Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mysza 17:55, 26 cze 2015

Irenko nie przemęczaj się z robotami.
Kochana, a mi się podobają takie przenikające trawy Red Barona i Amazon.Może jeśli z lawendą za wiele się tam dzieje( jak ktoś pisał) to tylko ją zabierz, albo zrób z niej plamęWszystko zależy jaki efekt chciałabyś tam mieć?
Pewnie coś dziewczyny doradzą
Duże już te Barony.Moje są mniejsze.
Buziaczki.
Ewa777 18:17, 26 cze 2015

Obejrzałam zdjęcia, za tekstem już nie nadążam U Ciebie wszystkie rośliny kwitną o jakieś 2 tygodnie wcześniej niż u mnie Zawsze mnie to zadziwia
boguslawa_ma... 19:14, 26 cze 2015

Oj dzieje się u ciebie ,nowe rabaty powstają i nowe rośliny
Bogdzia 21:55, 26 cze 2015

Zaglądam i podpatruję jak Cię nosi przy tej pracy. Hakonki masz chyba najładniejsze na Ogrodowisku, roślin pięknych też tysiace bo bez przerwy kupujesz. Popatrz na swój ogród jest piękny.
malgorzata_s... 22:10, 26 cze 2015

Irenkowy ogród to niepowtarzalny, kolorowy boski zakątek Cudowny był jest i będzie zawsze Według mnie też przeróbek nie potrzebował ale gadaj ogrodniczce szalonej i tak zrobi swoje Buziaczki
Kasik 22:23, 26 cze 2015

Podpisuję się pod wpisem Bożenki i Gosi. Cokolwiek nie zrobisz -będzie ładnie. Masz klimat w ogrodzie nie do skopiowania, ma on swoją duszę, a Ty masz niebywałą intuicję. I tak jak napisałam u siebie- musisz nauczyć się zwalniać, znaleźć czas na odpoczynek, daj sobie trochę radości dla której ten ogród budowałaś.

Wszytkie roślinki już masz, a jeśli stanie sie coś modne, to i bez tego dasz radę wytrzymać. Odpoczynek, spacery - to to czego dziś potrzebujesz. Stresu Ci nie potrzeba. A jeśli zapragniesz się miło zmęczyć, to odrobinkę popielęgnujesz to co juz rośnie.

Każdy się Twoim ogrodem zachwyca nie dlatego , że tak wypada, a dlatego, że własnie jest inny, zaczarowany, ukwiecony i kompletny.

Zalecenie- odpoczynek, luz, uśmiech i zadowolenie.
Milka 12:12, 27 cze 2015

Zbysiu....nie da się schować, bo jeszcze sadzę dziękuję ci bardzo, mówisz, jak mój chłop

eee_taam....Justynko, dzięki, słucham każdą opinię na bogato chyba lubię, mówiłam, kokoszka jestem, a chłop kogut, no bo jak powiem, że on też kokoszka?....zwolniłam, bo czasu brak i na rewolucje i pielęgnację, ale jeszcze ciut i będę mieć więcej luzu wiem, że red Baron wędruje, ale znalazłam na to sposób w sumie jak mi zarośnie, mniej plewienia, ale pewnie będę przerabiać, na razie zbieram wszystkie opinie, potem przemyślę, a potem zadziałam
trzymam kciuki za twój koniec rewolucji

Kasya....Kasiu, moje hakone, to moje roczne sadzonki, giganty, takich mam full, więc mam co dzielić...jaki efekt? nie wiem i w tym problem wiem, że jego kolor zagra z kolorem wyspy berberysowej, tylko tyle a co przy różach? też nie wiem, na razie zostawiam, nic na siłę

ewakatowice...Ewciu wzajemnie jak mi tu dziewczyny podpowiadają, to dobrze, potem dumam i może odkrycia dokonamwczoraj mnie na kroplówkach wykończyli, nawet długopisu nie utrzymałam w ręce..i padłam, obudziłam się rano, rześka, choć ręka do bani.

Pola....wiesz, że ja też myślałam tylko o opcji z noclegiem? przemyślę jeszcze

Aga z Jurajskiego
bardzo dziękuję za rady, biorę wszystko pod uwagę, mężowi tez czytam..na razie jest tu pusto, rośliny małe, jak Red B. ruszy niekontrolowany, zabiorę Amazon i lawendy, choć co potem, znowu pusto, ale przecież nie wszystkie miejsca muszą być zimozielonedalej myślenie

fotki i moje nudzenie tekstami
kwitnie futro niedźwiedzie, kłosy są złote, aled w słońcu
w tle wieloletnie oregano, kwitnące na biało

siana balkonówka, w końcu kwitnie

nasiona Igły Kleopatry, czy ktoś coś kiedyś z nimi próbował robić?
i lilie, które wymagają przeniesienia, ten duet kolorów z hortkami
Agania 12:31, 27 cze 2015

Irciu czytam o twoich dylematach ogrodowych....ogrodniczka nigdy nie usiedzi....jeden wybiera ogród dla wygody....drugi dla wymagających...czyli na bogato...dla zapracowanych...mnie już sił brakuje, bo wiesz co mnie teraz zajmuje... eM skutecznie mnie hamuje....u ciebie odwrotnie
ale chciałam.ci napisać, że zmiany przepiękne
Milka 12:45, 27 cze 2015

Mysza... Gosiu, no nie przemęczam, wpadam,dumam i tyle i w końcu nic nie robię z tego wszystkiego, no nie ..zrzędzędzięki za opinię chcę aby Red Baron zarósł ziemię, nie będzie plewienia, z lawendą podumam...co Red Barona, to sadzonki własne z ubiegłego roku

Ewa777....naprawdę aż taka różnica nadal?

Bogusia....oj w bólu się rodzą, zaczęło sie od posadzenia azalii i na czym się skończyło

Bogdzia...Bożenko, ciut kupuję, reszta z własnych zasobów hakonki u mnie rosną, jakoś im pasuje mówisz piękny, będę patrzeć dzięki kochana

dobiorę się tu, za gęsto i za dużo i oczywiście jeszcze wtryniła się firletka';

Gosiu...zawsze jesteś taka miła i dobra, gdzie cię uchowali dzięki, ale szaleństwo mnie opanowało, wy kupujecie, zmieniacie i ja za wami

Kasik...kochana dzięki nie o chwalenie mi chodzi, choc tego człek też czasami spragniony, ale o o rady, gdy błądzę, ale jak wierzysz, że sobie poradzę, to musi tak być wczoraj odpoczywałam od 19 do 5 rano

winogrona w tym roku oszalały jeszcze bardziej, a juz myślałam, że bardziej nie można
czeka mnie cięcie liści, aby grona miały, jak najwięcej słońca
ale będzie soczków, rośnie ekologicznie, nic nie robię, poza cięciem tego, co zawadza

Milka 12:55, 27 cze 2015

Agania napisał(a)
Irciu czytam o twoich dylematach ogrodowych....ogrodniczka nigdy nie usiedzi....jeden wybiera ogród dla wygody....drugi dla wymagających...czyli na bogato...dla zapracowanych...mnie już sił brakuje, bo wiesz co mnie teraz zajmuje... eM skutecznie mnie hamuje....u ciebie odwrotnie
ale chciałam.ci napisać, że zmiany przepiękne

Aganiu, nasze ogrody w stylu zbliżone, dużo wszystkiego, nie pod linijkę, pełno bylin, pełno cięcia, więc z pracami trudno się wyrobić
ja ci wierzę, że sił brak, aleś jeszcze młódka mnie najbardziej chyba czasu brak, ale i sił mniej...jednak.
no popatrz, mądry twój chłop, a mój wariuje, zaraz ja go zacznę stopować, ale się pomerdało
cieszę się, ze zmiany zaakceptowane

to jeszcze winogrona

najłatwiej z patyków wychodzą anbelki i ogrodowe
każdy patyk kwitnie