Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:43, 17 lis 2012

Do góry
Mocna Grupa Ogrodowisko rozpozna wszystko!
Zielony galimatias 11:39, 17 lis 2012

Do góry
Szukam o tym konwalniku? Pokaż jego zdjęcie, ale jak suche to tylko można poucinać, podlać i czekać czy jeszcze coś wypuści.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:37, 17 lis 2012

Do góry
Jejku, jak miło z Miłkowa
Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 11:35, 17 lis 2012

Do góry
Będzie więcej uśmiechu na drogach i na parkingach
Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 11:16, 17 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będziemy rozpoznawalni jak korpus dyplomatyczny

może przywileje dodatkowe otrzymamy

ciekawa jestem, jak to będzie
Liriope (Liriope muscari) 10:36, 17 lis 2012

Do góry
W zadołowanej ma wielkie szanse na plus Można okryć liśćmi suchymi plus agrowłóknina potem, jak będzie zimno.
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 10:34, 17 lis 2012

Do góry
Bardzo okazałe, a czy możemy poprosić fotki listków z bliska? Może posiadasz?
Bugenwilla - Bougainvillea 10:33, 17 lis 2012

Do góry
Niesamowicie wielkie i obficie kwitnące. Jarku, czy uprawiasz je w gruncie? Co robisz zimą. Opowiedz trochę tajników ich uprawy.
Liriope (Liriope muscari) 21:48, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W donicy liriope na bank wymarznie.

a w zadołowanej od wiosny też?
Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 21:46, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Posadź te rośliny na zasadzie cegiełek i rabata gotowa.

Będę kombinować Z tych roślin to nie mam tylko stip i ?zawilców?
Postawić trawkę nad i... 21:39, 16 lis 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Gratuluję projektu!!! Które 4 realizacje Gardenarium znajdą się u Ciebie?

....wybralismy z M. 4 topowe ogrody z Ogrodowiska - miedzy innymi Twój ogród Dominiko...
....Ogród nie tylko bukszpanowy, Ogród z lustrem i Zimozielony... nie chcę tworzyc rankingu ...nic z tych rzeczy....jest wiele pieknych ogrodów tutaj...ale musielismy wybrac jakis styl, pasujący do naszego domu i do nas... wybralismy te ogrody bo maja wspólne elementy i rosliny które lubimy, oraz rosliny które nie są trudne i wybredne w uprawie... jak projekt będzie gotowy to troszeczkę Wam pokażę...

O qrka!!! Zaniemówiłam. Ja z moimi dziurami i klimatyzatorem w takim towarzystwie??? Sądziłam, że oparłaś się wyłącznie na ogrodach zrobionych przez Danusię. Qrka po raz wtóry. Domyślam się, że polecisz w kulki... Ogród z lustrem jest super. Gdybym teraz robiła ogród poszłabym w stronę Danusiowego "ogrodu nowoczesnego" i "ogrodu rysowanego kreską"+ coś z "ogrodu z lustrem". No to czekam z ogromną niecierpliwością na więcej szczegółów. Pozdrawiam
Aaaaaaby było piękniej..... 21:37, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może tutaj pas lawendy? Lub hosty i żurawki?

A drzewa? ośłonić bym troszkę się chciała.... Na lawendę mam chrapkę od dawna, ale u mnie glina okrutna. Dodam jeszcze jedną fotkę, może komuś jakiś pomysł do głowy wpadnie? Na wiosnę będzie tu pusto, owocowe wylatują:

Postawić trawkę nad i... 21:28, 16 lis 2012

Do góry
Domi napisał(a)

....wybralismy z M. 4 topowe ogrody z Ogrodowiska - miedzy innymi Twój ogród Dominiko...
....Ogród nie tylko bukszpanowy, Ogród z lustrem i Zimozielony... nie chcę tworzyc rankingu ...nic z tych rzeczy....jest wiele pieknych ogrodów tutaj...ale musielismy wybrac jakis styl, pasujący do naszego domu i do nas... wybralismy te ogrody bo maja wspólne elementy i rosliny które lubimy, oraz rosliny które nie są trudne i wybredne w uprawie... jak projekt będzie gotowy to troszeczkę Wam pokażę...
Aaaaaaby było piękniej..... 21:21, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, na murkach masz już dużo nasadzone, albo spróbuj tam wcisnąć trawy miskanty, wtedy będą wystawały (np. Veriagatus) albo wykop trochę roślin i na brzegu daj żółte trzmieliny "Emereld'n Gold'.

Ładnie będą wyglądały zwisające białe hortensje bukietowe.

Przy altanie zrób rabatę wyspową, bo masz tam ładne meble wypoczynkowe i trochę tam pusto. Dobrze byłoby aby można było tam na coś ładnego popatrzeć.

Witaj Danusiu, dziękuję za pomysły.Trzy trzmieliny zamiast tawulców Crispa to chyba dobry pomysł - dzięki. Miskanty chyba mi się tam nie zmieszczą. A hortensje to w którym miejscu by dobrze wyglądały? bo już wcześniej o nich myślałam, tylko bardziej w lewą stronę, po drugiej stronie wierzby widocznej na jednym ze zdjęć. Może uda mi się zaraz znaleźć lepszą fotkę to wstawię.

W którym miejscu miałaby być ta rabata wyspowa przy altanie? I jak miałaby wyglądać? Na coś ładnego zawsze miło popatrzeć

Dodatkowe fotki poglądowe:
Postawić trawkę nad i... 21:06, 16 lis 2012

Do góry
Ogród w Tarnowie 21:03, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gratuluję Rysiu jako pierwsza, trzymaj jakość.

Bardzo dziękuję Danusiu bo duża jest w tym Twoja zasługa. Gdybym nie był na Ogrodowisku i nie spotkał wspaniałych ludzi tak oddanych i lubiących to co robią, być może nie doszedłbym do takich zaszczytów. Przebywanie na tym forum wiele uczy, pozwala na inne spojrzenie na ogród, wyzwala dodatkową chęć do pracy, popycha do przodu i dopinguje. Za to bardzo dziękuję.
Liriope (Liriope muscari) 20:26, 16 lis 2012

Do góry
Jest świetna ale cóż, u mnie też w końcu nie odbiła.
Ogród w Tarnowie 20:24, 16 lis 2012

Do góry
Gratuluję Rysiu jako pierwsza, trzymaj jakość.
Ogród Dominiki 20:19, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Podlej przede wszystkim, potem zrób kopczyk z kory na bryłę korzeniową.

Postępuj ogólnie, jak przy sadzeniu drzew https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy

Dzięki Danusiu za odwiedzinki i pomoc potrzebującym.
Rajski ogród Ani 20:13, 16 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie jeszcze mrozu nie było po tym ataku zimy, nieźle wszystko wygląda, ale jak jest sporo kwiatów to dobry pomysł żeby je ściąć do wazonu, bo zostanie tylko wyrzucenie na kompost.
Będę śledzić prognozy i jak będą mówić o przymrozkach to je zetnę, na razie ścinam te różowe, nawet długo stoją w wazonie, biorę je sobie tez do pracy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies