Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Bawarka 19:52, 19 cze 2016

Do góry
W opisach Pomponella ma wysokość 0,80 cm A tu taka niespodzianka. Madżenka też pisała, że wyższa rośnie i to by się potwierdziło z tym co Ty napisałaś
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:51, 19 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Cieszy mnie info z Decisem, Cisy pójdą w końcu do gruntu
Ja Artemisa nie mogę nigdzie znaleźć, a potrzebny mi wcześniej niż planowałem

Teraz to Artemis trudniej dostępny niz rok temu Munstead Wood
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:50, 19 cze 2016

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ... ja mam czekać na Falstaffa 3 sezony ??? bo własnie wsadziłam (przesadziłam sadzonego w maju - miejscówka była zła i szału w ukorzenianiu przecież nie mogło być ) ... no to siem rozczarowałam ...

The Alnwick Rose ... w zeszłym roku się lubilismy i filiżaneczki tłoczyły się w trybie zdyscyplinowanym ... w tym katering filiżaneczkowy siadł i mam focha ... może się poprawi bo konwersacja w tonie "ja kcem a nawet żądam" była ... tniesz go Madżenka ... bo ja prawie nie ciachałam wiosną ... może dlatego dwa paki na krzyż mam ...

Ascot nie mam ... za to Gospel swym ogromnym kwiatem mnie czaruje ... po 18 gdy słońce nie świeci już na nią bezpośrednio aksamitne płatki są niczym zacne czerwone wino na gałęzi ... w swym głębokim burgundzie znakomicie znosi patelnię i pachnie ... tylko te 2 metry ...

Iza purpury... tylko z tego tygodnia Gospel jeszcz enie kwitnie, goethe również
The Alnwick ciełam nisko, mimo że to Austinka to obeserwuję, ze te niskie tnie sie tardycyjnie nad 3-5 oczkiem. Wszystkie niskie tak cięłam i zachwycają: munstead, princess Anne, Gertudę, Queen.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:48, 19 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
princess Anne -mnie zdenerwowała bo malutka jest.. nie widać w tych moich badylkach

Piknie proszę pani u Pani

Moja ma piekne sztywne pędy, kwitnie mega obficie, jest żarówą i w ogóle cudna jest. Daj jej rok, zachwyci CIę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:46, 19 cze 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
biały przetacznik śliczny taki delikatny ile ty masz róż u siebie pięknie to się wszystko komponuje

Na zachętę dla Ciebie filiżanki Alnwick
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:43, 19 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

u mnie wszystkie TOP jak kwitną i nie chorują choc niektóre oceniam słabiej deczko

przetaczniki lubię mam kilka testuję 2 rok ...ale białego nie mam najpewniej twój to First Lady bo to najładniejszy biały

kwadraty przy kuchenne już sie ładnie prezentują.

Dla Ciebie moje graby i kwadraty w podjeździe

Wprawdzie nie mogę zrobić porządku z kostką granitową... ale fotkę zostawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:41, 19 cze 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Zachwyt zostawiam. Coś pięknego wyczyniasz z tym swoim ogrodem, do tego różyczkę w świat siejesz na lewo i prawo, obłęd

Ewo dla Ciebie moja ulubienica tego tygodnia

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:41, 19 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Więc zobaczymy jesienią, myślałam o niej w kwestii nasadzeń licznych ( coś koło 30-40 szt) ale nie gęstych tak by każda kępa była osobno wyeksponowana. Do niej doszłaby tylko druga trawa o pokroju wertykalnym.
czy ona jest oliwkowo zielona?

A to zmienia postać rzeczy ale musisz dla niej zaplanować ok 80-100 cm szerokości, jest olbrzymia. Moja teraz z kłosami na przedpłociu ma już prawie 1 m wysokości

Oan ma kolor raczej typowy do kosttrzew zielono-szary, to chłodna zieleń ale znakomicie wyglada z ciemna zielenienią róż. Niedługo będę mogła ją porównać z Morning Lightem i Gracillimusem to dam znać z czym pasuje
Liście kostzrewy na zblizeniu Pompon

Przy okazji widać gdzie opuchlaki grasują.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:38, 19 cze 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Marzenko, pokaż Soul , moja w pąku,kolor różowy , myślałam że ona będzie ciemniejsza.Może ona jednak ma taki kolor ?

Moja jeszcze nie kwitnie, trzeba poczekać kilka dni, ale to będzie sadzonka z wiosny 2015 a sadzona wiosną 2015 uschła niemal i wypuściła jeden badyl, czy zakwitnie tego nie wiem. Moja wina bo róże kupione wiosna nie miałam czasu posadzić.... Stychaz pisała mi , ze jej Soul kupiona we F. tej wiosny tez jest różowa. Gdzie kupowałaś?

Dla Ciebie oczekiwanie na pompony

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:52, 19 cze 2016

Do góry
Ren - Nie poddawaj się presji białej ściany Weź urlop i popatrz na błękit morza lub kup błękitna kiecke .Czy od tych dywagacji tuje, jałowce, ss, nie boli cię żołądek? Ta presja forum aby było idealnie, czasami wpędza niektórych w depresje. Mi tam biała ściana wcale nie przeszkadza otynkuj ścianę wodną na biało będą pasować.
A tak na serio to przecież ani nie kupisz takich wielkich jałowców ani ich nie wykopiesz. Masz tyle innych prac z powodu białej ściany nie umrzesz

Masz pięknie!!!
Tu ma być ogród :) 17:29, 19 cze 2016

Do góry
Moje Bukszpany tak jak Sebek traktuje płynnym florowitem.
Czy możesz zrobić zdjęcie składu tego nawozu do bukszpanow?
Moja codzienność - ogród Oli 17:22, 19 cze 2016

Do góry
Konewek nie cierpię , ograniczam liczbę donic z tego powodu
Eksperymentarium 10:46, 19 cze 2016

Do góry
Karolina nie jaest łatwo znależć Austinkę pnącą w kolorze pink. Na pewno Gertrude Jekyll w wersji climber bo krzaczasta ma u mnie 1-1,2 M
Poczekaj chwile na kwitnienie Royal Jubilee u mnie, bo ta dorasta do 1,5 M wiec moze by sie kwalifikowała?
Rozumiem, ze Falstaff za ciemny bo ten moze byc tez climberem. Tess of The D'Urbervilles tak samo ciemna. Są albo bladawce albo purpury...

Poczekaj zatem na kolor Royal J. I chyba musisz kupic historyczną?
Mój ogród pod górkę... 08:11, 19 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Moja Pomponella też już ma podpórkę. Madżenka pisała, że taki urok młodego krzewu, w trzecim sezonie będzie miała sztywne pędy

Ten kolor krwawnika bardzo mi się podoba.
Czytałam, że krwawnik jest bardzo ekspansywny, ale dla tego koloru zdecydowałam się go mieć. Tyle mam ogrodniczych i szkółek, a jego nie mogę dostać, podobnie jak rutewki - no cóż dalej będę polowała

Nie odwiedzałam Twojego wątku wcześniej i nie znam tej kompozycji. Może masz zdjęcie z zeszłego roku? Jeżeli to problem to nie szukaj. Od teraz będę u Ciebie na bieżąco, bo ogród bardzoooo mi się podoba

Mam nadzieję w takim razie, że w przyszłym roku moja będzie stała w pionie

Krwawnik tylko raz trafiłam na targach w Kielcach i kupiłam jako nn. Jeśli chodzi o kolor to rzeczywiście mocny akcent, a i po przekwitnięciu ma taki fajny rudawy kolor. Tylko ta wielkość i pokładanie się w tym roku. Może trzeba go było ciachać jeszcze przed kwitnięciem, żeby nie poszedła tak w górę?

Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 07:06, 19 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Moja z zeszłego roku, ale nadal wiotka, a po wczorajszym poległa totalnie. Jutro jej zrobię podpory.
To krwawnik ze stipą i jeżówkami. W zeszłym roku była to piękna kompozycja, ale w tym krwawnik wyrósł ogromny, zeżarł stipę i jeżówki i w dodatku się pokłada. Zdecydowałam, że wylatuje robiąc miejsce dla kolejnych róż.

Moja Pomponella też już ma podpórkę. Madżenka pisała, że taki urok młodego krzewu, w trzecim sezonie będzie miała sztywne pędy

Ten kolor krwawnika bardzo mi się podoba.
Czytałam, że krwawnik jest bardzo ekspansywny, ale dla tego koloru zdecydowałam się go mieć. Tyle mam ogrodniczych i szkółek, a jego nie mogę dostać, podobnie jak rutewki - no cóż dalej będę polowała

Nie odwiedzałam Twojego wątku wcześniej i nie znam tej kompozycji. Może masz zdjęcie z zeszłego roku? Jeżeli to problem to nie szukaj. Od teraz będę u Ciebie na bieżąco, bo ogród bardzoooo mi się podoba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:05, 19 cze 2016

Do góry
Madżenka ... ja mam czekać na Falstaffa 3 sezony ??? bo własnie wsadziłam (przesadziłam sadzonego w maju - miejscówka była zła i szału w ukorzenianiu przecież nie mogło być ) ... no to siem rozczarowałam ...

The Alnwick Rose ... w zeszłym roku się lubilismy i filiżaneczki tłoczyły się w trybie zdyscyplinowanym ... w tym katering filiżaneczkowy siadł i mam focha ... może się poprawi bo konwersacja w tonie "ja kcem a nawet żądam" była ... tniesz go Madżenka ... bo ja prawie nie ciachałam wiosną ... może dlatego dwa paki na krzyż mam ...

Ascot nie mam ... za to Gospel swym ogromnym kwiatem mnie czaruje ... po 18 gdy słońce nie świeci już na nią bezpośrednio aksamitne płatki są niczym zacne czerwone wino na gałęzi ... w swym głębokim burgundzie znakomicie znosi patelnię i pachnie ... tylko te 2 metry ...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:34, 18 cze 2016

Do góry
Kasiu i Alis bardzo mi miło ze mnie odwiedziliście.
Chyba pora spać?

Pociełam dzisiaj kostki w grabach w podjezdzie, fajnie to wyglada. Jutro zrobie zdjęcie reszta ciachania w poniedziałek, mam nadzieje skończyc w nastepnym tygodniu...ale lrzede wszystkim teraz czekam na kwitnienie Ascot, to moj nr 2 po Munstead Wood. Ciekawe czy w tym roku bedzie nr 1

Na chwile obecna moja lista TOP 5 róż :
1. Munstead Wood
2.Ascot
3. The Alnwick Rose
4. William Szekspir
5. princess Anne

Ciekawe jak będzie wygladac lista na końiec 2016 r? Chyba trzeba będzie sporządzić Top10 lub Top20? A moze TOP 80?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 18 cze 2016

Do góry
Karabela napisał(a)
A Memme Knorr nie nada się na płot? Śliczna. Dzięki za zdjęcia, zamawiam Gertude. Princess Ann super ale za niska. Próbuję jeszcze Lady of Magginich ma taki nieoczywisty kolor i powinna być wyższa.... Leonardo da Vinci ma też róż który by mi pasował. .. tylko oczywiście nie ten rozmiar...

Zdjęcia kwadratów wyrwał mnie z butów!!! Świetnie wyszły. One są w hakonechloa? Majstersztyk Marzena ))

Moja Mme Knorr ma juz 2,5 roku i jest sztywna i osiąga ok 1,2 M wiec raczej na płot sie nie nadaje. Karolina poszukam dla Ciebie roz, poczekaj do jutra, popatrzę w katalogu Austina. Ma byc pnąca na płot w kolorze pink?

Bukszpany sa w hakonechloe i w tataraku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:26, 18 cze 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
Burza? To była jakaś nawałnica
Fotki róż oglądam i twardo się trzymam. Kupować nie będę tylko oglądam u was.
Przetacznik na szarym tle, rewelacja!

Aga Ty sie wreszcie daj skusić na roze.wylamujesz sie z grupy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:25, 18 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Była burza u Ciebie Madżenko?

Takie przedpłocie też planowałam zrobić, ale nic z tego nie wyszło.

Róże piękne, widoki ogólne również

Rośliny rutewka nie mogę u siebie dostać

Burza była ale na szczęscie bez wichury. Groźniej sie zapowiadało na niebie, spadło 6 l na m2
Rutewkę kupowałam na kiermaszu ogrodniczym, w centrach ogrodniczych tez jej nie widuję. Chetnie bym dokupiła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies