Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:34, 21 maj 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ania - cudnie.

Ja dziś, jadąc po córcię do przedszkola, po drodze wstąpiłam do ogrodniczego pooglądać roślinki. No i oglądałam. W pewnym momencie dotarło do mnie ,że nie oglądam już ,tak jak kiedyś, iglaków tylko same ....byliny . I taka myśl : ach ,ta Mała Mi !!!

Narozrabiałam.. ale lubię byliny bo dają zmienność otoczenia A moja natura nudy nie lubi..

Ogród wyrozumiały 00:32, 21 maj 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Co to za robaczek ,ktoś wie ?

Też je mam.. i życie im daruję.. bo nie wiem czy dobre czy nie A jak nie wiem jakie, to nie zabijam

Pole rzepaku w okolicy wygląda pięknie
Kłopoty - problemy z trawnikiem 00:13, 21 maj 2015

Do góry
witam,

Mój trawnik nie może jakoś wystartować ten wiosny , miejscami wygląda bardzo słabo, nie wiem czy to wina braku substancji odżywczych ? Po zimie został wygrabany z suchych pozostałości oraz nawieziony yara mila hydrokompleks.

Jest to odmiana trawy Gold Grass , pierwsze zdjęcie jest aktualne , a pozostałe dwa pokazują trawnik przed zimą. Trawnik codziennie jest obficie podlewany

Jak mogę mu pomóc ? Na pewno wygląda lepiej niż w listopadzie Ale jeszcze dużo mu brakuje. Chciałem w tym roku zrobić mikoryze ale narazie się wstrzymuje.

Obecne zdjęcie trawnika

Zdjecię w listopadzie 2014

Dwa ogrody 00:07, 21 maj 2015

Do góry
Deszczu odrobina spadła, pod drzewami sucho. Pomimo to posadziłam już chyba wszystko, poza drobnicą, którą ulokuję w starym, ale to już w przyszłym tygodniu. Róże podlałam zgodnie ze wskazówkami, dziękuję, czekam na efekty Zasiliłam bukszpany, coś muszą dostać hortensje, ale to też dopiero po niedzieli.

Karola, tulipanów kupowałam malutko, w Lidlu i Biedronce. U Bogdzi nie będę, w piątek jadę do Wrocławia.

Vivo, marzanka w ekstremalnych warunkach

kocimiętka

magnolia jeszcze pączek ma, wreszcie w tym roku ruszyła
Mój ogród 23:59, 20 maj 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
(...)

I kwiat serduszki od Ani an_tre.

Interesujący, bardzo interesujący kolor.

O Piaskowcu odpisałam u siebie.
Ogród w Puszczykowie 23:34, 20 maj 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Taką mam dziwną trawkę w trawniku. Bardzo nisko się płoży, nie daje się skosic

I jeszcze taką. Też się nisko płoży, po skoszeniu zostają ogigle. Czy to chwastnica?

Witam po dłuższej przerwie
U nas ten sam problem. Mój sąsiad specjalista od trawy mówi, że to chwastnica. Ale u mnie się ciężko wyrywa, bo ziemia jest bardzo zbita.
Podobno nie ma na to oprysków. Okropna jest, tak się rozkłada na boki. Pozdrawiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:32, 20 maj 2015

Do góry
Nie samymi rododendronami arboretum stoi.....kwitło wiele innych cudownych roślin : peonie drzewiaste, magnolie, derenie, paulownia, judaszowiec, żurawki, clematisy, kaliny japońskie i wiele wiele innych.....było jak w bajce, w majowej bajce........

............nawet stara balia rozkwitła w energetycznych kolorach
Kiedyś będzie tu ogród 23:28, 20 maj 2015

Do góry
Pleszka

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:27, 20 maj 2015

Do góry
Dookoła las azalii i rododendronów a kolory, nasycone, energetyczne i takie...nierealne... a jednak....wszystko prawdziwe... i pachnące i zabójczo piekne.....

Kiedyś będzie tu ogród 23:24, 20 maj 2015

Do góry
I do mojego ogrodu zawitała wiosna...

Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:24, 20 maj 2015

Do góry
Wiosna w ogrodzie .dość kolorów żeby zwariować .
Niby że lubię ,ale w pewnym momencie za dużo , za pachnąco .
lato ogród uspokoi ,teraz ogień i szał .

Kiedyś będzie tu ogród 23:22, 20 maj 2015

Do góry
Dzwoniec ???

A to? Też dzwoniec?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:22, 20 maj 2015

Do góry
I wreszcie wojsławickie arboretum - kto był ten wie że nie sposób nie zakochać sie w tym cudnym miejscu, o każdej porze roku jest piękne, byłam tam juz po raz trzeci, tym razem na skutek intensywności barw i ilości kwiatów otaczających mnie z każdej strony czułam sie jak w raju ...... naprawde

Enkiant - Enkianthus 23:21, 20 maj 2015

Do góry
Mój zeszłoroczny nabytek szykuje się do kwitnienia, napadnięty przez ślimaki (zjadły i liście i kwiaty) na szczęście tylko z jednej strony, więc pokazuję tą pozostałą.
Ogródek Ewy 23:17, 20 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Zdjęcia dla Basi.

Mam jeszcze taki okaz którego coś lub ktoś uszkodził.

Ta z białymi środkami identyczna jak moja. O nazwę trzeba popytać Wojtka

Tę drugą hostę ktoś uszkodził celowo, wyraźnie widać odcięte czymś ostrym fragmenty liści.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:16, 20 maj 2015

Do góry

Ogród przydomowy - Hosty 23:14, 20 maj 2015

Do góry
Dziś obcinalam żywotnika do wysokości 2,3m i sądziłem jednoroczne, brakuje mi tylko rozplenic vertigo.

Kiedyś będzie tu ogród 23:14, 20 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kwiczoły się zgadzają ale nie kos tylko szpak.

Już wiem dlaczego te łatki mi nie pasowały. Dziękuję Bożenko- już poprawiłam.

Bogdzia napisał(a)
Niech zdrowo rośnie. Byłyśmy w ostatni weekend w parku Kromlau , tam było zatrzęsienie sadzonek tej azalii , obłędnie dużo , a w sprzedazy nie ma.

Ja jeszcze tej azalii osobiście w sprzedaży nie spotkałam i powiem szczerze, że dziwiłam się, bo wszędzie piszą, że łatwo się rozsiewa. Zastanawiałam się czy nie ma to związku z jej opinią jako rośliny trującej (słynne miody- temat już poruszany na forum).
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:13, 20 maj 2015

Do góry
Park Mużakowski piekny, dostojny, zadbany i...rozległy, widziałyśmy tylko mały fragmencik.......ale i tak nas zauroczył.......te przestrzenie, te angielskie rabaty przy romantycznym mostku, kwitnące derenie, wisterie-giganty, kasztanowce, magnolie, olbrzymie platany, wijąca sie rzeczka i piekne majowe słońce........sami popatrzcie.........

Ogrodowe przygody 23:11, 20 maj 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)
ja mam tylko z tej serii Alladyna ale pewnie dojdą następne
to z września 1 sezon u mnie pokochałam ją w tym tłoczeniu

cudna, dobrze że do Ciebie zajrzałam... a Eskimo mega wypasiony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies