cię zaskoczę, ale jak to mówisz" tłusta", bardziej mi się podoba....
Madzenka 13:48, 22 lis 2014

Lukasz taką choinkę w ubieglym roku o wysokości 1,6 m widziałam za 200 zl!!!
I myśle jakby sobie taką wielką, 2 m sprawić na taras w tym roku , pomalowac na bialo i oświetlić lampakmi? I wiesz co chyba koncepcję mam wykorzystam na stelaź trejaż od róż muszę sobie tylko witek naciąc. Czy wierzbowe mogą byc? Bo u mnie w okolicach przy rowach mnostwo wierzb rosnie.

Wielkie dzieki za inspirację i instruktaź. Zdolniacha jesteś
Ewa777 14:12, 22 lis 2014

Byłam dziś w ogrodniczym. Taki wianek z brzozy o średnicy około 35 cm kosztuje 20zł, choinka z gałązek wierzbowych wysokości około 50 cm - 45 zł. Ceny bez ozdób.
Zielona 14:47, 22 lis 2014

Choineczki pięknej urody. Ja też majstruję Na razie wykorzystałam ostatnie kwiaty hortensji z donicy przed domem. Zrobiłam brzozowy wianek o średnicy 60cm i... na drzwiach jeszcze kwieciście, ale Twoje świąteczne działania jakoś mobilizują, by już zacząć myśleć o tym, na co zamienić hortensje
Luki 16:34, 22 lis 2014

Agato w przyszłym tygodniu będę się brał za malowanie i muszę się też skoczyć po jakieś dodatkowe ozdoby... muszę pomyśleć co jeszcze dać na choinkę

Soniu ja to nie pamiętam kiedy byłem za coś pochwalony, co chwile tylko słyszę pretensje, ale co zrobić.
Cieszę się, że lubisz odwiedzać wątek

Ewo w tej gęściejszej przeszkadza mi tylko jej nierówność, ale o poprawie i będzie dobrze

Marzenko to ładnie się cenią
Co do zrobienia choinki na trejażu to kiedyś miałem coś podobnego zrobione, ale troszke niechlujnie. Gałązki wierzby przy takiej wielkości powinny być o wiele lepsze niż brzozy bo są bardziej sztywne, ale wystarczająco elastyczne.
Zatem czekam na efekt... gdybym miał inny dom też bym sobie taką zrobił

Ewo(777) to ładnie się cenią. Zrobienie takiego wianka to w sumie ok 15 minut. Ja podobne choinki do mojej przyozdobione widziałem gdzieś za 250

Marto dla mnie listopad i luty to martwe miesiące... takie bezpłciowe żadna dekoracja nie poprawi mi humoru w te szarugi, dlatego szybciej zacząłem przygotowania przedświąteczne no i nie tylko z tego powodu
Takiego dużego wianka jeszcze nie robiłem, ale z chęcią zrobiłbym sobie taki do pokoju na moje 'betony, ale wtedy co bym zrobił z bombkami na ścianie... mam nad czym myśleć

Tak się zastanawiam czy pokazywać kolejne wianki bo mam kolejne 4... czy poczekać przynajmniej do przyszłego weekendu
Agania 16:41, 22 lis 2014

Ciekawa jestem jak przystroisz swoje dzieła........super instruktaż
Mille 16:46, 22 lis 2014

Tak się zastanawiam czy pokazywać kolejne wianki bo mam kolejne 4... czy poczekać przynajmniej do przyszłego weekendu

Oj tam, oj tam, za tydzień pokażesz drugi raz...
Luki 16:57, 22 lis 2014

Agato ja sam jestem ciekaw jak mi to wyjdzie

Mileno za tydzień to będą inne i choinki zapewne będą gotowe
No to pokaże

Ja to na ozdoby świąteczne cieszę sie jak małe dziecko i czym bardziej kokoszkowo i błyszcząco tym lepiej

Tak nietypowo

Ten mi się nie podoba

Sam sie zdziwiłem, że połączenie bieli złota i srebra tak przyzwoicie się prezentuje.

Mega kokoszkowo i błyszcząco... mój ulubiony

Zapomniałem o zawieszkach...
Mille 17:29, 22 lis 2014

Mój ulubieniec to nr 3, a może jednak 1? Mam sentyment do złoto-srebrnych dekoracji, bo to sprawdzony duet w naszym domu. Muszę się pochwalić, że brudno-beżowy odcień złota ze srebrem nawet w dużej ilości dekoracji wygląda mega (i wcale nie oślepia gości). Wygląda to bardzo odświętnie, czyli tak jak lubię.

Świątecznych klimatów nigdy za wiele Łukaszu, u kogo na forum można jeszcze popodglądać takie cuda przedświąteczne, widziałeś może? Bo chyba wyżebrałam już od Ciebie, wszystko co sobie przygotowałeś na początek adwentu)

A z czego robisz zawieszki?
Viola 18:49, 22 lis 2014

O ten biały jest wypasiony. Najbardziej mi się podoba