Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 10:07, 23 kwi 2015

Do góry

Kwitnące za płotem mirabelki

i kwitnące na tarasie w donicach tulipany Purissima
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:07, 23 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Mam takie obejmy ale z plastyku muszę wstawić, kawałek zdrewniałego pędu jest ułamana, wczoraj podwiązałam ją z kijkiem

No i dobrze. Bądź dobrej myśli.
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:07, 23 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Mam takie obejmy ale z plastyku muszę wstawić, kawałek zdrewniałego pędu jest ułamana, wczoraj podwiązałam ją z kijkiem

No i dobrze. Bądź dobrej myśli.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 10:06, 23 kwi 2015

Do góry

Zrobiłam roszadę na tej rabacie. Musiałam wymienić 3 śliwki Pissardii, bo je przez zimę zamordowałam ( za mocno przycięłam i wyschły) . Do tego moje własnoręcznie wyhodowane sadzonki hortensji LL nie ruszyły. Chyba zmarzły. Kupiłam już na A.. nowe. Zrobiłam obwódkę z kuleczek bukszpanowych i wsadziłam mini- kuleczki bukszpanowe na pniu. Znalazłam też wreszcie miejsce na sosnę hilalajską, bo od zakupu ( czyli 3 lata) mieszkała bidulka w donicy.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 10:05, 23 kwi 2015

Do góry

Witam,

Trochę aktualnych fotek.

Dziś złożyłam reklamacje w Benex-sie . Kupiłam jesienią białe , pełne narcyze OBDAM, wyrosły jakieś żółte. Nie pasują mi. Ciekawe , jaka odpowiedź przyjdzie od sprzedawcy.

Same w sobie te narcyzy nawet ładne, tylko kolor mi absolutnie nie pasuje . Ot, dążenie do perfekcji
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 09:56, 23 kwi 2015

Do góry
Lubczyk
Nie wiedziałam, że coś wypuści i muszę go opielić
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:56, 23 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Tak mi przykro Aniu. Nie dziwię się że ryczałaś. Te pędy co złamane na prach no to trudno. Te nadłamane wyprostuj i daj kijek i zwiąż. Od korzenia wypuści piwonia nowe pędy. Są w ogrodniczych z mocnego tworzywa regulowane obręcze z obejmami. Wbij do ziemi ze 4 pręty stalowe na średnicy 40-50 cm i daj na to taką obręcz. Musisz się zabezpieczyć przed tymi diabełkami. Drzewiasta ma to do siebie że jak się zniszczy zdrewniały pęd, to niestety startować musi od nowa. Pozdrawiam Aniu.

Małymi kroczkami do celu... 09:55, 23 kwi 2015

Do góry
Pojechałam dzisiaj do szkółki zorientować się, czy mają jakieś trawki, no i spotkała mnie niespodzianka, bo był spory wybór. Oczywiście nie przygotowałam się finansowo, bo miałam tylko "zorientować się" Starczyło mi tylko na takie cuda Ta malutka to Turzyca SILVER SCEPTRE, a ta większa amazon mist

Popołudniu, albo już jutro muszę podjechać jeszcze po 4 szt.

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:53, 23 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Pieknosci u Ciebie krolewskie odmiany, musze sie poduczyc ....niczego nie rozpoznaje ale sie zachwycam bardzo

Jolu to kwestia czasu
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:52, 23 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Poczytałam. Koty przeganiaj, moje własne pod największym świerkiem zrobiły sobie kuwetę, jakby mało miejsca miały. Do nowego kotów zapraszać nie będę, pies obowiązkowo

To na mało się zdaje to przeganianie wczoraj robiłam w ogrodzie a dziki kot przyszedł i zaczął sobie niedaleko mnie mościć legowisko wcale się nie boją
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:49, 23 kwi 2015

Do góry
każdego dnia jest więcej zieleni, kolorów i lisci

trawa sie pokazuje

szałwia omszona pokazuje liście

Tujki mocno wybiły sie do góry

i po raz pierwszy w noim ogrodzie kwitna wiosenne kwiaty

miłego dnia
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:48, 23 kwi 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Aniu szkoda piwonii, do mnie też koty przychodzą, ale szkód póki co nie narobiły...
śliczne te różowe tulipanki

To masz szczęście te różowe to sasanka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:42, 23 kwi 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania właśnie tą mam - Thalictrum delavayi (chyba)

Zbyszek to ona przydałaby się jeszcze 'Hewitt’s Double’ i 'Album'
Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 09:41, 23 kwi 2015

Do góry
Nie bardzo jest się czym chwalić ale dla lubiących fotki kilka zdjęć.
Szafirki i piwonie

Modrzew szczepiony

berberysy

I ogólna rabatka na której muszę dodać coś przed jałowcami - jakieś propozycje?

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:40, 23 kwi 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Safikey,
Przez tego Twojego bloga, to się niewyspałam
Faktycznie, dom widać TROCHĘ więcej, a i działka pokazała się w całej swojej okazałości. Zobaczyłam Twój ogród z trochę innej prespektywy.
Dziękuję za linka. Fajnie jest tak udokumentować poszczególne etapy budowy wymarzonego domu. Za X lat, jak Ci już ogród podrośnie, ciężko będzie uwierzyć, że kiedyś było w tym miejscu pole buraków. Dużo ciekawych i przydatnych rzeczy odnośnie budowy dowiedziałam się z bloga.
Safikey, masz piękny dom! A Wasza rodzinka jest przemiła Córcia to prawdziwa mała księżniczka.
A tutaj link do mojego projektu:
http://pracownia-projekty.dom.pl/dom_przy_jesionowej_ce.htm
Prawda, że rzuty mamy bardzo podobne? My zrobiliśmy tylko niewielkie zmiany, takie jak: połączenie salony, jadalni i kuchni, oraz zrobiliśmy drugą łazienkę.
Pozdrawiam ze słonecznego Lublina

Dziekuję za ciepłe słówka.... staramy się jak możemy, choć czas biegnie dla nas za szybko...
Domki mamy rzeczywiscie bardzo podobne - mój lekko dłuższy a Twój głębszy odzywaj się częsciej

miłego dnia

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:40, 23 kwi 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Na nornice to moim zdaniem najlepsze jest zalewanie korytarzy wodą.
U mnie dziura na dziurze, a ślimaków też już znalazłam sporo w tym roku.

W weekend szykuje się pierwsze koszenie trawy

Trzy lata temu nornice wcięły mi 1/3 grządki marchewki, a marchewkę wykopywałam już pod koniec sierpnia, żeby cokolwiek jej zostało. Od dwóch lat grządki z marchewką obsadzam dookoła mnóstwem aksamitek i odtąd nie zniknęła ani jedna marchewka. Może to jednak działa?
No chyba że to okoliczne koty tak się starają, ale trzy lata temu koty też były...
Moje trudne początki, domek przy lesie. 09:38, 23 kwi 2015

Do góry
Znalazłam takie samo jęcie z 25.04.2014, jaka soczysta zieleń, w tym roku coś słabo sie rusza ta wiosna

Moje trudne początki, domek przy lesie. 09:35, 23 kwi 2015

Do góry
Dziś przed moim domem

Po lewej stronie podjazd do wejscia mojej mamy, po prawej mój podjazd.

Robi się coraz lepiej, pierwszego dnia podwórko wyglądało jak po uderzeniu bomby, wielka dziura zasypana gruzem, dziś kończą wjazd od strony mamy wejscia, a potem przechodzą na moją strone

Znalazłam takie samo ujęcie z 25.04.2014, jaka soczysta zieleń, w tym roku coś słabo sie rusza ta wiosna

Ogród z łezką II 09:35, 23 kwi 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Pierwiosnek omszony podobno nie masz?

A nie mam. Dziękuję
Ciężkie pięknego początki... 09:26, 23 kwi 2015

Do góry
Dziań dobry w tym pięknym, słonecznym i ciepliutkim dniu
Razem z Malutką ubieramy się i uciekamy do ogrodu

Plan na dziś to wyściółkować przedogródek, bo Mężuś obrzeża już zamontował:

Zapas kory już czeka

Następne w kolejności są skrzynie na tarasie, roślinki też już czekają na wsadzenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies