Witaj Ewcia
O matko. Zobaczyłam to zdjęcie w pojedynczych pytaniach ... jako inspirację. Cudnie to wyszło. Szkoda tylko, z ew twoim wątku poprzednie fotki są nieaktywne u mnie. Ale mam nadzieję, że nadrobię, jak umieścisz nowe. Ślicznie wyszedł przód domu. Gratuluję. Będę zaglądać do ciebie, aby zobaczyć, jak realizujesz tył domu. Pozdrawiam.
Ciekawa jestem, jak teraz wygląda przedogródek i jak żwirek się zrealizował po pewnym czasie
Troszkę mnie nie było, ale powracam powoli z nową energią. W międzyczasie dużo sie u mnie wydarzyło i bardzo ciezko było z czasem...
Oto przyczyna...
Lenka przyszła na świat w sierpniu i zakrecila nam czasoprzestrzen...
Aczkolwiek już w zeszłym roku udało się nam posiać trawkę i wsadzic rząd tuji z tylu działki. Tylko na tyle starczyło czasu i sil.
Wiec dopiero od pewnego czasu na nowo przysiadlam do projektu i nowych ogrodowych pomyslow i inspiracji. Ale to i dobrze... Troche czasu uplynelo i wydaje mi sie, ze moja koncepcja sie troche bardziej wyklarowala i bardzo zmienila. Teraz czytajac wczesniejsze swoje wpisy smieje sie glosno jaka to byłam glupiutka i ile wiecej teraz wiem
Postaram sie wkrotce wrzucic zdjecia stanu aktualnego i nowe rysunki...
Dzisiaj pojeździłam trochę po szkółkach w poszukiwaniu turzycy włosistej i miskant morning light, póki co pustki, może ma ktoś namiary na sprawdzone trawki z allegro? Za to M kupił mi trzmielinę na obwódkę, niestety trochę się spóźniłam, bo było tylko 7 szt., ale dobre i to no i nie mogłam się oprzeć lawendzie - 3zł/szt to wydaje mi się, że fajna cena, tym bardziej, że ona wręcz krzyczała do mnie "weź mnie" tylko, gdzie ja ją teraz wsadzę....lecę do ogrodu, póki słonko
Mam takie konkretne pytanie. Jest rabata jescze w detalach niezbyt dopracowana, ale wszystko juz widać.
Myslę, że brakuje tu jakiegos drzewa
Pierwsze zdjęcie ze schodów do domu, a drugie pod kątem do furtki. Na drugim zdjęciu w tle widzimy buka Dawyck Gold. A drzewo myslałam , ze moze byc tu gdzies lekko za stożkiem. Pokaze to miejsce jak zakwitną hortensje:
To miejsce na drzewo przed Hortensjami lekko za stozkiem? Co sadzicie i jakie dzrewo? może Nigrę wyprowadzoną wysoko? albo grujecznik( ten moze za duzy?) Daej widac buka jednego z trzech Dawyck Gold.Pod płotem sa Serby.
Halinko, foto z 2014, teraz siałam 10 dni temu, też czekam, ale bez obaw i ty też sie nie martw, jak tylko ciepło będzie w gruncie ruszy szybciorembuziole
jeśli cos u siebie zauważę, pokażę
u mnie zimuje, więc i tak mam pełno wielkich sadzonek i juz ostro idą
zaraz tu bukietowe odpalą, uwielbiam je, o dziwo tez 3 sezon, rok temu tylko strajkowały
hortensja pnąca...niebawem
Nikita już u mnie była szkoda, że tak krótko! Pochwalę się roślinkami które mi przywiozła
Trawki od Nikity
I jeszcze trawki, hosty, mak od Karoliny Popcorn
Dzięki Dziewczyny
Zdjęcia ze spotkania robiła Nikita, więc trzeba troszkę poczekać
Cieszę się, że się poznałyśmy
Super z Ciebie kobitka
beatko nie byłam, a warto na pewno. Nie wiem, jak ułożą sie moje plany, trudno mi planować, choć w opolskim mam rewizytępozdrawiam
jednak zgrało sie kolorystyczniedrugim tłem niebawem róże w tej tonacji a dalej trawy
te w rozkwcie, jak piwonie, twardziele, mimo że pełne, 3 sezon kwitna, a pod wisterią okropna susza, nie podlewam, musza sobie radzić
też nowe. z mixu holenderskiego
Uwielbiam storczyki! Przepiękne macie okazy. Ewa777 co za szalona ilość kwiatów!
Mam w sumie 5 egzemplarzy, 2 aktualnie kwitną. Zazwyczaj kupuję zabiedzone storczyki w Obi za kilka zł i czekam aż odżyją.
Tu mój 1 nabytek, mam go już 3 rok, będzie wkrótce przesadzany.
Ubiegłoroczny, imieninowy
A teraz mam pytanie do bardziej obeznanych w temacie. Ten storczyk miał 2 pędy. Jeden z nich ucięłam nad oczkiem. Ku mojemu zaskoczeniu, wypuścił w tym miejscu liście oraz korzeń co powinnam z nim zrobić? Odciąć od rośliny-matki, czy jeszcze poczekać? Czy z tym 1 korzeniem da radę samodzielnie?
Kasiu, w słońcu ciepło, ale w cieniu to wiatr taki zimny, że mozna zmarznąć..
coraz ładniej na ogrodzie, zostały mi kanty i dosiewka trawy
kant tu już zrobiony