Danusiu wiesz jak to jest jeśli coś się przytrafi to należy sobie z tym poradzić i już, znając Twoją pracowitość dałabyś radę,
nie chciałem iść na łatwiznę i potraktować robali chemią wtedy po krótkim czasie po problemie,
chemia jest szkodliwa dla pszczółek a ja je lubię,
teraz pszczółki śpią więc pryskam, a deszcz bardzo mi w tym pomaga,
podobno w tym roku jest tego draństwa bardzo dużo, widać po kretowiskach
pozdrawiam serdecznie
i jeszcze raz
Mamy pomysł na warsztaty, tzw. dekupażu . Gagu się odezwała do mnie jednak zaproponowała datę, która akurat mi nie pasuje, bo wtedy przyjedzie do nas Irenka z Miłkowa z eMem Zygmusiem, więc poprosiłam o termin 1 grudnia. Narazie czekam na potwierdzenie.
Jak je uzyskam to witajcie u mnie na warsztatach bardzo miłych
Danuś, też mi się wydawał paskudnie ponury.. dopóki nie zajrzałam do Ciebie i nie pooglądałam zdjęć Jesteś najlepszym lekarstwem na niepogodę Baaaardzo Ci dziękuję za to, że jesteś tu z nami zawsze i za to forum
Kochani, dawno nie pamiętam takiego płaczącego listopada, ledwo można liście pozbierać, trawa taka pozlepiana, posklejana - byle jaka, ciemno za oknem. Nawet zdjęcia nie wychodzą jak należy.
Ja póki co mam na bieżąco, posprzątane, pozbierane, tylko listki nie zmyte z muru, bo czekam aż wszystko opadnie. Nawet Hidcotową mam w miarę na bieżąco.
Trawa skoszona nawet na ulicy, poograbiane, pozamiatane, A jak u Was kochaniutkie i kochani Ogrodomaniacy?
Danusiu i inni bo tu zagląda każdy czy hortensja pnąca i winobluszcz pięciolistkowy to dobry duet ?
Winobluszcz pięciolistkowy jest mało elegancki dlatego myślałam żeby go połączyć z Hortensją , ale nie wiem czy to połączenie ma sens.
Raczej nie, lepiej posadzić dwie hortensje pnące w jeden dołek, szybciej zarośnie.