Może jutro zacznę sadzenie roślinek które czekają.
20 cisów, mniejszych.12 azalii japońskich w kolorze lekko różowym( ponoć najmniejsze) i 3 rh też ponoć rosną max.do 80cm, kolor biały przełamany różem.Nie spamiętałam nazw z pośpiechu.
Myślałąm aby posadzić te roślinki z boku domu.Tam jest słońce do 14-15 w tym miejscu.Strona północ-wschód-południe. I tam miałaby być moja magnolia.Nie jestem pewna czy to wszystko pasuje do wcześniej zaplanowanej rabaty z żółtym klonem i berberysami.Może coś doradzicie??
Ja wymyśliłam coś i nie wiem czy to ma ręce i nogi
od wejścia plan.
to co ma być dalej??
Trzmieliny mogłyby być żółte lub z białym??Jeśli tam pasują?
Może dziś uda się pokazać moją wiosnę.
Właśnie rozpoczyna się dla mnie piękny czas w ogrodzie. Ta zieleń !!!!!!,kolory tonuję bo wrzaskliwe tulipany powoli się kończą a zieleń dominuje i zapachy.
Dzisiejszy deszcz już zakończył kaliny urok kwiatów, jednak zapach w ostatnie dni zapamiętałam , nawet sąsiad pytał co tak pachnie
Dziękuję bardzo Wszystkim za odwiedziny i wpisy. U mnie trwa nierówna walka ze ślimakami. Właśnie wczoraj zorientowałam sie że zniknął dzwonek karpacki który jeszcze kilka dni temu wyglądał bardzo ładnie. W dodatku to był prezent od Basi. Na pocieszenie mam inne widoczki wiosenne, ale dzwonka szkoda. Ciekawe co teraz padnie ich łupem?
Kwitną jabłonki Royality - u mnie rosną po obu stronach bramy.
Bogdzia, pisałam w odniesieniu tego jak kwitły w roku ubiegłym. W tym roku tak nie będzie
Od tego samego dnia? nie zwróciłam uwagiTwój ogród jest piękny u mnie nie ma co podziwiać na 6 arach
Idzie mi wszystko jak po grudzie niestety, za dużo w pracy za mało odpoczynku.
A widzisz skarpa to moja zmora.. nie radzę sobie z nią choć taka malutka. Przez to, że jest tam glina nie umiem jej obsadzić. Druga część dopiero się wykuje..
Planuję z niej zrobić coś niby angielską, cóż lubię byliny, a wyjdzie jak wyjdzie