Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Raj Ewy 08:52, 19 maj 2015

Do góry
śliwa wiśniowa

magnolia

Moja "przyziemna" :) pasja 08:51, 19 maj 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Miałam dziś zamiar zacząć czyścić cisy na skarpie, ale po wykopaniu pierwszego serce zaczęło mi się kroić... tak pięknie się ukorzenił, takie piękne ma korzonki i nowe przyrosty. Nie miałam sumienia rozszarpać bryły korzeniowej...

Nie wiem co robić, zastanawiam się, czy jednak nie zastosować teraz na szybko Dursbanu w korzenie lancą doglebową, a później już wrotycz i nicienie...

Stosowałam dursban lancą - u mnie zadziałało słabo Ale już po larvanie są efekty Czytałam o tym u wietrzykaSama myślę o zakupie nicieni.
Pozdrawiam
Raj Ewy 08:51, 19 maj 2015

Do góry

budzący się miłorząb
Raj Ewy 08:48, 19 maj 2015

Do góry
biedronkowe hortensje
Raj Ewy 08:47, 19 maj 2015

Do góry
zdjęcia z przełomu kwietnia i maja

tulipany pokarzę tylko te co są we właściwych kolorach
reszta zółto czerone nie pokarzę bo takie nie miały być (sprzedawcy oszuści)

moja umbraculifera zakwitająca
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:42, 19 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Dałam tulipany, wszystkie trzy

Właśnie przepisałam ich nazwy

Elegant Lady i Magic Lavender,a w tle Van Eijk

U mnie kwitnie jeszcze jedna późniejsza odmiana , ale tez nie zapisałam nazwy
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:34, 19 maj 2015

Do góry
EwaT napisał(a)
Dziękuję za podpowiedzi. Miałam Topsin i spryskałam drzewko prewencyjnie, ale szczerze mówiąc wydaje mi się, że to jednak jakieś wredne stworzenie pastwi się nad moim grójecznikiem. Co prawda, na razie nic tam nie dojrzałam, ale od spodu listka widać takie małe kropki jak nakłucie szpilką (czyli może się coś wkuło i uszkodziło liść) , a w tym samym miejscu na zewnątrz listek ma ciemną plamę i ogólnie się deformuje. Plamka na zewnątrz listka jest ciemna z takim połyskiem pod światło.

zerknij na mój grujecznik,może mamy to samo? tu widać białą błonkę po wykluciu "czegoś",szukałam i znalazłam .Był to owad brązowy,podłużny

Oberwałam uszkodzone listki.Czy coś jeszcze stosować czy pozostaje obserwacja? Z góry dziękuję!
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:19, 19 maj 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
od pewnego czasu jestem mniej na forum, bo marzyłam o tym , by doprowadzić do ładu i składu moją skarpę, dopięłam swego i jestem zadowolona
poprzesadzałam co nieco i uporządkowałam roślinki
jeszcze tylko sadzonki tojeści muszę do końca porozsadzać, aby ładnie zadarniły, wtedy nie trzeba tyle plewić

już fajny busz się robi

Pięknie nic dodać nić ująć ,jestem pełna podziwu ile pracy włożyłaś ,czasem siedzę i cichaczem podglądam .Pierwsze zdjęcia jakie wstawiałaś a teraźniejsze to wielka metamorfoza.
Mój jesienny ogród 08:09, 19 maj 2015

Do góry
Witaj znowu Robert fajnie z Tobą zwiedza się Swiat .Dobrze że jesteś I o nas nie zapomniałeś Zdjęcia cudowne I zwierzaczki ,Nie zapracujsię nam Posyłam Ci kwiatycha za cudowne zdjęcia .

Mój mały ogródek 08:01, 19 maj 2015

Do góry
posadziłam nowego klonika jesionolistny Flamingo

wyszedł kameleon mam 4 sztuki

i paprotka wypuściła nowe listki

Może niedoskonały ale..... 07:56, 19 maj 2015

Do góry
Joasiu, sama jestem zdziwiona bo w ubiegłym roku nic przy nim nie robiłam a w tym tylko zasiliłam . Do tej pory niewiele uwagi im poświęcałam uwago ale w tym roku coś się zmieniło .Nasycona różami zapragnęłam czegoś mniej pracochłonnego.
Zaczęłam od 3 azali kilku hortensji bukietowych .
Zobaczę co dalej
Teraz czekam na piwonie

Miniary Megabasi :) 07:51, 19 maj 2015

Do góry
Wiosenna odsłona nowej rabaty. Biała azalia miała być różowa do pary, ale jakoś opis na plakietce minął się z prawdą...:

Oraz aktualny stan tej przy huśtawce

I trochę ogrodu w domu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:50, 19 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

... a klony rozświetlają ogród

ale wielki ale piękny ... mój to jeszcze metrowy pierdzioszek ...

lubię pospacerować po Twoim ogrodzie ...
Ogródek Iwony 07:45, 19 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U Ciebie ciągle wiosna u mnie już ani śladu
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 07:43, 19 maj 2015

Do góry
Mazan, czy to też bakteryjna plamistość? Oszaleję z tą moją magnolią. Odkąd ją posadziłam było coś nie tak, w tym roku za ogrodowiskową radą spryskałam wiosną miedzianem i w końcu było OK, kwiaty zdrowe, ale teraz puściła liście (choć nadal kwitnie, wyjątkowo długo w tym roku) i już widzę, że nie jest ok. Była kilka razy pryskana OW+HB oraz HT, ale na pewno nie idealnie co tydzień, nie mogę wyrobić ze wszystkim Inną opcją jest brak wody, niby podlewam, ale może za mało. Tylko nie wiem, czy brak wody mógł dać takie objawy.
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 07:40, 19 maj 2015

Do góry
anna_p_k napisał(a)

może dodaj mu jeszcze jakąś obwódkę dla ożywienia, coś zwisającego
kuleczka wyszła świetnie- sama przycinałaś? :
miłego dnia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:29, 19 maj 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Zachwyciła mnie kalina, magnolia i reprezentacyjny klonik. A tak właściwie to wszystko.

Bożenko magnolie wysilaja się ostatnimi kwiatami, a teraz faktycznie kaliny wyglądają uroczo, a klony rozświetlają ogród

Pszczelarnia 07:19, 19 maj 2015

Do góry
Czujesz ten zapach Pszczółko?

Nasz przydomowy ogródek 07:02, 19 maj 2015

Do góry
Agatko codziennie mieszasz patykiem aby na wierzch wyszła piana. Jak jest wysoka temperatura (ukryj wiadro ze złotem ale tak aby słoneczko na niego świeciło)
to po tygodniu, półtora jest gotowa. A poznasz po tym że pokrzywy opadną na dno i przestanie się robić piana. Roztwór zrobi się ciemny i klarowny. Stosuj proporcję 1:10 a nawet 1:15 - czyli z 10 l gnojówki powinnaś mieć 100 - 150 l płynu do podlewania. Przy wyższym stężeniu można spalić rośliny. Podlewaj pod korzenie a nigdy po liściach. Jeżeli chcesz "załatwić" mszyce albo inne robactwo to oddzielnie zrób sobie jeszcze słabszy roztwór. Pokrzywy które pozostaną na dnie rozłóż na rabatkę i przekop, albo wrzuć do kompostownika. Staram się podlewać jak spadnie deszcz bo jest mniejsze ryzyko spalenia roślin a i deszczówka do rozmajenia jest darmowa. 2 tygodnie temu hosty były karmione gnojówką. Zobacz jakie dostają liściska.

U Oci ... 06:52, 19 maj 2015

Do góry
Pomalowałam klatkę dla królika ( którego jeszcze nie ma ) i wkopane kłody od hamaka na jasno szaro. Coś bardzo jasno wyszło, przemaluję chyba na trochę ciemniejszy kolor.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies