Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród Sylwii od początku :) 19:21, 06 lis 2012

Do góry
Dziś wrzuciłam preparat jakim się zwalcza pędraki, trzeba kupić nicienie pożyteczne.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/734-pedraki-w-trawie?page=4
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:32, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozwolę sobie pokazać hortensję krok po kroku, choć zdecydowanie najbardziej lubię to zdjęcie hortensji w najlepszej fazie kwitnienia (białej)

Finał

Każdy etap ma swój urok.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:31, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek aż się martwię o Cię

Nie ma o co....Muszę się jakoś lepiej zorganizować

Wpadnę później na dłużej, bo za chwilę jadę na plac, potem na rehabilitację Ale idę jeszcze Was poodwiedzać na chwilkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:28, 06 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ten finał w zimowym oświetleniu jest fantastyczny, brakuje tylko na niebie fajerwerków

Mówisz i masz

To ja poproszę o trąbienie na zakładanie lampek w ogrodzie A co ! Było trąbienie na cięcie cisów i bukszpanów to niech cała brać ogrodowiskowa w ten sam dzień dekoruje ogród lampkami
Zamiast w bentleya trzeba się teraz zacząć zbroić w lampki

Wooow.............
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:24, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
element walki

Przyczajony tygrys, zaczajony smok..albo jakoś takoś... ale fajnie było Szkoda Danuś, że nie mogłaś zostać ....

I jak widzisz.. głosy są podzielone... i wszyscy mają problem w z wyborem wersji.... czyli mieszczę sie w ogrodowych normach

Martek szukaj jeszcze jakiś archiwalnych fotek.... fajnie powspominać..... A ja Cię mam w basenie ....

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:18, 06 lis 2012

Do góry
element walki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:16, 06 lis 2012

Do góry
Sebek aż się martwię o Cię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:11, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ja w kwestii formalnej widełek poszukiwanych w budzie.

Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam

Danusiu, to ja widzę, ze twoje poszukiwania pewnie nie mniej śmieszne były jak moje..kompostownika nie ma, więc widzisz nie mogłaś sobie nawet przypomnieć...chwasty wywalam na ognisko, podsychają i wtedy palimy; liczę, że się odnajdą, ale kiedy?? dlatego chciałam drugie zakupić i plewienie jeszcze zaliczyć, ale towar niedostępny

jak się znajdą odtrąbię, ciekawe gdzie? ostatni moment kiedy je widziałam, to jak ci pokazywałam na pergoli i koniec, dalej mgła!...chyba, że ty pamiętasz?

Na pergoli to pokazywałaś mi inne narzędzia chyba, o... te kwiatkowe,

Poszłąś potem chyba tam do kanciapy. Tam na lewo za Zygmunta

Widełki zamówiłam i inne (nowości) też.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:51, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam

Danusiu, to ja widzę, ze twoje poszukiwania pewnie nie mniej śmieszne były jak moje..kompostownika nie ma, więc widzisz nie mogłaś sobie nawet przypomnieć...chwasty wywalam na ognisko, podsychają i wtedy palimy; liczę, że się odnajdą, ale kiedy?? dlatego chciałam drugie zakupić i plewienie jeszcze zaliczyć, ale towar niedostępny

jak się znajdą odtrąbię, ciekawe gdzie? ostatni moment kiedy je widziałam, to jak ci pokazywałam na pergoli i koniec, dalej mgła!...chyba, że ty pamiętasz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:45, 06 lis 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:37, 06 lis 2012

Do góry
Dzisiaj dość mocno powiało i sporo drobnych listków leży. Z wiśni Umbraculifera. Mus znowu zbierać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:36, 06 lis 2012

Do góry
Konwalnik byłby za ciemny, on powinien być podsypany jasnymi kamyczkami, a Carex pięknie rozjaśni to miejsce.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:35, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bardzo dziękuję. I wykończyć rabatkę jakimiś turzycami? Albo konwalnikiem?

Turzycami - Carex Evergold na ten przykład

Jeszcze raz dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:29, 06 lis 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Bardzo dziękuję. I wykończyć rabatkę jakimiś turzycami? Albo konwalnikiem?

Turzycami - Carex Evergold na ten przykład
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 16:16, 06 lis 2012

Do góry
Zawiniło zbyt głębokie posadzenie, ale główny winowajca to mata przeciw chwastom. Mamy o jej szkodliwości tutaj wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

Nie kładź jej ponownie, a jeśli nie zdjęłaś to zrób to. Zobaczysz że ziemia jest jak betonowe klepisko, jak korzenie w takich warunkach mają oddychać?
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 15:17, 06 lis 2012

Do góry
Witam. Gardenarium, popcarol, dziękuję za miłe słowa. Działkę mam juz kilka lat. Najpierw była warzywna a teraz rekreacyjna. Jeśli jesteśmy przy okrywaniu roślin, Posadziłam kilka lat temu wiąza gejszę /nie wiem czy poprawnie napisałam nazwę/ Posadziłam dosyć głęboko i jeszcze żeby było lepiej położyłam czarną matę i na to nasypałam tłucznia z granitu. W tym roku wiosną zauważyłam, że mój wiąz zaczyna marnieć. Dowiedziałam się u ;Maji w ogrodzie"że ja go duszę, szybko odsłoniłan mu szyjkę korzeniową. Faktycznie kora była mokra i zagrzybiona. Popryskałam środkiem grzybobójczym i przez całe lato ładnie się zazielenił. Mam pytanie, czy zostawić go z taką odsłoniętą korą, czy lepiej czyms zabezpieczyć. Nie chciałabym go znowu udusić.Pozdrawiam.

tak wyglądał mój wiąz jeszcze przed cięciem i jeszcze był zdrowy.
Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 14:39, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

piękne czy to graby?
Nigdy nie mów nigdy 14:22, 06 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W rogu działki daj faktycznie Prunus cerasifera Nigra, a pod nim kilka hortensji Limelight lub Silver Dollar, będą lepsze niż deren, o kwiaty mi chodzi.

Jesteś niezawodna Danusiu, dziękuję.
Kubusiowo 14:20, 06 lis 2012

Do góry
Nasiej na niej werbeny patagońskiej i ostnicy tej beżowej (Stipa tenuissima) i posadź berberys taki pokrój jak meduza (Green Carpet) będzie bosko jak się przebarwi.

A jak wszyscy będą nad tym piać z zachwytu, przypomnij kto podsunął taki pomysł
Opuchlaki 14:04, 06 lis 2012

Do góry
Tutaj jeszcze pojawia sie jeden preparat, do stosowania w temp. poniżej 15 stopni o nazwie ENTONEM

http://www.koppert.info.pl/files/opuchlaki/zwalczanie%20opuchlakow%20.pdf
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies