Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

yolka 19:23, 09 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Prace dziś wykonane:
1. Rozsypana mączka rogowa na wszystkich rabatach
2. Podsypany nawóz dla bylinowych
3. Podsypany nawóz do rodedendronów
4. Skoszony trawnik, wykonana wertykulacja, nawieziony trawnik
5. Wyrwana część chwastów
5. Podlany ogród

Trawnik w czasie wertykulacji

U mnie dziś był dzień o wiele krótszy, popikowałam tylko werbenę 14 szt, bo tylko tyle wzeszło

Nie mam pojęcia jak trzeba robić, żeby tyle rzeczy zrobić
Margo 21:53, 09 kwi 2016

Teraz trochę deszczu by się przydało i wszystko ruszy
Pracowity dzień mieliście. Ja dziś ogrodowo już nic nie zdążyłam podziałać. A po zeszłotygodniowej wertykulacji czeka na wywózkę 12 worów siana.
Dziękuję za stipę i spotkanie
mirkaka 06:59, 10 kwi 2016

Myślę, że ambrowiec przebarwi się jesienią jak korona będzie w słońcu. W cieniu może być gorzej. Daj zdjęcie tej rabaty na której chcesz je posadzić.
Ewa777 10:46, 10 kwi 2016

yolka napisał(a)

U mnie dziś był dzień o wiele krótszy, popikowałam tylko werbenę 14 szt, bo tylko tyle wzeszło

Nie mam pojęcia jak trzeba robić, żeby tyle rzeczy zrobić

Jolu, bo to praca była na dwie osoby U mnie też tyle werben wzeszło, ale jeszcze nie pikowałam ich.
Ewa777 11:01, 10 kwi 2016

Margo napisał(a)
Teraz trochę deszczu by się przydało i wszystko ruszy
Pracowity dzień mieliście. Ja dziś ogrodowo już nic nie zdążyłam podziałać. A po zeszłotygodniowej wertykulacji czeka na wywózkę 12 worów siana.
Dziękuję za stipę i spotkanie

Gosiu, bardzo miło było mi spotkać się z Tobą Stipa nich Ci pięknie rośnie Popikowałaś resztę?

Cieszę się, że tyle udało nam się zrobić. Mam pomysł na nową rabatkę z drzewami Ale jak do tej pory byłam przekonana co do ambrowca, tak teraz po czytaniu informacji w różnych miejscach, zaczynam zastanawiać się, czy to dobry pomysł. Boję się, że może przemarznąć i że może nie przebarwić się na jesieni. Ciężko będzie okryć go w miejscu szczepienia, a młode drzewka trzeba okrywać. Poszukam jeszcze innych drzewek, które ładnie się przebarwiają. Masz jakiś pomysł?
Ewa777 11:14, 10 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Myślę, że ambrowiec przebarwi się jesienią jak korona będzie w słońcu. W cieniu może być gorzej. Daj zdjęcie tej rabaty na której chcesz je posadzić.

Tu forumowicze pisali o problemie z przebarwianiem się ambrowca
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1102-ambrowiec-amerykanski-liquidambar?page=13

i rosły w słońcu.

Zdjęcie zrobię. Na razie nie fotografowałam tego miejsca, bo nie wygląda za dobrze, ale będą zmiany
Katkak 11:17, 10 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)

Cena jest bardzo wysoka, dlatego tak długo się zastanawiam No i to przebarwienie jesienne - gdyby nie poczerwieniał, to byłabym zła, że tyle wydałam, a nie ma efektu, na którym mi najbardziej zależy. Myślę jeszcze, co mogłoby być w zamian, chociaż o ambrowcu już długo marzę

No to może ten ambrowiec kolumjowy slender? równie piękny, a kosztuje 100zł, a nie kilkaset. Zdaje sie,ze ma go Lukasz Loczekbi Irenka, więc możesz popytać o opinię. Ale z tego co wiem to sa sadowoleni.
Flower1 11:30, 10 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)

Wysłałam im pytania o zamówienie Jak będą mieli takie wysokie i w dobrej cenie, to zamówię u nich
Też jestem wykończona po pracy w ogrodzie Tyle zrobiliśmy, a jeszcze dużo do zrobienia zostało. Przydałyby się ze dwa dni urlopu A tak trzeba czekać do następnej soboty.

U mnie to samo , zeby tylko nie padało w sobote bo to jedyny dzien na ogrod. Swoja droga jak by mi sie ten Ambrowiec nie przebarwił to bym sie wkurzyła.
Ewa777 15:15, 10 kwi 2016

Katkak napisał(a)

No to może ten ambrowiec kolumjowy slender? równie piękny, a kosztuje 100zł, a nie kilkaset. Zdaje sie,ze ma go Lukasz Loczekbi Irenka, więc możesz popytać o opinię. Ale z tego co wiem to sa sadowoleni.

Kolumnowe, to nie moja bajka Podobają mi się drzewka na pniu. Chciałabym je połączyć z trawami i hortensjami Ale muszę popisać na wątkach ludzi, którzy mają ambrowce
Ewa777 15:18, 10 kwi 2016

Flower1 napisał(a)

U mnie to samo , zeby tylko nie padało w sobote bo to jedyny dzien na ogrod. Swoja droga jak by mi sie ten Ambrowiec nie przebarwił to bym sie wkurzyła.

Zrobiłam zdjęcie róży pnącej, żebyś zobaczyła jak ją poprzyginałam Mam nadzieję, że dobrze to zrobiłam