Zapowiada się sporo kasztanów
Krzewuszka Monet, która w zeszłym roku zachorowała na grzyba wyleciała z rabaty z trawami. W tym roku piękna, zdrowa i w pełni sił wróciła na swoje miejsce. Ale profilaktycznie ją prysnęłam.
Nasz mocno poprzycinany późną jesienią orzech podniósł się jak feniks z popiołów i nawet zamierza owocować . Nie do wiary. I pomyśleć, że facet, który go przycinał nie dawał mu szans na przeżycie .
Struktura zielnika (dla Konstancji):
I zawartość:
np. żółte oregano w donicy:
wielosił:
truskawka pnąca:
szałwia tricolor:
tradycyjnie o tej porze roku mydlnica:
pamiętajmy o gnojówkach żywokostowych:
Co Ty chcesz? ... jagody goji??? ... no dobrze jak będę się wybierała to zadzwonię po prostu do Ciebie i mi przypomnisz
Jeśli chodzi o runiankę, ja ostatnio dostałam trochę od Krysi i dosadziłam na rabacie przy świerkach serbskich ... zobaczymy czy się przyjmą Ale od Ciebie też chętnie przygarnę ... bardzo mi się podoba ... równie mocno zachwyca mnie werbena
Dziękuję Przemku, za miłe słowa i gratulacje Tego lilaka jestem ciekawa, ładniejszy moim zdaniem jest ciemniejszy, ale to rzecz gustu. I jego niezaprzeczalnym atutem jest powtarzanie kwitnienia. Przyjaciółka ma właśnie bloomberg na pniu i czekam, aż powtórnie zakwitnie
Mam zapączkowana na maxa mimo, ze się pomyliłam i wiosną zamiast ją zakulkowac caichnęłam nisko....
Pierwszy kwiat louis. Na tym zdjeciu kolor przekąłamany a to taki hcłodny delikatny róż, bardoz ją lubię ale rośnie wielka
Upycham bo nie lubie jak chwasty mają miejsce. Poczekaj za rok u ciebie też bedzie tak gesto
Tu mam busz nieokiełznany... od trzech lat walczę z tą rabatą... wtym roku ma byc cała żółta.... Liliowce, trytomy, róża golden celebralion, ognik jesienią, wiosną złotlin...
Zrobiło się niebiesko Specjalnie poszłam zmierzyć - najwyższe dorastają do 70 cm i tworzą regularną kępę. Trochę się jednak pokładają, być może dostały za dużo azotu.
Kaliny nie przycinałam, taka po prostu rośnie. Mam dwie i obie wyglądają podobnie.
Bardzo ładnie wyszło
My impregnowaliśmy wszystkie cegły rozbiórkowe impregnatami do cegły klinkierowej, są takie, które nadają też połysk, my wybraliśmy mat. Mamy tej cegły sporo, bo płoty, słupy, studnia, grill, tarasy. Używaliśmy różnych preparatów, by sprawdzić, który najlepszy, ale nie widzieliśmy różnicy.
Wracając do Twojego ganku, szkoda, że z boku położyliście piaskowiec, fajnie by było spójnie z resztą, no chyba, że piaskowiec jest na cokole...
Cześć Jolcia! Przy ogrodzeniu to zalążki żywopłotu z cisów, a przerwa jest bo mamy tam przejście do sąsiadów Bez listków to rzeczywiście wiąz, daje mu szansę, bo jeszcze żywy Leżakowanie od środy mam nadzieję Basen na razie dla morsów
i na koniec ten Naj...ale nie w moim niestety odczuciu...ja kompletnie tego klimatu nie czuję. Ja to bym tam wskoczyła, usunęła to co suche, przycieła drzewa, wyplewila i może wtedy zerknęłabym na ten ogród inaczej