Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:23, 22 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)
Co tam słychać w Małopolsce pse pani ?

Pogoda piękna, wiec wykorzystuje ile sie da, oczywiście na prace ogrodowe. A gdzie nie popatrzę, tam coś do zrobienia.
Dziś powiększałam trochę jedną z rabat. Darń zeskładowana, ziemia do odzysku
Ogrodowe przygody 21:21, 22 kwi 2015

Do góry
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:18, 22 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Piękne są te linie rabat I popatrz miały być po kwadracie, a skończyło się na kolistych Samo życie...
Mam pytanie, bo widzę, że w końcu ogrodu linia nie zawija łukiem tylko idzie kawałek prosto. Czy to zamierzone? Albo zdjęcie przekłamuje. Wydaje mi się, że wyrobienie tam "brzuszka" lepiej pasowałoby do całości.

Najbardziej podoba mi się ten przesmyk na środku, ale to już chyba pisałam

Zaraz, coś mnie ominęło miały być kwadraty.....hihihi, a basen będzie gdzie....
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:17, 22 kwi 2015

Do góry
Ogrodowe przygody 21:17, 22 kwi 2015

Do góry
Ogród wyrozumiały 21:17, 22 kwi 2015

Do góry
iwka - ale mnie rozśmieszyłaś z tym : "ostatnio wszystko wyrzucam".
Mam takie miejsce w ogrodzie,którego nie pokazuje (na początku wątku tak),bo tam było mydło i powidło,które we właściwym czasie sprawiało mi radość .
Wiem,że kiedyś będzie musiała dokonać się tam metamorfoza (ale jeszcze do tego daleko) a póki co uszczuplam tam po trochu to dobrodziejstwo.
I tak np. bzy (słabo kwitły) dam im jeszcze szansę teraz ,jeśli marniutko to aut,jeśli sensownie to może nowa miejscówka...
rośnie tam złotlin ,forsycja (niech nie zmyli,że lubię żółty w ogrodzie) ..Złotlin chcę wyrzucić już..
Idę tam dzisiaj i

uśmiecha się do mnie
Rośnie tam jeszcze mahonia

Hmmm jak to się stało,że znów żółty kolor ?
"W kolorze blue" 21:16, 22 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

patrz...

Ładne, ale ja zejdę na zawał szybciej nim one takie będą
Działka wkoło Lubczyka :) 21:15, 22 kwi 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Kasiu przepraszam, że dopiero dziś wklejam fotki z naszego spotkania, ale wczoraj popołudniu miałam gości i okazało się, że jest to wizyta ze śniadaniem. Tak więc pędzikiem teraz nadrabiam zaległości i już wklejam.

Reszta fotek u mnie w wątku.

Kasiu, bardzo dziękuję za gościnę. Ogromnie cieszę się, że się spotkałyśmy…jesteś super babka. Jeżeli będę kiedykolwiek przejazdem to na pewno dam znać i jeśli tylko będziesz chciała to odwiedzę cię na pewno. A ogród twój ma ogromny potencjał i właścicielkę która z wielką miłością dba o niego… Największe wrażenie zrobił na mnie twój sad...tyle rozmaitych drzew (czytaj: przepysznych owoców)…aż żałuję, że u mnie nie ma miejsca na takie nasadzenia. Pozdrowienia dla „zapracowanej” drugiej połówki i ucałowania dla córci.. Oczywiście synka też ucałuj (może innym razem pozna ciocię Nikitę)

Kochana, dzięki za zdjęcia i jeszcze raz za wizytę oczywiście, jak będziesz kiedyś jeszcze w C-nku, to zapraszam do nas spotkanie było naprawdę przemiłe i bardzo dobrze czułam się w Twoim towarzystwie pierwsze spotkanie, a gadałyśmy, jakbyśmy znały się wieki
dziękujemy za pozdrowienia
a synek przyszedł ze szkoły, zobaczył, że obrus na stole i kwiatki (bo u nas to od święta taki wystrój )i pyta się, czy była już pani z ogrodniczego (pomylił oczywiście z ogrodowiska), westchnął z żalem, że już byłaś więc chcąc nie chcąc, musisz jeszcze przyjechac, jak Mati będzie w domu i jak em skończy elewację, to też może spokojnie pogadacie
buziaczki :*
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:14, 22 kwi 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
zachorowałam na przylaszczkę u mnie hosty też ruszyły, ale nie wszystkie

Edytko to mus kupić u mnie też nie wszystkie ale z dnia na dzień coraz więcej kiełków widzę
sangwinaria Pleno
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:13, 22 kwi 2015

Do góry
Ogrodowe przygody 21:12, 22 kwi 2015

Do góry
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:12, 22 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Gosia,
a co będzie posadzone na frontowej rabacie. Czy był na nią pomysł, bo nie mogę znaleźć.
Ja bym dała dodatkowe pole na niskie byliny, ale w jednolitym gatunku, żeby nie było misz masz. Bez przedzielania rabaty kostką. Znaczy się kostka tylko po zewnętrznej krawędzi. Coś takiego, żeby uniknąć symetrii

A w ogóle docelowo zrezygnowałabym z trawy na tym kawałku tylko weź pod uwagę, że ja w transie wycinania darni jestem Dodawałabym takie pola od najwyższych do najniższych roślin. Każde pole jednolite rośliny.

Asieńko dziękuję, że zajrzałaś.
O tej trawie to była debata
Trawy nie możemy zlikwidować , mąż tam parkuje autem.I faktycznie może być potrzebne to miejsce, bo mają robić chodnik.Na razie trawa zostaje.Może kiedyś wysypiemy czymś to miejsce.Jednak nie chciałabym samej kostki i szarości, bo z boku trawa będzie zlikwidowana.
Asieńko z prawej strony już trochę poprawiłam linię i wg Twojego planu trzebaby ciut z lewej, jutro zobaczę

A pomysł na tą rabatę już wstawiam

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:11, 22 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Aniu dziękuję za rozpoznanie u mnie szachownicy, ja zupełnie zapomniałam, ze ja ją kupiłam szok ona będzie miała kwiatki cieszę się A U ciebie wiosna już pokazała co potrafi ślicznie
Ps a tę szachownicę trzeba jakoś specjalnie traktować ?

traktować jak królową, bo to rzadka odmiana i cenna jest jeszcze białaznacznik po kwitnieniu postaw bo zanika na zimę, cobyś jej nie wykopała
Ogrodowe przygody 21:11, 22 kwi 2015

Do góry
czereśnia

"W kolorze blue" 21:10, 22 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
`miód lejesz na moje serce, ale nawet Danusia mówiła, że brabanty to łajzy

patrz...
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:09, 22 kwi 2015

Do góry
Iwonko posłuchałam rad i próbowałam robić zdjęcia makro. Większego zbliżenia nie udało się osiągnąć.
Ogrodowe przygody 21:08, 22 kwi 2015

Do góry
umbrellka
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:07, 22 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przyszła paczka z Bylinowego Dorodne, świetnie zapakowane roślinki
Już siedzą w ziemi Znowu do zmroku sadziłam

Małgosiu szalejesz zakupowo zamówiłaś tam jakieś trawki? bo ja patrzyłam na ich sklep,ale z tych traw co mnie interesują mają tylko miskant morning light.
Skąpana w słońcu 21:06, 22 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

A białe hiacynty do towarzystwa dostaną szafirki fioletowe i niebieskie

Piękne zestawienie białych hiacyntów i szafirków . Ślicznie razem wyglądają .

Ogrodowe przygody 21:06, 22 kwi 2015

Do góry
nowa wsadzona trawa ruszyła i trzmielina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies