Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Kondziowy Ogród :) 21:30, 10 lis 2012

Do góry
W tym miejscu powstanie artystyczny warzywnik otoczony bukszpanem lub lawendą, na wzór angielskich

Kondziowy Ogród :) 21:29, 10 lis 2012

Do góry
Opowieści

Schrupałam jabłko podziwiając brukselkę, która świetnie zdobi warzywnik

Kondziowy Ogród :) 21:27, 10 lis 2012

Do góry
Spacer i ocena sytuacji:0

Przejście obowiązkowe przez łuk

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:26, 10 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondziu, jesteśmy już w domu, zaliczyliśmy 3 autostrady i zakupy w Warusie bo jutro sklepy nieczynne.
My także dziękujemy za super przyjęcie i podziękowania za obiad i dwa desery hehe, schudnąć się przy Was nie da Zaraz lecę do Kondziowego ogrodu z fotkami
To się cieszę ze bezpiecznie dojechaliscie no przynas i schudnąć się nie da lubimy jeść
Kondziowy Ogród :) 21:21, 10 lis 2012

Do góry
Ta dam, co kupiłam w szkółce po drodze? Oczywiście żółte żurawki po 3 sztuki bo więcej nie było

Kondziowy Ogród :) 21:20, 10 lis 2012

Do góry
Droga do Kondzia zleciała jak z bicza trzasło i ani się obejrzeliśmy, a już poznałam ogród po zdjęciach.
To tu - mówię do Witka, bo widzę trzy stożki

Powitali mnie na progu Andrzej i Kondzio - zgrana ekipa ogrodowo ...hmmm nie wiem jaka jeszcze bo obiad z dwóch dań i desery były boskie, tarta na gorąco z lodami i szarlotka, same ulubione przysmaki no i dwunastoletnie wino

Ale zanim ich skosztowaliśmy, odbył się długi spacer po ogrodzie i podziwianie kolorów jesieni, zaraz Wam je pokażę

Powitanie i pochwalenie się zakupami po drodze

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:06, 10 lis 2012

Do góry
Sebku, dziękuję za uznanie, Twoje zdjęcia ostatnio też niczego sobie

Ana - jestem ciekawa 400 odcinka Mai, bo jak ostatnio rozmawiałam to szukali pomysłu gdzie będzie.

Agnieszka - z jaśminowca zrób rządek,czyli posadź jeden przy drugim i strzyż je w żywopłot płaski - ekran, a przed nimi posadź krzewy w innym kolorze (niskie berberysy nr, ale ładną odmianę) lub zimozielone jakieś.

Ja też posadziłam w tym roku dwie szt Belle Etoile
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:03, 10 lis 2012

Do góry
Kondziu, jesteśmy już w domu, zaliczyliśmy 3 autostrady i zakupy w Warusie bo jutro sklepy nieczynne.
My także dziękujemy za super przyjęcie i podziękowania za obiad i dwa desery hehe, schudnąć się przy Was nie da Zaraz lecę do Kondziowego ogrodu z fotkami
Kondziowy Ogród :) 17:31, 10 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja mam propozycję, aby Kondzio robił sam zdjęcia To bardzo mobilizuje.

Jadę już do Ciebie, a więc Kondziu, szykuj się na wielką m o b i l i z a c j ę
Dziękujemy za wizytę bardzo bardzo
Kolorowe rabaty 11:25, 10 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przykazanie miłości Martka......Kochajcie ogrody,dla nich samych!
Nawet jeżeli Wasza praca w ogrodach jest niedoceniana,wasze ogrody miłośnie wam zakwitną wiosną.

A wtedy cała reszta pokocha je także

To się okaże ...
Kondziowy Ogród :) 08:07, 10 lis 2012

Do góry
A ja mam propozycję, aby Kondzio robił sam zdjęcia To bardzo mobilizuje.

Jadę już do Ciebie, a więc Kondziu, szykuj się na wielką m o b i l i z a c j ę
Komentarze i dyskusja o konkursie 08:04, 10 lis 2012

Do góry
Czyszczenie nie musi być, to tylko jeden z pomysłów, o co mi chodzi, każdy pokaże tak, jaki ma pomysł na ten temat. Liczę na poetów i dobrych fotografów .. i artystów i wszystkich
Zygokaktus, grudnik (Schlumbergera), kaktus bożonarodzeniowy 21:01, 09 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Napisz Bogdziu, czy kupiłaś teraz czy zmusiłaś do zakwitnięcia i w jaki sposób Śliczny jest.

Danusiu mam go chyba trzy lub cztery lata . Stoi na północnym oknie cały rok. Podlewam raz w tygodniu i na wiosnę daje pałeczki nawozowe. nic wiecej nie robię. Zawsze kwitnie. Mam jeszcze biały i malutki kremowy który mam nadzieję w tym roku mi urośnie. Jesli chcesz to biały i różowy mogę dla Ciebie rozhodowac a kremowy może w przyszłym roku jak będzie wiekszy.Na czwartej stronie jest mój biały z tamtego roku bo w tej chwili ma tylko pąki , on później trochę kwitnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:57, 09 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mamy pomysł na warsztaty, tzw. dekupażu . Gagu się odezwała do mnie jednak zaproponowała datę, która akurat mi nie pasuje, bo wtedy przyjedzie do nas Irenka z Miłkowa z eMem Zygmusiem, więc poprosiłam o termin 1 grudnia. Na razie czekam na potwierdzenie.

Jak je uzyskam to witajcie u mnie na warsztatach bardzo miłych

Strasznie jestem ciekawa co z tego nam wyjdzie.

No, proszę! A ja właśnie zakupiłam skrzyneczkę na herbatę i będę zdobić. Szkoda, że do Danusi na warsztaty mam za daleko..
Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 20:54, 09 lis 2012

Do góry
Leida napisał(a)
A roślina którą tam poznałam to Vernonia. Ciekawa jestem czy u nas by przezimowała? Może już ją ktoś u nas w Polsce uprawia i wie? Chyba trzeba spróbować, bo nie było ani jednego ogrodu w którym by tej rośliny nie było. To ta fioletowa na pierwszym planie.

Gardenarium napisał(a)
Haniu, najprędzej Dzidka ma Vernonię, albo Jasia. Wyślij im linka do tego zdjęcia

Niestety, nie uprawiam tej rośliny.
I szczerze mówiąc, to jej nie widziałam w holenderskich ogrodach. Zapewne dlatego, że jest to roślina późnego lata, a ja bywałam wcześniej.
Może, to zabrzmi dziwnie, ale ja Holandii nie kojarzę też z tulipanami. Dla mnie to kraj hortensji
Mój 4 arowy azyl... 20:52, 09 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Hosta się trzyma. Listki dobrze wychodzą, jak są dobrze zgniłe, a jak trochę zielone to trzeba ucinać.

Jak porządnie zżółkną też łatwo wychodzą. Resztki po ścięciu dalej gniją, lepiej wyrywać.
Komentarze i dyskusja o konkursie 20:51, 09 lis 2012

Do góry
Nawet Zbyszku nie mamy takiego zamiaru
Burze - groźne lecz piękne 20:50, 09 lis 2012

Do góry
Niesamowite, w jakim mieście?
Ogródek Hanusi po zimie 20:46, 09 lis 2012

Do góry
No nieźle, nieźle, a ja nic nie mam i się rozglądam za jakąś słodyczą
Co z tym ogródeczkiem począć 20:43, 09 lis 2012

Do góry
Cyprysiki za wcześnie schowałaś do domu. Poniżej to cyprysiki Lawsona nie tuje

Ale tak w ogóle to chyba trzeba by było je zadołować z doniczkami do gruntu w zacisznym miejscu. To nie jest roślina domowa. Nie wiem czy to im nie zaszkodzi, ale wolą być na zewnątrz. Co prawda mogą przemarzać, dlatego ich nie sadzę.

wiunia napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies