nawigatorka, natchnełaś mnie tym zdjęciem bo nie wiedziałam gdzie upchnąć moje cisy schowane za pergolą
ciekawe czy inne miskanty dadzą taki efekt.... musze poszukać
na jaką wysokośc rosną te cisy przed nimi?
Proszę o identyfikacje mojej róży, była kupiona jesienią zeszłego roku w szkółce rosarium jako Graham Thomas miała być żółta parkowa a jest różowe nie wiadomo co. ,,
Oj tak, taka pieszczocha rodzinna.Ale do obcych to bardzo ostrożna.Nie każdemu da się nawet dotknąć.
Ale i bardzo łowna się okazała.A taki kanapowy kotek
LO
Kasiu z Bawarii dostałem od zony lekki ochrzan że narzekam na New Dawn.
Kupuj Chippendale.
Karolina super że mnie odwiedziłaś.
Roma byłem u Ciebie po cichutku ale się poprawię. Gromadzę materiały na remont schodów tarasowych tylko czekam aż przestanie jarać słoneczko. Przy takiej pogodzie nic nie idzie robić.
A tutaj obiecany buczek. Ma przysłonić widok na tył ogrodu, podobnie jak głębiej posadzony drugi buk i magnolia. Jak się rozrosną, powinno być fajnie :
Widok w kierunku wyjścia
A tutaj młody i jego wcześniejszy braciszek. Różnica w wielkości i cenie
Co dać mu w nogi? Trawkę czy żurawkę? Czy zostawić tak bez skarpetek? :
O matko jak pieknie...tez tak jak kuba mam taka rabate ale wszyrsko takie mikre ze wczoraj siedzialam i myslalam co tam zmienic...ale jak mowisz ze to tak bedzie za rok np to zdecydowanie jesrem w stanie poczekac na taki efekt pozdrawiam
Jolu, dziękuję. Jak tak się zastanowię, to sporo zmian zrobionych. Najlepsze efekty na rabatach z poprawianymi nasadzeniami zeszłorocznymi. Tam roślinki ładnie wegetują od wiosny, zaaklimatyzowały się. Tegoroczne potrzebują czasu na przyjęcie się i właściwą wegetację. A gorączki nie pomagają. Dla ciebie Jolu - firletka smółka nigdy nie zachwycałamnie tak bardzo, jakw tym roku. Masa daje kolor :
Ostatnie widoki na różaneczniki, gorączka powoduje, ze kwiaty więdną.
Może inni mają z nim inne do świadczenia. Poza tym uważam ze to nie do końca dobry żywopłot - choć u mnie troszkę taka rolę tez pełni ale na długości 6 metrów i ma jeszcze przed sobą cisowy ekran. Jego wady-dopiero od czerwca jest dość wysoki na żywopłot a od ok września robi sie łysawy od dołu.zimą jest zaschniety wiec tez nie do końca szczelny.a na wiosnę go nie ma.