Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W miniformacie 23:10, 20 maj 2015

Do góry
Bea napisał(a)
Jestem, ale na chwilę.

Pozdrawiam Was

Jeszcze trochę tulipanów

i rododendrony w tle.

Wyjątkowo piękny widok.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:06, 20 maj 2015

Do góry
Ale przede wszystkim skupiałyśmy sie jednak na rododendronach których były setki, tysiące wokół nas...szkoda że nie wszystkie kwitły....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:03, 20 maj 2015

Do góry
Nie tylko rośliny stanowią o uroku tego miejsca....

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:01, 20 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Wow - oszałamiajaco - i jak mogłabym Cię nie odwiedzić? niech tylko Agania wyprawi to wesele i czekamy na Twój znak

Po weselu będzie 3 miesiące odpoczywać
Ale jej nie damy

Nio focie się kończą..

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:58, 20 maj 2015

Do góry
Park rododendronowy w Kromlau

Azalie pontyjskie tworzyły tam naprawdę busz.... i ten ich zapach.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:56, 20 maj 2015

Do góry
Mam kolejne foty z naszego wyjazdu, wrzucam więc - najpierw zakupy w sklepie z ceramiką bolesławiecką........naprawdę taki wybór, tyle wzorów że trudno sie zdecydować z reszta sami zobaczcie.........to jedna sala a takich sal były trzy.......trudna decyzja.....co wybac ?

A jaki był wielki wybór ceramicznych ozdób do ogrodu...były kule, małe i duże, kule na patyku, ceramiczne ptaszki (nietanie!!), donice, dzwonki itp.....

Cztery łapki - zwierzęta domowe 22:55, 20 maj 2015

Do góry
Chciałabym Wam przedstawić moje czworonogi:
razem

i osobno:
Frania

Karmel

Jeszcze do niedawna miałam cztery koty, ale w ciągu ostatnich dwóch lat dwa odeszły. Były bardzo kochane i nieodrzałowane. Na szczęście zostały jeszcze dwa. To rodzeństwo.

Pozdrawiam wszystkich fanów czworonogów.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:51, 20 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No i wisteria którą jestem oczarowana

Wielkoscią i iloscią wkrótce mnie przegonisz.
Mój ogród 22:50, 20 maj 2015

Do góry
[quottakae=EPODLAS napisał(a)]Zrobiło się cieplej. Ostazdjęćtni pobyt na działce był udany. Pogoda w kratkę, ale mi to specjalnie nie przeszkadzało bo kopałam, przesadzałam i było mi ciepło. Powiększyłam trawowisko (jesienią wywaliłam jednego pigwowca. Ten jedyny co został pięknie kwitł. Pokazał co może. Na efekty przesadzeń trzeba będzie poczekać.
A to ogrodowe fotki.
Czosnek gigant, też był jesienią przesadzany. Do tyłu rabaty, żeby nie było widać żółknące liście.

Stare hosty. Powiększone hostowisko dalej, pokażę następnym razem.

Skalnicom wyraźnie się u mnie podoba. Duże dwie kępy.
I jeszcze zawilce.

Brateczki te drobne. Tam gdzie niepotrzebne usuwam. Ale sporo zostawiam, bo są śliczne.

I

Taką rabatke z paprociami i hostami tez powinnam u siebie mieć ; -)
Zawilce cudne, bratkami i przylaszczkami z poprzednich zdjęć tez się pozachwyca łam

Kiedyś będzie tu ogród 22:48, 20 maj 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Tak więc w moim kalendarzu dalej marzec, wszędzie tylko suszki...

I pierwsze skrzydlate zwiastuny wiosny....

Super fotki.
Kiedyś będzie tu ogród 22:47, 20 maj 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Dziewczyny kochane bardzo dziękuję za pamięć. Troszeczkę uziemiły mnie problemy techniczne, ale dzisiaj odzyskałam internet. Pobieżnie wskoczyłam do zaprzyjaźnionych wątków (dokładniejszą lekturę zastawiam na nockę) ale już widzę jak u mnie wiosna w tyle. U mnie nie wiele się dzieje, wszystko jakoś pomału rusza (no, poza chwastami). Ale to za troszkę. Teraz pragnę przedstawić moją ślicznotkę.

To pierwsze listki azalii pontyjskiej -mojego wielkiego marzenia, które spełniło się dzięki serdeczności Bożenki (Bogdzia). Bardzo dziękuję za wielkie serducho, bezinteresowności i ogromną życzliwość. Będę dbała o tę perełkę.

Niech zdrowo rośnie. Byłyśmy w ostatni weekend w parku Kromlau , tam było zatrzęsienie sadzonek tej azalii , obłędnie dużo , a w sprzedazy nie ma,

Jutro zrobię fotkę siewką werbeny patagońskiej- nasionka dostałam od Iwonki (Iwk4 ) i bardzo jej jeszcze raz dziękuję.

Ogród nietypowy - podwórkowy 22:45, 20 maj 2015

Do góry
Witam serdecznie czytających. Przeczytałem wiele stron tego forum jednak koncepcji na własny ogród brak.
Miejsce - działka dość specyficzna składająca się z części nowej na której trwa budowa domu jak i części starej na której stoi stary dom i zabudowania gospodarcze [typowe wiejskie podwórko] szukam pomysłu co można na tym terenie wyczarować. Pomrzecie ?

W kamiennym kręgu od początku 22:41, 20 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania byłem dzisiaj w Bydgoszcz u Uzdowskiego, ma tanio (10zł)jałowic chiński Plumosa Aurea- naprawdę warto od reszty głowa rozboli a na nowość -pęcherznicę o bursztynowych liściach kasy już zabrakło(i miejsca w bagażniku)

Zbyszku Uzdowski to moja ulubiona szkółka co do jałowców to jestem ostrożna....posadziłam dawno temu kilkanaście i teraz walczę z nimi, bo pokrój już nie taki ciekawy jak kiedyś....wycinam z nich co się da
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:36, 20 maj 2015

Do góry
Jestem zachwycony różanecznikiem Królowa Bona, ma cudowny cukierkowo różowy kolor, na dodatek już widać, że będzie ładnym krępym krzewem Gdybym miał miejsce posadziłbym cały szpaler.

To na koniec jeszcze czosnek proszę
Po prostu ogród... 22:36, 20 maj 2015

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:34, 20 maj 2015

Do góry

u nie też ta odmiana.."kermecina" coś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:32, 20 maj 2015

Do góry
Uśmiechnęły się też dzisiaj do mnie piękne rutewki Lagg Pass, bardzo delikatny wypełniacz na rabaty, stworzy ładną fioletową mgiełkę, na razie stoją w doniczkach na rabacie bo w 2 miejsca mi pasują i nie mogę się zdecydować

No i obnażam się z rabatowej porażki, nie wyszła mi ta część rabaty i na chwilę obecną nie podoba mi się... poczekam najwyżej się coś zmieni przy okazji widać jak wiosną piesio załatwił mi bukszpana

Tej też nie miałem pokazywać, ale plany zostały zmienione ze względu na cięcia budżetowe, więc też czekam na rozwój sytuacji, może jeszcze będzie ładnie, ale na razie...

Po prostu ogród... 22:31, 20 maj 2015

Do góry
Trochę kolorów z ogrodu

Ogród w Tarnowie 22:28, 20 maj 2015

Do góry
Kilka fotek przed burzą

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 20 maj 2015

Do góry
Jan III Sobieski zaczyna

Fantastica

Taką hostę dzisiaj przygarnąłem, a jeszcze 3 się do mnie uśmiechały, i chyba po nie wrócę, chociaż nie mam na nie miejsca... chyba jednak wywalę przywrotniki z hostowiska

I samo hostowisko, trudne dzisiaj to uchwycenia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies