Witam. Tesska napisz coś o warunkach w jakich przetrzymujesz gunnere . Może ma za zimno ? lub za zimno i za mokro ? Zrób zdięcie gunnery i wstaw może masz tinctorię ? Ja dwa razy dałem się nabrać . Przy bardzo młodziutkich roślinach rozpoznanie gatunku jest trudne . W sklepach głównie są tinctorie z metką gunnera manicata , lub gunnera olbrzymia . Wczoraj wywaliłem liście z namiotu . Końcem tygodnia demontuje namiot i nawożę . Roślina ma blisko dwa metry .
Szybko się uwinęła Bardzo jestem ciekawa czy kolor się zgadzać będzie. Ty sobie weźmiesz witaminki w tabletce i też Ci power wróci
Moja piwonka zgubiła płatki w piątek na tym wietrzysku, który u nas zabłądził. W sobotę ją z M posadziliśmy. Już rośnie. Dobrze, że jeszcze w czwartek zdjęcie jej cykłam, bo teraz do przyszłego roku czekać muszę.
Skalnicę pokażę w fazie kwitnienia, a na kulnika będę chuchać.
Tymczasem powtórka z szafirków, bo szafirowe i coraz ładniejsze.
No i czas na tulipany.
Z maciupeńkich werbenek od Ani zrobiłam trzy małe kupki. Razem z pięknie zapowiadająca się jeżówką znalazły miejsce za różami Ascot, będzie im tam dobrze w takim lordowskim towarzystwie. Aniu, buziaki XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Jeżówka Werbenka
Specjalnie zrobiłam to zdjęcie, aby móc w przyszłości porównać maluszka z dorosłą Werbeną - widzicie to maleństwo ?
A poniżej roślinki od Ani Małej Mi. Ania się martwiła czy się przyjmą, a one mają się świetnie i wszystkie przyjęły się i rosną: kilka wielkich naparstnic szykuje się do kwitnienia w tym roku (mam nadzieję), a kilka maluszków dopiero nabierze masy. Wszędzie już widać w środku roślinek małe listeczki Dziękuję Aniu XXX