Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

Enya73 23:38, 02 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
U mnie agrowłóknina będzie - bo za duże puste przestrzenie mam i bede miala abym co rusz latała i odchwaszczala. Każda roślinka wokół siebie już agro nie ma. Robie duże nacięcia aby totalnie nie przykrywac wszystkiego.

Kasiu te niebieskie hosty posadź razem obok siebie w trójkąt, nie rozdzielaj ich tak, na prawo i lewo, one lepiej wyglądają w grupie.

Tę jasną hostę jeszcze Ci podzielę, to będziesz miała kolejną trójeczkę

Na przód daj turzycę Ice Dance, tylko ją delikatnie rozerwij i podziel na 3, ona się rozrośnie jeszcze w tym sezonie.

Reszta ok

Buziaki i karaluchy pod poduchy.
Agatek 08:16, 03 cze 2015

Prace idą pełną parą
pięknie
anbu 09:19, 03 cze 2015

A ja Wam powiem dziewczyny że jak nie mam agro to chwasty wcale nie rosną na potęgę. Tylko trzeba faktycznie kory nie żałować. My przywiźlismy całe auto kory i sypalismy gruba warstwę. Mam już tak rok i jakoś nic nie odchwaszczam. Jak jakiś chwastek sie pojawi to bardziej korzonki ma w górnej warstwie kory niż w ziemi. Usuniecie go to żaden problem. Natomiast agro pod kamyczek to nie wiem, nie jestem jeszcze na takim etapie
KasiaW76 10:53, 03 cze 2015

U mnie choć agro jest to nie ma jej pod samymi roślinami. Nacinam ją na krzyż przy sadzeniu i podwijam, a w przypadku tak jak dzisiaj, że przesadzalam to tylko rogi odwijam i przykryte miejsce. Nie wiem czy u mnie jedno auto by wystarczyło kory...

Posadziłam tezy hosty obok siebie tak ja trawki. Ta jasna została na miejscu. Dzisiaj posadze tawuly ale wieczorem bo to słońce jest straszne na mojej patelni Południowej... Wieczorem tez podłe je ukorzenicżem i liczę na to, że roślinki docenia mój trud.

Anitko Dziękuję za wsparcie ogrodnictwo choć przyjemne to wcale nie jest łatwe.

KasiaW76 10:56, 03 cze 2015

P.S. to agro to 2 x 1,6 metra szerokie plus na tył 1,1. Łącznie 4 metry rabata szeroka. Nie wiem czy mialabym ochotę to plewić przy moich chwastach. Niestety nieużytki za płotem rozsiewaja chwasty Więc w przyszłości nawet na trawnik jakiś mega angielski nie liczę

jolka 21:04, 03 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
U mnie choć agro jest to nie ma jej pod samymi roślinami. Nacinam ją na krzyż przy sadzeniu i podwijam, a w przypadku tak jak dzisiaj, że przesadzalam to tylko rogi odwijam i przykryte miejsce. Nie wiem czy u mnie jedno auto by wystarczyło kory...

Posadziłam tezy hosty obok siebie tak ja trawki. Ta jasna została na miejscu. Dzisiaj posadze tawuly ale wieczorem bo to słońce jest straszne na mojej patelni Południowej... Wieczorem tez podłe je ukorzenicżem i liczę na to, że roślinki docenia mój trud.

Anitko Dziękuję za wsparcie ogrodnictwo choć przyjemne to wcale nie jest łatwe.

Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo, ale będzie pięknie Już jest ładnie, fajne, przemyślane nasadzenia. Super Kasia, małymi kroczkami do przodu A tej kory to takie ilości wchodzą do ogrodu, że ja wymiękam. Z drugiej strony, jak się jej nie sypnie to też rabaty źle wyglądają, ziemia spękana, wysuszona, a trawa rośnie na potęgę.
KasiaW76 22:18, 03 cze 2015

Jolu tak kory idzie masakrycznie ilośći, szczególnie tam gdzie nie daje agro pod roślinami to zabezpieczam je kora... aż boje się pomyśleć ile mi wyjdzie jej na cala rabatę ehhh ale nie od razu Kraków zbudowali
AnnaCh 22:21, 03 cze 2015

Kasiu super Ci idzie. I to prawda nie od razu wszystko a raz
Ja powoli sobie woziłam korę moim małym bobikiem, a do bagażnika jak miałam Jasiowy wózek, to mi ledwo jeden worek wchodził. Powoli, wczoraj też byłam po woreczek, bo ciągle dosypuję w miejsca gdzie wychodzą chwasty, lub agro.
KasiaW76 22:49, 03 cze 2015

Aniu Ja też powoli kupuje ale kurcze ta kora jakaś zaczarowana. Znika nawet nie wiem kiedy a gdzie tam jeszcze z jej sypaniem
KasiaW76 23:09, 04 cze 2015

Kolejnych kilka metrów przekopane, agro rozciągnięta i gołe, łyse pole zostanie na długi czas ehhh.... ale cieszę się, że z każdą chwilą zbliżamy się do celu jakim jest uporządkowanie rabat

3 dni prac w ogrodzie pezed dnami i ciekawi mnie do jakiego etapu dojdziemy