Na razie zakwitło około 15 % spodziewanych na froncie tulipanów... Może jeszcze się ogarną? Pąki częściowo mają Ciągle liczę na te duety - pomiędzy tymi różowymi swoje pąki pokazały Queen of The Night, po drugiej stronie ścieżki z frekwencją tulipanów już jest gorzej... To samo Angelique z Exotic Emperor z zeszłego roku - na razie zakwitł jeden zamieszczony powyżej...
Nawozy stosuję jakie mi wpadną w ręce.
Zmierzyłam dzisiaj sadziłam co 60cm, ale myślę że można spokojnie co 80cm. Od płotu mam odległość 50 cm i w tym roku będę je przesuwać, bo jednak jak dla mnie to za blisko płotu. Jeśli nie potrzebujesz mieć przerwy między żywopłotem, a ogrodzeniem to można sadzić 50.
Tylko troszkę przycięłam czubki w tamtym roku, żeby się zageszczały.
Spytam jeszcze o miłorzeba. Doczytałam, ze go cięłaś. I zniósł to bez problemów? Mam w frmie drzewka (tzn. nie szczepiony) i tak myslę, coby go troszkę uformować...
Ty jesteś kochliwa a ja niecierpliwa
Jak coś sobie do głowy wbije to muszę koniecznie wszystko zrobić żeby to osiągnąć, bo spać bym nie mogła gdybym ich dzisiaj nie kupiła
a oto one
Na sople świątecznie nie patrzymy nie ma czasu ich ściągnąć.
dziś kolejny przegląd jedne przekwitają inne jeszcze w pączkach. Trudno komponować zestawienia niby późne a jednak kwitną o innym czasie. Taki falstart zaliczyły tulipany na białej i czarnej kompozycji