Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:35, 07 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)

ależ to się fajnie prezentuje....super!
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 12:31, 07 maj 2015

Do góry
Megi1 napisał(a)
Dziewczynki, a jak ożywić tą rabatkę? Dwa cyprysy szczepione na pniu dwukolorowe, chociaż na zdjęciu nie widac, bo je przycięlam (bez komentarza;-0)i niestety jalowiec zielony,płożący (wiem jakie zdanie macie na ich temat, ale póki co muszą zostać- czy nie?), miejsce od wschodu, raczej malo slońca, przy murze domu.

na drugim zdjęciu w rogu widać wiciokrzew pomarańczowy kolor kwiatów, tam gdzie piach ma byc wysypany kamyk jak będzie robiony podjazd z kostki.

No dobra...skoro chcesz pomocy to proszę

Jałowiec idzie aut...jeszcze ładnie wygląda ale lada moment rozrośnie się mocniej i już taki ładny nie będzie. Posadź go gdzieś na przedpłociu może??

A pod nogi kulek coś jaśniejszego bym dała...oczywiscie pierwsza myśl to trawki i to raczej zimozielone...

Carex evergold...u mnie ładnie przezimował...
albo carex morrowi veriegata lub ice dance

albo sesleria, która obecnie szałowo u mnie wygląda.

Za plecami kulek może jakieś wyzsze trawy....miskanty?

Lub możesz pójść bardziej w coś kwitnącego?!

Jedno jest pewne...jałowiec bym wykopała. Tzn u siebie te już dawno wykopałam i oddałam w dobre ręce

Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:26, 07 maj 2015

Do góry

Co to za cudowne tulipany, Ewciu? Znasz może ich nazwę?
Ogród... reni 12:15, 07 maj 2015

Do góry
Nasz nowy domownik NIKO

jaszcze jako szczeniaczek

i teraz

Początki w Kruklandii 12:13, 07 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Poszłam wyrzucić śmieci i patrzę....tak ładnie o poranku...cyknę fotę
Cykłam jedną...

Ale masz kancior Po prostu żyleta!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:10, 07 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Nie zawsze się spóźniam z robotą, ale teraz to już z chwastami sobie nie radzę, jak zostawię jedno, to drugie zarasta, a do plewienia pomocy nie mam, trochę próbuję ogród wyprowadzić, bo przez kolano wcześniej nie dałam rady, wczoraj pozrywałam mlecze, ale i tak wyjdą na zdjęciach i cały czas wyłażą, ale lubię żóty kolor wiosną

To klon palmowy Atropurpureum?
Ładne masz te czerwone, poziome berberysy.
Świerk serbski - Picea omorika 12:07, 07 maj 2015

Do góry
Pomóżcie..cos jest temu drzewku tylko co? kupiony na jesieni, w tym roku podsypałam go nawozem długodziałajacym razem z dwoma innym ale tylko ten zmienia kolor. w innym watku zapytałam jaki to wogóle swierk bo niepamietam...
Orzech włoski w ogrodzie 12:06, 07 maj 2015

Do góry
W ogrodzie posiadam 40 letniego orzecha, sorzatając wokół niego wczoraj zauważyłam coś takiego.

To miejsce jest dosłownie 30 cm nad ziemią.
A to w drugim miejscy 1,5 m nad ziemią.

Czy to jakaś choroba?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:05, 07 maj 2015

Do góry
Smaragdy kupione, doły przygotowane, teraz krótka przerwa na kawę.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:04, 07 maj 2015

Do góry
witam, czy Wiecie moze co to za swierk?
Przycinanie - cięcie tui 12:02, 07 maj 2015

Do góry
Przycinasz na rozgałęzieniu pędów, nie będzie widać cięcia, końcówki igieł nie zbrązowieją, bo ich nie dotkniesz wcale

Radzę równać wcześniej niż po osiągnięciu docelowej wysokości. Żywopłot będzie wyglądał porządnie i estetycznie, równo przede wszystkim

Górna linia raczej do wykorzystania, dolna zbyt skróci te najwyższe, a można jeszcze wyżej ciąć niż górna linia.

Stosuję zasadę, nie obcinam do najniższej, tylko do średniej. Niskie dorosną, wysokie się skrócą a średnie pozostaną na swojej wysokości.

Ot złoty środek wynikający z myślenia a nie naśladowania ogrodników co tną na ukos, ostatnio taki sposób nawet widziałam. Zgroza. Podeschnięte końcówki i brzydko wyglądający wierzchołek.

Tuje najlepiej skracać na rozgałęzieniach pędów, wtedy nie widać że była cięta i wygląda naturalnie. Czerwona kreska oznacza miejsce cięcia.

Ogród... reni 12:00, 07 maj 2015

Do góry

Ogród... reni 11:58, 07 maj 2015

Do góry
Witam po długiej przerwie... pamiętacie mnie jeszcze?

Kilka wiosennych fotek ogrodu

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 11:57, 07 maj 2015

Do góry
Megi1 napisał(a)
Dziewczynki, a jak ożywić tą rabatkę? Dwa cyprysy szczepione na pniu dwukolorowe, chociaż na zdjęciu nie widac, bo je przycięlam (bez komentarza;-0)i niestety jalowiec zielony,płożący (wiem jakie zdanie macie na ich temat, ale póki co muszą zostać- czy nie?), miejsce od wschodu, raczej malo slońca, przy murze domu.

na drugim zdjęciu w rogu widać wiciokrzew pomarańczowy kolor kwiatów, tam gdzie piach ma byc wysypany kamyk jak będzie robiony podjazd z kostki.

Jałowiec i tak wcześniej czy później wytniesz bo bedzie brzydki. Szczerze powiem ze lepiej go wyrzucic wczesniej bo łatwiej a jak sie rozrośnie to cięzka robota i on uczula przy dotyku. Ja bym wyrzuciła i od razu zrobiła inaczej na stałe. Rady co do nasadzeń dadza Ci inni bo ja w projektowaniu nie czuje sie mocna.
Ogród niby nowoczesny ale... 11:56, 07 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
i sliwa rozpięta zaczęła kwitnąć...

a takie były jej początki masakra hahahha...

Odjazd rozpiętka na śliwie Magda....jak graby zmężnieję też pewnie taką dostaną...seslerie masz przepiękną i jak dużo kępek
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:34, 07 maj 2015

Do góry
Dzis zauwazyłam rozwijające sie pąki czosnków:

Kule na platanie

i zaczyna sie rewia host

Mam nadzieje, ze uratowana jedna z kulek
"W kolorze blue" 11:26, 07 maj 2015

Do góry

Do dopracowania liście czosnków, #sklerokarteczka
"W kolorze blue" 11:23, 07 maj 2015

Do góry
Powiedziałam co zrobie temu bukszpanu jak się natychmiast nie ogarnie. W ramach pokazówki jeden dostał nakaz eksmisji Na razie, tfu, tfu, reszta się ogarnęła

Ogródek nad jeziorem 11:20, 07 maj 2015

Do góry
Trzmielinki kupione w szkółce w Kłodawie (kujawsko-pomorskie)
posadziłam je na rabacie przed tarasem po obu stronach wejścia

Ogród w Puszczykowie 11:18, 07 maj 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
organizacja warzywnika zakończona
pozostaje mi tylko naspypac warstwę ziemi kompostowej na wierzch, wysypać korę na ścieżki i posiac nasionka

Witaj Joasiu, szukam rozwiaząnia na swój warzywnik, twój ekstra zagospodarowałaś, bardzo, bardzo mi się podoba, mozesz podzielić sie informacją, gdzie zamawiałaś skrzynki na warzywa ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies