Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Malutki pod lasem 15:20, 10 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
I wysiewy
Stipa, jeżówki, jarmuż i seler

Dorodną masz tą stipę
Ogród wśród pól i wiatrów 15:11, 10 kwi 2016

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Dzien dobry Jolu
Dawno mnie tu nie było i od razu szok Wszystko uporządkowoane, kanciki jak brzytwa i piekne skrzynie. Podziwiam za pracowitość.
Jolu podpowiedz prosze czy te pikowanie stipi jest konieczne?? Dostałam w zeszłym roku troche sadzonek i widze,ze przezimowały na rabatach. Co powinnam z nimi zrobic?
pozdrawiam serdecznie.

Kasia ja dziś też spacerowałam po Twoim ogrodzie i wzdychałam do kimonek
Co do stipy - ekspertem nie jestem, mam ją drugi rok, przy czym w ub roku kupowałam nasiona na allegro, dostałam wyliczone co do sztuki !! więc pikowałam każdą osobno, dmuchałam, chuchałam.

W tym roku dostałam nasiona od Eweliny i Edyty, miałam ich dużo, posiałam gęsto.
Też się zastanawiałam ,, a gdyby tak nie pikować,,
Ale widzę, że w tej gęstwinie zaczyna marnieć. Myślę, że przepikowanie jest konieczne.

A jak Ci przezimowała to przyciąć w miarę nisko i wkrótce nowe źdźbełka powinny zakryć te przysuszone, poczytaj tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=29

Buziaki Kasia
Ogród wśród pól i wiatrów 15:04, 10 kwi 2016

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
Ja się u siebie wzięłam za pikowanie pomidorów,a u Was cudna stipa...Pracowite pszczółki

Buziaki :*

A ja pomidorki kupię gotowe rozsady na ryneczku.
Ciekawe czy w ogóle urosną w skrzyniach bez przykrycia..

Ogród wśród pól i wiatrów 14:53, 10 kwi 2016

Do góry
Ja się u siebie wzięłam za pikowanie pomidorów,a u Was cudna stipa...Pracowite pszczółki

Buziaki :*
Życie w wiejskim ogrodzie 14:42, 10 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Czyściutko, elegancko, jak pod linijkę, pięknie. Ale szczęściarz z Ciebie,że stipa przeżyła, u mnie chyba tylko jedna kępka przezimowała.

Mirko nic z tych rzeczy Obecnie jestem na etapie zmiany dachu na domu i w ogrodzie mam pieprznik jak to przy tego pracach budowlanych bywa dlatego brak szerokich kadrów z wiejskiego
Stipa u mnie przeżyła tylko w 60 % Reszta nie wykazuje oznak życia ale na parapecie w 36 doniczkach rośnie nowiutka stipa
Życie w wiejskim ogrodzie 13:29, 10 kwi 2016

Do góry
Czyściutko, elegancko, jak pod linijkę, pięknie. Ale szczęściarz z Ciebie,że stipa przeżyła, u mnie chyba tylko jedna kępka przezimowała.
Ogródek Iwony II 13:19, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, jaką masz wielką stipę. Melica też super wygląda
Dziś zauważyłam siewki werbeny. Maciupkie, ale w jednym miejscu je widzę.

Zbyszek zrobił mi 2 skrzynki wczoraj. Trzecia będzie za tydzień chyba. Zdążyłam pomalować trzeci raz.
Teraz folia do środka i ziemia... Muszę kupić. Podjadę do gospodarza się zapytać. Nie ma sensu kupować w workach. Za duży koszt.

ale duża stipa!!!!!!!!!! moja ledwo może sięga do jej połowy WOW!!!
Z Pszenicznej ... 12:06, 10 kwi 2016

Do góry
Wychodzą już trawy
Ta zieloniutka to turzyca palmowa

Trzcinnik KF

Trzcinnik Overdam

Stipa Brachytricha

Do raju daleko - u Ewy 11:01, 10 kwi 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Teraz trochę deszczu by się przydało i wszystko ruszy
Pracowity dzień mieliście. Ja dziś ogrodowo już nic nie zdążyłam podziałać. A po zeszłotygodniowej wertykulacji czeka na wywózkę 12 worów siana.
Dziękuję za stipę i spotkanie

Gosiu, bardzo miło było mi spotkać się z Tobą Stipa nich Ci pięknie rośnie Popikowałaś resztę?

Cieszę się, że tyle udało nam się zrobić. Mam pomysł na nową rabatkę z drzewami Ale jak do tej pory byłam przekonana co do ambrowca, tak teraz po czytaniu informacji w różnych miejscach, zaczynam zastanawiać się, czy to dobry pomysł. Boję się, że może przemarznąć i że może nie przebarwić się na jesieni. Ciężko będzie okryć go w miejscu szczepienia, a młode drzewka trzeba okrywać. Poszukam jeszcze innych drzewek, które ładnie się przebarwiają. Masz jakiś pomysł?
Ogródek Iwony II 09:41, 10 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stipa u Ewy w ogrodzie
gigant!
Ogródek Iwony II 09:28, 10 kwi 2016

Do góry
Stipa u Ewy w ogrodzie
Małymi kroczkami do celu... 07:29, 10 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)

super widoczek
ja swoją podlewam do podstawki co 3 dni i staram się, żeby woda nie stała
poza tym zraszam czasem od góry - ale ja wszystkie sadzonki zraszam po pracy jak wracam
moja stipa od tygodnia mieszka na dworzu i powiem Ci, że w domu miała tendencje do leżenia, a teraz pięknie stoi na baczność

Dzięki następnym razem na pewno podleje już do podstawki. Ja swoją też trzymałam na dworze, ale u nas temp dużo spadła, więc schowałam spowrotem do domu.

Widziałam,że u Ciebie pracę idą pełna para Super! Teraz się napracujecie, a później będziecie podziwiać . Buziaki
Ogródek Iwony II 06:37, 10 kwi 2016

Do góry
Iwona , to nie moje odkrycie . Zachwyciłam się tą trawą u Vivy , ma ją posadzoną z Artemis, ślicznie to wygląda.

Odnośnie stipy, Mirella nigdy nie pikuje po 3 żdżbła. Posiałam gęsto stipe do 3 takich pojemników (tych przeżroczystych)widocznych na zdjęciu . Jak stipa urosła , każdy pojemnik podzieliłam na 15 części i popikowałam. Teraz w każdej tej małej doniczce widocznej na zdjęciu jest pewnie 20, 30 , a może i więcej żdziebełek.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 03:05, 10 kwi 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Karolcia , a czemu służyć mają łyżeczki, tylko oznaczenie gatunku czy coś jeszcze?
Moje będą gotowe za około tydzień, stipa jest pierwsza, a jeszcze czeka w kolejce
Odezwę się na pw ad. propozycji kujawskich

A potem jak znalazl do zupy pomidorowej
Ogródek Iwony II 23:31, 09 kwi 2016

Do góry
faktycznie, choć na pierwszy rzut oka myślałam, ze wszystko stipa.
Niesamowite masz to przedszkole
Małymi kroczkami do celu... 23:11, 09 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Popikowałam koleją stipe ok 60 sadzonek się uzbieralo, kupiłam specjalnie do niej ziemię do siewek, mam nadzieję,że będzie w niej rosła zdrowo. Zostało mi jeszcze do pikowania ok 300 sadzonek muszę dokupić jeszcze wielodoniczki. Część stipy widziałam,że trochę opadła, część trzyma się ładnie na baczność także mam nadzieję,że chociac z 20 przeżyje

Co ile ja tak podlewać,żeby nie przelać?? Co 2 dni wystarczy?

super widoczek
ja swoją podlewam do podstawki co 3 dni i staram się, żeby woda nie stała
poza tym zraszam czasem od góry - ale ja wszystkie sadzonki zraszam po pracy jak wracam
moja stipa od tygodnia mieszka na dworzu i powiem Ci, że w domu miała tendencje do leżenia, a teraz pięknie stoi na baczność
Ogródek Iwony II 23:10, 09 kwi 2016

Do góry
Stipa, a za czerwonymi kubeczkami po lewej Melica Ciliata.
Ogródek Iwony II 23:07, 09 kwi 2016

Do góry
To od góry pierwsza to stipa???
Moja nadal ma po 5 ździebełek

Ewa, niedługo na rabatki będziesz to dobro sadzić

Droga do spełnienia 22:46, 09 kwi 2016

Do góry
O jakie piękne stipy! A moja coś taka cherlawa i na dodatek zaczyna żółknąć na końcach Renia pisze tutaj, że stipa nie lubi za mokro - może zbyt troskliwie dbałam aby nie przeschła ziemia? W każdym razie dziewczyny w przyszłym roku ustawiam się w kolejce po nasiona
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:04, 09 kwi 2016

Do góry
rozplenice

stipa od Abiko

cleome cierniste

od Gosi wszystkie mam podpisane , ale nie pamiętam co jest na zdjęciu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies