Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:22, 14 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wisteria w pełnym rozkwicie

I zaczyna się spektakl różanecznikowy

Siostra jak pięknie i bajecznie, zapach pontyjskiej i jej wielkość, to u Ciebie prawdziwe zjawisko
Wisterią zachwyciłam się u Kasi i w jej okolicach, tam już potężne i wielkie one są...Wow
buziak
Nowa ławeczka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:20, 14 maj 2015

Do góry
W cieniu - zacieniona 21:17, 14 maj 2015

Do góry
cd
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:15, 14 maj 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:15, 14 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czosnki w stipie

WOW!!! Jak na pincie!!!
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:13, 14 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
dzisiejsze znowu przypadkowe zakupy
nie wiem co to za klonik i jakie ma szanse zeby przezimowac w mojej zimnej okolicy ? ale kosztowal tylko 7 pln wiec szkoda bylo nie kupic

Klonik bardzo podobny do mojego
Rododendronowy ogród II. 21:12, 14 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Bożenko, jak u ciebie zimuja kloniki palmowe ? bo chyba masz jakies .....?

Mam takie dwa nad jeziorkiem

i jeszcze takie dwa

Nie ma problemu z zimowaniem a u mnie przecież bardzo zimno .
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:11, 14 maj 2015

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:11, 14 maj 2015

Do góry
mira napisał(a)

Na mojej rabacie teraz kwitnie kocimiętka i ostatnie narcyzy babcine no i rośnie raczej kipi zielenią, strasznie mi się rozrosły liście żeleźniaka ciekawe czy mi zakwitnie

a bukiet zrobiłam dla Ciebie i wszystkich członków Towarzystwa

Rabata i kanciki masz angielskie. Ślicznie, bardzo lubię tę Twoją donicę, to Twój znak firmowy.

Co do żeleźniaka - już teraz powinien mieć łodygi z pąkami, które wyłaniają się z liści - jak nie ma, to nie zakwitnie. Miałam dwie kępy i z jedną czekałam na kwiaty tylko dwa sezony, a druga zakwitnie mi teraz, dopiero w czwartym roku od posadzenia. Dodam, że rosną na jednej rabacie, przedzielone tylko liliowcami, irysami i liliami. No i o co chodzi?

Za bukiet dziękuję, w imieniu swoim i Towarzystwa, cudne bzy. A właściwie powinno być "cudne lilaki".

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:09, 14 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Ślicznie, lubię takie klimaty, zarośnięte i to jest moje marzenie, żeby wreszcie nie było widać kory.

Kora jest potrzebna, a w dodatku jeszcze jak jest przekompostowana, to moje marzenie...same zalety, mniej chwastów, dostrzegaj Renatko pozytywy, ogród jeszcze zdąży ci zarosnąć...mnie najbardziej denerwuje wystająca folia przy oczkach i nie wszędzie mam ja usuniętą..bleee
Zostawiam ci widoczek, który mnie cieszy, bo nie widać chwastów

Ogród Mirelli 21:07, 14 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zdjęcia dla Bogdzi

Bogdziu popatrz na moje leczone rh, wg. Twoich wskazówek.

Spryskałam Mospilanem tak jak radziłaś i liście nie opadają, więc nie wiem czy były podgryzane czy to przez ten silny wiatr.

Moim zdaniem one mają się lepiej. Żal mi ich, ale widzę, że dzielnie walczą o przetrwanie, a ja pomagam im za Twoją radą

Pierwszy rh - wraca mu kolor na liściach. Tą mieszanką dolistną już nie pryskałam,bo poprzednio pisałaś, że jeszcze trzy opryski i koniec.

Niestety została przez psy złamana jedna gałąź, ale w tym miejscu wypuszcza.

Teraz zdjęcia

Drugi rh - bez większych zmian, trochę podniosły mu się liście.
Dwa kwiatostany niestety zjedzone przez psa.

Zdjęcia

Bogdziu co dalej? Leczymy je czymś, czy na razie dajemy spokój? Oceń i zadecyduje proszę

Bogdziu, a czy jesteś w stanie rozpoznać co to za odmiana moich rh?

I jeszcze chciałam Ci napisać, że mam na koncie myślę uratowanego rh znajomych.
Posadzili głęboko w ziemi, podwójna mata szkółkarska, 10 cm kamyczka i się cieszyli, że chwasty nie przerastają, a rh już zaczął marnieć. Na szczęście zgodzili się, żebym to wszystko rozwaliła i zrobiła dobrze. Nie wiem czy go podlewają, obiecali, że będą, ale nie sądzę, że to robią. Sadzą rośliny nie podlewają, nie dbają, co przetrwa to silne i zostaje, a to co padnie to za słabe. Żal, aż mi się płakać chciało. Podlałam rośliny, suche poprzycinałam, jedną roślinę zabrałam ehhhh szkoda słów.

Jeszcze listki zółte , możesz jeszcze opryskac.One całkiem zielone już nie bedą ale nowe powinny rosnąc już ładne. Martwi mnie czy ten pies nie podsikuje ich bo jesli je łamie to znaczy ze bywa przy nich bardzo blisko a mocz by je calkiem zalatwił i nic wtedy nie pomoże.Co do znajomych to własnie tak jest że ludzie narzekaja ze to trudne rośliny ale nie maja pojecia o ich uprawie i wtedy nie ma szans na powodzenie bo musza miec stworzone odpowiednie warunki i zapewnione kwasne środowisko, bez tego rosnac nie beda . Woda po przesadzeniu to koniecznosc ale nic nie poradzisz jeśli sami o to nie zadbaja.Pozdrówka.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 14 maj 2015

Do góry
Czosnki w stipie

Makowo na Kociewiu 21:06, 14 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A ja dzisiaj chciałam się przekonać do kotów, bo byłam u koleżanki i ona ma takiego ładnego rudzielca. Ma dłuższą sierść i wydaje się jeszcze większy niż jest...a mały nie jest, bo waży koło 10 kg No i wlazł na mnie żebym go smyrała.
Smyram go i smyram....ale ile można? Chciałam żeby zlazł ze mnie...a on mnie capną w rękę

I dalej nie lubię kotów...chociaż ładne są cholery!

Capnął taaa Benek nigdy takich rzutów nie ma Maja jednak jest wredna i niedotykalska ale to właśnie lubię w kotach, tą ich nieprzewidywalność.
Maja uwielbia turlania się po trawie, dzisiaj ją na tym przyłapałam

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:04, 14 maj 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Jak ogarnę "tyły" to też pokazę. Tymczasem jeszcze rabata przed domem... Dziwię się, bo tulipany to już chyba trzeci tydzień kwitną i dalej wygladają świeżo.

Świetnie wygląda...gratuluję
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:01, 14 maj 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Ale ta rabata przed domem bardzo mnie cieszy i dodaje sił do dalszych prac. Pozdrawiam

Brzózki na tyłach.

Właśnie ten widok mogę cytować bez końca, Renatko to wielkie szczęście, że możesz zapuścić oczy tak daleko, tylko sadź uważnie, żeby tego widoku nie stracić
Ogród aż po horyzont
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:59, 14 maj 2015

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:58, 14 maj 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ale kolorowo u Ciebie Lubię takie tajemnicze ogrody, mocno zarośnięte...

To znaczy, że te odmianowe orkili same Ci się rozsiewają? Do tej pory spotkałam się z opinią, że te odmianowe cięzko się rozsiewają i dziczeją po kilku latach...

Renatko, ja na odmiany nie zwracam uwagi, one po prostu są i to mnie bardzo cieszy kiedyś wysiałam nasionka, trochę dostałam, reszta sama przyszła z wiatrem
Znalazłam jeszcze białego
W cieniu - zacieniona 20:58, 14 maj 2015

Do góry
cd
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:50, 14 maj 2015

Do góry
Stipa przycieta i widac ile "włosków" odrosło... siewka znacznie ładniejsza - będzie przesadzanie

Edenka i Jasmina - widac ile mają przyrostów po przypieciu pod kątem ok 45 st.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:48, 14 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Agata a teraz nie ? -zatrudnij eMa

eM już zasugerowany...szykujemy się do wesela córy, więc bardziej w domu niż na ogrodzie czas nam ucieka
Za to muszę się pochwalić żywopłotem ze świerka kłującego tnę go osobiście sekatorkiem co roku....może być?

Swoją drogą dochodzący ogrodnik by się przydał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies