Moja rabata z klonem niestety klon chyba przypalony przez słonce i rośnie tak wolno ze chyba go wyrzuce i jeszcze dwie azalie japońskie które zaczyjnaja chorować po trzech latach uprawy
Musze cos zmienić na tej rabacie jedyne co tutaj dobrze rosnie to bukszpan hortensja bukietowa biała za nią miskany i pieris
Natomiast druga pnąca (czerwona której nazwy nie znam) jest posadzona po obu stronach metalowej konstrukcji (rura 1 cal tworzy prostokątną ramę) i zabetonowana w ziemię. W rurze wywierciłem otwory w odstępie co 30 cm, przez które przepleciony jest przewód elektryczny w izolacji. Stworzył się więc ażur o oczku 30 cm. Jest to wygodne, bo można pędy róży przeplatać i nie trzeba ich przywiązywać do podpory.
Witam od dłuższego czasu borykam sie z problemem dotyczącym stworzenia placyku żwirowego w stylu śródziemnomorskim.Mam rośliny które pasuje do tego typu ogrodu czyli lawenda,szałwie omszoną i lekarska,budleje,róże bukszpany kule,hibiskusa ogrodowego,winogron i inne rośliny na stanowisko słoneczne.Problem jest w tym że nie wiem jak to wszystko połaczyć posadzić.
Te twoje trytomy mnie zaskakują, tak bosko kwitną! moje przesadziłam i na razie nic, czyżby miały nie kwitnąć?
Cieszę się z winogron i lecę do tyłu doczytać
Teraz kilka strzałów z ulubionej już rabaty mimo tego, że potrzebuje wielu zmian
Tegoroczny trend kolorystyczny (pełnik z doniczki ) chciałem sobie zobaczyć jak to wygląda i z chęcią gdzieś takie ostre zestawienie bym zrobił... tylko gdzie
Różanka bez kwiatów i tak bardzo mi się podoba
Nienormalna kocimiętka, rosadziłem tutaj jedną swoją roślinę, sadzonki były takie malutkie, że spodziewałem się co najwyżej kilku pędzików, a ona oszalała zajmuje mi 1/3 rabaty
Cudowna i do tego pachnie, ale też widzę, że pierwsze płatki ciut upieczone. Wina suszy, u ciebie i tak jakoś tej suszy nie widać. Kotek cudny, zawsze idealnie wkomponowany, buziaki Agnieszko, jak nie przysnę wcześniej, będę dzwonićwieczorkiem
Przedogródek cały do przeróbki, projekcik już sobie zrobiłem, ale na drodze do zmian stoi kilka problemów. W tym roku pąków na liliach i liliowcach cała moc, teraz pogoda musi dopisać