Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 13:31, 21 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Monia- kocimietke sadziłam rok temu. Ładnie się rozrosła

Mówiłam, że warto pomarudzic żeby było lepiej Dziś pogoda super Trochę jeszcze wieje, ale cieplutko jest! Wypielilam po raz kolejny truskawkownik i posadzilam Ice Dance.

Jestem Olu dumna z ciebie, że mnie posłuchałaś i podzieliłaś Tancerzy uczciwie na "piórka". Jesienią wspomnisz moje słowa, jak rozrosną ci się kępy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:18, 21 kwi 2015

Do góry
Hortensja napisał(a)
Doradźcie proszę czy zostawić brzozy czy je wyciąć? Zywopłot jest przeznaczony do wyrwania. Planujemy posadzić tuje Smaragd, żółte tuje'Aurescens'i świerk serbski w rogu działki. Nie wiem co począc z brzozami, zdania w rodzinie są podzielone.

Mam nadzieje, że nie tylko brzozy zostały, ale żywopłot też?
Pieknie sobie radzi przy tych brzozach. Zostaw go, Hortensjo!
Kosolkowa Pasja 13:17, 21 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Ola, co to takie ładne przed tulipkami, taka obwódka ... po prawej na zdjęciu
EDIT- doczytałam - kocimiętka
Mój ogród pod górkę... 13:03, 21 kwi 2015

Do góry

Klonik już wyraźnie czerwony

Kasiu,
Jaka to odmiana?
Problemy już na wstępie czyli brak konkretnego pomysłu 12:58, 21 kwi 2015

Do góry
ewfcia napisał(a)
Uff, w końcu po tak długim czasie mogę powiedzieć, że przedogródek wykonany!!!
Chciałabym jeszcze na jesień posadzić tuz przed ekranem z cisa czosnki ozdobne. Chyba przebiją się przez ten grys, jak myślicie?
A oto efekt końcowy:

Witaj Ewcia
O matko. Zobaczyłam to zdjęcie w pojedynczych pytaniach ... jako inspirację. Cudnie to wyszło. Szkoda tylko, z ew twoim wątku poprzednie fotki są nieaktywne u mnie. Ale mam nadzieję, że nadrobię, jak umieścisz nowe. Ślicznie wyszedł przód domu. Gratuluję. Będę zaglądać do ciebie, aby zobaczyć, jak realizujesz tył domu. Pozdrawiam.
Ciekawa jestem, jak teraz wygląda przedogródek i jak żwirek się zrealizował po pewnym czasie
Ogród Loczka 12:52, 21 kwi 2015

Do góry
Nareszcie troche słońca i tulipki się otworzyły:

Fioletowy zawrót głowy... 12:40, 21 kwi 2015

Do góry
Czesc wszystkim

Troszkę mnie nie było, ale powracam powoli z nową energią. W międzyczasie dużo sie u mnie wydarzyło i bardzo ciezko było z czasem...

Oto przyczyna...

Lenka przyszła na świat w sierpniu i zakrecila nam czasoprzestrzen...

Aczkolwiek już w zeszłym roku udało się nam posiać trawkę i wsadzic rząd tuji z tylu działki. Tylko na tyle starczyło czasu i sil.

Wiec dopiero od pewnego czasu na nowo przysiadlam do projektu i nowych ogrodowych pomyslow i inspiracji. Ale to i dobrze... Troche czasu uplynelo i wydaje mi sie, ze moja koncepcja sie troche bardziej wyklarowala i bardzo zmienila. Teraz czytajac wczesniejsze swoje wpisy smieje sie glosno jaka to byłam glupiutka i ile wiecej teraz wiem

Postaram sie wkrotce wrzucic zdjecia stanu aktualnego i nowe rysunki...
Mój ogród pod górkę... 12:32, 21 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Moje trzy buczki:

Kasia,ślicznie .
Nawadnianie robiliście sami? Nie mam pojęcia, jak temat ugryźć. Chciałabym etapami coś z tym podlewaniem zrobić.
Małymi kroczkami do celu... 12:31, 21 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj pojeździłam trochę po szkółkach w poszukiwaniu turzycy włosistej i miskant morning light, póki co pustki, może ma ktoś namiary na sprawdzone trawki z allegro? Za to M kupił mi trzmielinę na obwódkę, niestety trochę się spóźniłam, bo było tylko 7 szt., ale dobre i to no i nie mogłam się oprzeć lawendzie - 3zł/szt to wydaje mi się, że fajna cena, tym bardziej, że ona wręcz krzyczała do mnie "weź mnie" tylko, gdzie ja ją teraz wsadzę....lecę do ogrodu, póki słonko

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:27, 21 kwi 2015

Do góry
Mam takie konkretne pytanie. Jest rabata jescze w detalach niezbyt dopracowana, ale wszystko juz widać.
Myslę, że brakuje tu jakiegos drzewa
Pierwsze zdjęcie ze schodów do domu, a drugie pod kątem do furtki. Na drugim zdjęciu w tle widzimy buka Dawyck Gold. A drzewo myslałam , ze moze byc tu gdzies lekko za stożkiem. Pokaze to miejsce jak zakwitną hortensje:

To miejsce na drzewo przed Hortensjami lekko za stozkiem? Co sadzicie i jakie dzrewo? może Nigrę wyprowadzoną wysoko? albo grujecznik( ten moze za duzy?) Daej widac buka jednego z trzech Dawyck Gold.Pod płotem sa Serby.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:26, 21 kwi 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
No nie mogę jak werbena u Ciebie a ja gadzinę drugi rok sieję ato do donicy a to zostawiam nasiona w lodówce I jeszcze raz a teraz wkurzyłam się walnęłam wszystko co miałam w pole ha ha I czekam co będzie ----już ze 3 tygodnie I nic Buziole I lecę dalej

Halinko, foto z 2014, teraz siałam 10 dni temu, też czekam, ale bez obaw i ty też sie nie martw, jak tylko ciepło będzie w gruncie ruszy szybciorembuziole
jeśli cos u siebie zauważę, pokażę
u mnie zimuje, więc i tak mam pełno wielkich sadzonek i juz ostro idą

zaraz tu bukietowe odpalą, uwielbiam je, o dziwo tez 3 sezon, rok temu tylko strajkowały

hortensja pnąca...niebawem
Działka wkoło Lubczyka :) 12:24, 21 kwi 2015

Do góry
Nikita już u mnie była szkoda, że tak krótko! Pochwalę się roślinkami które mi przywiozła
Trawki od Nikity

I jeszcze trawki, hosty, mak od Karoliny Popcorn

Dzięki Dziewczyny
Zdjęcia ze spotkania robiła Nikita, więc trzeba troszkę poczekać
Cieszę się, że się poznałyśmy
Super z Ciebie kobitka
Podwórkowa rehabilitacja 12:24, 21 kwi 2015

Do góry

Berberys

Borówka amerykańska

Jagoda kamczacka

Małymi kroczkami do celu... 12:23, 21 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ładnie też wygląda obwódka mieszana np z tawuły miniaturowej i berberysa admiration. Pokażę ci. Potem usunę fotki

Tutaj masz żurawki na przemian z kulkami bukowymi

A tu żurawki na przemian

Można użyć do tego każdej rośliny która jest niska.
Mam też obwódkę z wrzosów.Ważne jest aby rośliny były w większej ilości nie pojedyncze.

Takie obwódki porządkują rabatę nawet jak na rabacie są pojedyncze rośliny każda z innej bajki

Dziękuję Małgosiu Cyprysiki już przesadziłam do tyłu. Fajnie te obwódki wyglądają
Podwórkowa rehabilitacja 12:19, 21 kwi 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:16, 21 kwi 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Czy byłaś w arboretrum w Sycowie? Wrzuciłam fotki Warto się wybrać wiosną a nawet spotkanie zorganizować Dobranoc

beatko nie byłam, a warto na pewno. Nie wiem, jak ułożą sie moje plany, trudno mi planować, choć w opolskim mam rewizytępozdrawiam

jednak zgrało sie kolorystyczniedrugim tłem niebawem róże w tej tonacji a dalej trawy

te w rozkwcie, jak piwonie, twardziele, mimo że pełne, 3 sezon kwitna, a pod wisterią okropna susza, nie podlewam, musza sobie radzić

też nowe. z mixu holenderskiego
Podwórkowa rehabilitacja 12:15, 21 kwi 2015

Do góry
Kwitnie co nieco
Nasze storczyki 12:11, 21 kwi 2015

Do góry
Uwielbiam storczyki! Przepiękne macie okazy. Ewa777 co za szalona ilość kwiatów!

Mam w sumie 5 egzemplarzy, 2 aktualnie kwitną. Zazwyczaj kupuję zabiedzone storczyki w Obi za kilka zł i czekam aż odżyją.

Tu mój 1 nabytek, mam go już 3 rok, będzie wkrótce przesadzany.

Ubiegłoroczny, imieninowy

A teraz mam pytanie do bardziej obeznanych w temacie. Ten storczyk miał 2 pędy. Jeden z nich ucięłam nad oczkiem. Ku mojemu zaskoczeniu, wypuścił w tym miejscu liście oraz korzeń co powinnam z nim zrobić? Odciąć od rośliny-matki, czy jeszcze poczekać? Czy z tym 1 korzeniem da radę samodzielnie?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:10, 21 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Faktycznie musi byc cieplej u Ciebie... az tęsknota ściska serce a jednocześnie człowiek widzi co będzie miał za chwilę! Bajecznie jak zawsze, tak nastrojowo, marzycielsko

Kasiu, w słońcu ciepło, ale w cieniu to wiatr taki zimny, że mozna zmarznąć..
coraz ładniej na ogrodzie, zostały mi kanty i dosiewka trawy

kant tu już zrobiony
Kosolkowa Pasja 12:04, 21 kwi 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Bardzo mi się podobają zdjęcia i zawartość na nich.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies