Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:07, 10 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Jestem, niemal każdego dnia oglądam choć nie zostawiam sladu pisanego... Zachwycam sie cichutko, podziwiam. Było cieżko ale mam nadzieje że juz jest lepiej...
Piekne połączenia kolorów - niby jak mówisz sama misz masz ale to taki bardzo przemyslany mix kolorów, optymistyczny i miły dla oka, Mała Wielka Mi

Kasiu , niestety nie napiszę, że ja jestem u Ciebie... nie wyrabiam czasowo
Ale myślami jestem z moimi ulubionymi wątkami.. i Twój też do takich należy I liczę na wizytę w tym roku Twoją i Aganii

Tu są wszystkie kolory.. drażnią mnie różowości.. ale to musi się tak zostać, bo nie mam gdzie poprzesadzać i podzielić kolorów.. jeszcze kilka dni i będzie tu kolorowo.. do zgrzytu zębów

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:06, 10 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

pamiętasz odległość od szmaragdów do brzegu rabaty ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:01, 10 maj 2015

Do góry
Podwórko z każdej strony obsadzone jest lilakami, więc pachnie nimi dookoła.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:00, 10 maj 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Z niecierpliwością czekam na pokaz piwonii...
Aniu, ty masz jeszcze kompostownik? Bo jak dobrze kiedyś u Ciebie czytałam pisałaś, że likwidują ze względu na ślimaki. ..

Jeden mam, taki podręczny.... ale większość wywożę na kompostownię.. bo kompostownik to rozmnażania ślimaków.. i nie ma jak ich stamtąd wykurzyć.. Kilka razy dziennie obchód przy kompostowniku konieczny. Jak dalej będą mi wszytko zjadać to zlikwiduję i ten. Zastanawiałam się czy jest sens wogle cokolwiek sadzić.. wczoraj eMuś mi zrobił grządki.. chyba zaryzykuje i posieję, nasiona mam, ale sąsiadom zjadły ślizgacze wszytko do ziemi.. i pilnują, chodzą kilka razy dziennie... a i tak są szybsze.
W rogu mały, plastykowy, szybki do przerzucenia i posprzątania.. trwałego nie zrobię z powodu ślimaków .

Koperek przesadzony ze szklarni .. może się przyjmie

Edit.. i piwonia dla Ciebie.. prawie, prawie .. w tym roku ma mało pąków

Skąpana w słońcu 10:58, 10 maj 2015

Do góry
Zrobiła nową symulację tego miejsca i tak chyba zostanie

Od lewej wyższe pietro to chyba klon o bordowych liściach. Chciałam kupic Nigre, ale ma jakieś odrosty przy podładce i się tego obawiam. Potem wiąż Geischa, magnolia lenei ( latem bedzie na niej kwitł jakiś różowy powojnik) potem morwa, za nia bez czarny o bordowych liściach i kolumnowym kształcie i jodła koreańska

Koło klonu hortensje i trawy, lawenda . Pod magnolią ekran z berberysu o złotych liściach i kolumnowym kształcie, a na jego tle kule z bukszpanu lub żywotnika przeplatane różowymi różami, dalej powtórka hortensje , trawy.

Może tak być ?
Co o tym sądzicie ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:55, 10 maj 2015

Do góry
"Zakwitły bzy
białe, wrzosowe
i te najciemniejsze prawie bordowe.
Pachnące cudownie bzy majowe,
może znajdziemy, w nich szczęście
i marzenia nowe..."
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:54, 10 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja tam na wszystkich fotkach widze słoneczko
Mieszko bardzo przystojny
Ja juz nie mam miejsca na wiecej (chyba)

Kasiu, nie narzekam na deszcz, jest potrzeby bo chcę podlać nicienie, a nie chce mi się podlewać ogrodu tzn nie mam czasu
Co prawda opuchlaki w tym roku znalazłam tylko pod jedną żurawką, ale by zwalczyć dziadostwo to trzeba systematycznie tępić.. W zeszłym roku miałam zeżarte co się da.. a w tym odpukać... jest dobrze.. nicienie i wrotycz.. pomogły

Irysy tylko z daleka, bo podziubane przez ślimaki.. też je wytępię.. sąsiedzi z nimi też walczą.. Kiedyś się udało uda się i tym razem... ale mam już odruchy wymiotne
Ostatnie wiadro ze ślimakami stoi.. jakoś nie mogę ich zakopać, bo zasypane solą tak śmierdzą i są tak obleśne, że co podchodzę do wiadra to mi żołądek też podchodzi..ale do gardła.. Czekam, aż przetrawię śniadanie.. szkoda je zmarnować

Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 10:48, 10 maj 2015

Do góry
Niestety ślimaki też je lubią

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:48, 10 maj 2015

Do góry
Ola, korzonki przy części patyków aż takie

jeden ma coś takiego (kwiat??)

wczoraj porozsadzałam do osobnych doniczek i z 32 patyków korzeni nie puściło tylko 10 patolków.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:48, 10 maj 2015

Do góry
Kończą kwitnienie tulipany, ale ogród dopiero zaczyna pokazywać paletę swoich barw.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:48, 10 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widze że u Ciebie takie problemy jak u mnie . Koty.....

Wczoraj miałam gości z ogrodowiska po odbiór nicieni.. na spółkę kupiłyśmy duże opakowanie Pokazałam pierwszą trawę z brzegu, i na 100% kupa kocia tam była.. bo osrane jest wszytko. Trawy , wrzosy i wrzośce.. regularna kuweta dla sierściuchów. Nie mam nic przeciwko kotom, ale uważam , że koty i psy powinny mieć swojego właściciela który o zwierzęta dba.. Na rower strach wsiąść i jechać, bo dzikie burki chcą odgryźć nogę (niestety na wsi pies lata gdzie chce i jak chce), a dzikie koty łażą i polują.. i srają. Nie mam nic do zwierząt ale mam pretensje do właścicieli. Weźmiemy kotka a potem niech mnożą się na potęgę po wsi..

Koniec tematu, bo niby o ogród zahacza, ale.. jak pies był sprawny to koty łaziły, ale nie aż tak.. nie gonił kotów, ale miałam 3 oswojone koty, a teraz mam chyba wszystkie z całej wsi. A w pobliżu jest dom gdzie stoi ze 100 budek kocich z czego się da.. Polować i srać chodzą do mnie.. Przykład źle pojętej miłości do zwierząt..

Azalia Melina.. mówiłaś że twoje ulubione, kupiłam 2 szt w miejsce starych wrzosów.. jest śliczna, wyciepię resztę starych wrzosów i dokupię więcej. Całą górke obsadzę nimi.Tylko nie pamiętam gdzie je kupiłam

Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 10:46, 10 maj 2015

Do góry
Hosty też lubię

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:38, 10 maj 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Oj taki obraz by Monia u Ciebie pasował! Wierzę, że za niedługo będziesz taki miała. Fajne ujęcia zrobiłaś.

Monia, jak będę miała super półrocze to bez wahania jade po ten w czrnej ramie. nie mogłam się skupić na zajęciach przez niego

Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 10:38, 10 maj 2015

Do góry

i Susan

i bergenia
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:37, 10 maj 2015

Do góry
i jeszcze tak

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:36, 10 maj 2015

Do góry
Wszystkim gościom na dziś zrobiłam sesję fotograficzną.. pogoda brzydka, pochmurno, zimno, kropi deszcz. Jakość zdjęć słaba....

Najpierw pokaz RH na przykładzie Mieszka.. chociaż nie dbam o różaneczniki to jakoś mi rosną. Podziękowania Bogdzi..bez jej rad nie miałbym tych pięknych krzewów w ogrodzie, bo glina to nie podłoże dla tych roślin..
2012

2013

I dziś.. dopiero zaczyna, ale widać, że co roku jest większy

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:33, 10 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

slicznie ci te fotki wyszły

Zbyszku, a nie masz przypadkiem robinii włochatej ?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:32, 10 maj 2015

Do góry
na szczęście teraz wyglądają tak

Zielona w ogrodzie jak szczypiorek na wiosnę : ) 10:32, 10 maj 2015

Do góry
I czosnek.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:30, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

A teraz doniczkowo Miałem wywalić stokrotki, ale zmieniłem plany nasadzeń, bo... sami zobaczcie Jak mogłem je wywalić skoro tak walczą?

W skrzynkach pojawiły się purpurowe wilce i pelargonie - wolałbym surfinie, ale zawsze we wrześniu je łapie grzyb i trzeba wszystko wyrzucić...( ...)

też nie miałabym sumienia ich wyrzucić ; -) prezentują się jeszcze bardzo smakowicie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies