Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Martek 23:21, 16 lis 2012

Oj kobieto pewnie,że rób te fantastyczne rzeczy trwalej bo szkoda to nie takie proste nawet jak się człowiek rodzi z talentem .
Żebym ja miała taki dar ...
U nas jak robili ulicę to wykopywali glinę taką czystą sama się lepiła w dłoni ,ale kurcze nie pomyślałam,że mogłam pozbierać trochę .Tyle co mi wpadło na działkę jak kopara kręciła się dookoła zobaczyłam i dotknęłam
Pozdrawiam
Urszulla 07:38, 17 lis 2012

Teraz oniemiałam z zachwytu nie tylko Twoimi zdolnościami ...ale też tym jak potrafisz to w ogrodzie umieścić.....właściwa rzecz na właściwym miejscu ......CUDNIE
Milka 11:46, 17 lis 2012

Wiktorio, dziękuję za odwiedzinki

u ciebie jest przepięknie, klimatycznie, same ciekawe zakątki i do tego wyjątkowe rzeźby i inne detale
będę stale podglądać, ciągle mnie coś nowego tu na forum zaskakuje i inspiruje, pozdrawiam
vita 11:57, 17 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Witaj Wiktorio Gdyby nie Twój wpis w moim wątku, nie miałabym pojęcia o istnieniu tego pięknego ogrodu. Dostrzegam w nim trochę Danusinych klimatów, bo: werbeny, bukszpany, stożki, kulki, kostki,
ogrodowe ozdoby, powojniki... tyle że barw sporo dodałaś, choćby przepięknych piwonii i tej róży, której czerwieni ponoć nie lubisz
Zaglądać tu będę z przyjemnością
Aha, podziwiałam śniedki! Ja w tym roku posadziłam je w doniczce po raz pierwszy. Tylko jedna cebula wypuściła pęd kwiatowy, ale za to jaki! Zerknij tu: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/323-portrety-roslin-ornithogalum-saundersiae

Dzięki Basiu, że znalazłaś czas aby mnie odwiedzić.
Ze śniedkami zmagam się już kilka lat. Miałam problemy z tym, aby w ogóle zmusić je do wegetacji wiosną. Jeden gatunek (z dwóch, hi hi) ciągle wegetuje u mnie w fazie sadzonej cebuli. Niestety, taka ze mnie ogrodniczka, że nie mam pod ręką spisu swoich roślin i tak na szybko nie potrafię znaleźć nazw.
Nadrobię to, kiedyś...! Bo teraz, to bardzo kręci mnie samo doświadczenie, boję się napisać: zabawa, w uprawianiu co trudniejszych roślin. Udało mi się doprowadzić do kwitnienia Cardiocrinum giganteum i fakt ten wprawił mnie w naiwne przeświadczenie, że uda mi się wiele z tego, czego się podejmę.
Znalezienie przez Ciebie podobieńst do Danusiowych klimatów nobilituje mnie ogromnie. Puchnę z dumy
vita 12:09, 17 lis 2012

anna_studio napisał(a)
...i ja trafiłam dziś do Ciebie...po sznurku.................................
Piękny ogród z urokliwymi zakątkami....BRAWO

Witaj Aniu, dziękuję Sznurek, z pozoru tylko użyteczny, ma właściwości sprawcze, hi hi
Dzisiaj wiążę wszystko, co związać się da w ogródku, głównie róże krzaczaste. Sznurkiem, ma się rozumieć. Pozdrawiam serdecznie.
Gardenarium 12:13, 17 lis 2012

Przerzuć się na brąz, albo sama nie wiem, może z betonu te gipsowe rzeźby byłyby trwalsze, albo wypalane z gliny? Szkoda, że nie trwalszy materiał

Instagram Ogrodowiska
vita 12:16, 17 lis 2012

Joanna___ napisał(a)
Ostatnia fotka jest cudowna!!!!
Dziękuję za wyczerpujące informacje o ławeczce....hmmm....na razie spasuję.....może kiedyś......kuta...

Joasiu, my się przypadkiem nie znamy? Coś tak, pomiędzy wierszami wyczuwam...
Dobra decyzja, ta ławka nie musi być zresztą kuta, wystarczy, że będzie do miejsca i potrzeb...dobrze dobrana. Ale najpierw: miejsce i potrzeby, odwrotnie jak u mnie
Milka 12:18, 17 lis 2012

Znalazłam, piękne!!! i znowu mam o czym myśleć, jej zima za krótka dla mnie będzie
edit.
moja sąsiadka ma za murem
uszczknę szczepkę
vita 12:30, 17 lis 2012

Martek napisał(a)
Oj kobieto pewnie,że rób te fantastyczne rzeczy trwalej bo szkoda to nie takie proste nawet jak się człowiek rodzi z talentem .
Żebym ja miała taki dar ...
U nas jak robili ulicę to wykopywali glinę taką czystą sama się lepiła w dłoni ,ale kurcze nie pomyślałam,że mogłam pozbierać trochę .Tyle co mi wpadło na działkę jak kopara kręciła się dookoła zobaczyłam i dotknęłam
Pozdrawiam

Martek, nie trzeba mieć daru, chęci wystarczą! Jednak glina, o której napisałaś (cały mój ogród na takiej rośnie) nie bardzo się nadaje. Zresztą odpowiednia glina to nie problem, materiał finalny się liczy, a z tym to już spory problem jest. Jestem, jestem na forum, chociaż pojawiam się i znikam. Znikanie mam w naturze
Mala_Mi 12:32, 17 lis 2012

Rzygacz super .....
Masz talent plastyczny (tak to się chyba zwie) więc nie dziwię się, że ogród też jest artystyczny i niepowtarzalny... Tak jego urok polega na tym, że jest inny Ale o tym już pisałam kiedyś.. a jak nie pisałam to na pewno pomyślałam...
Ławka też mi się podoba