Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w malinówkach 10:57, 07 mar 2023

Do góry
A jakbyś zaproponował coś takiego?

Nadal jest żywopłot o którym rozmawialiście wcześniej. Dodatkowo masz propozycję rabat spójnych w projekcie. Dzięki temu mini żywopłotowi brat i Ty możecie przy nim rożne rabaty zrobić. jest też przerwa na pójście do altanki i plac zabaw. Masz swoje rabaty. Jakby brat nie zrealizował swoich to też by Twoja część nie ucierpiała wizerunkowo.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:39, 07 mar 2023

Do góry
Wiosna była i zniknęła
Na pocieszenie kupiłam sobie ciemierniki
Ogród w malinówkach 10:38, 07 mar 2023

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Teraz mnie olśniło.

Żywopłoty po graniach. W miejscu tego załamania granicy zrobić przejście trawnikiem. Dodane też kolorem jasnozielonym rabaty.

Tylko weź teraz powiedz, że nagle się odgradzamy, pomyślą, że coś jest nie halo

Tadam! Ekstra!
Ogród w malinówkach 10:33, 07 mar 2023

Do góry
Teraz mnie olśniło.

Żywopłoty po graniach. W miejscu tego załamania granicy zrobić przejście trawnikiem. Dodane też kolorem jasnozielonym rabaty.

Tylko weź teraz powiedz, że nagle się odgradzamy, pomyślą, że coś jest nie halo
Za drzwiami do ogrodu... 10:19, 07 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Nie załamujmy się. Tak czy siak wiosna coraz bliżej. Wytrzymaliśmy październik, listopad, grudzień, styczeń, luty to i marzec i kwiecień damy radę.

No tak, mieliśmy wiosny trochę w Sylwestra, to teraz zima odbiera swoje!
Za drzwiami do ogrodu... 10:01, 07 mar 2023

Do góry
April napisał(a)

Nawet jak już wiem że czekoladowy to trudno uwierzyć Bardzo realistycznie zrobiony

Chyba zrobię formę z tych moich zardzewiałych kleszczy, naleję w nią czekolady i dam mężowi czekoladowe kleszcze na Dzień mężczyzny!?

Za drzwiami do ogrodu... 09:54, 07 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)

Hmm a mi giną namiętnie łyżeczki. Może odruchowo wrzucam do odpadów kompostowych.

U mnie to częściej duże łyżki i nożyki! Nożyk to można z obierkami wyrzucić ale dużą łużkę!??? Z sałatką...???
Za drzwiami do ogrodu... 09:42, 07 mar 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Też się dałam nabrać! Ale to chyba nabierają się te, które takich widoków doświadczyły na własne oczy

Zaczęłam kolekcjonować takie znaleziska!
Myślałam, że od Agi mam kolejny eksponat
Tym bardziej, że jest bliźniaczo podobny do mojego starego sekatora, na którym widać ząb czasu i różnych warunków atmosferycznych też! Ale jeszcze działa. Zdjęcie przed naostrzeniem i przygotowaniem do sezonu.

Tu w towarzystwie czekoladowego
Ogród Basi i Romka 09:36, 07 mar 2023

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Nie udało mi się zajumać Twoich pięknych skrzyń ani Twojego pracowitego chłopa to zasadzę się chyba na Twoje "obrzydliwie "cudne przebiśniegi.---..no i cieplejszego klimatu Ci zazdroszczę u mnie dopiero co nieco wysciubia główki.

Dziś już nie jest tak ładnie, trochę zimy nam przywiało
Mazurskie klimaty Małgorzaty 09:32, 07 mar 2023

Do góry
Ania ja też jestem na totalnym głodzie względem ogrodowej zieloności-też już bardzo bym chciała zeby było tak:

albo tak:

Za drzwiami do ogrodu... 09:26, 07 mar 2023

Do góry
Szymka napisał(a)

Aniu super było. I spacer po zaśnieżonym ogrodzie też Baterie naładowane , cierpliwie czekamy na wiosnę

Mąż już pewnie zatopił siekacze w sekatorze

Tymczasem w ogrodzie już robi mi się "niedobrze" od "cukru pudru"!!! Chcę wiosny!

Dodatkowo boję się by mi mąż ( wielbiciel czekolady i produktów czekolado podobnych!) nie wsadził zębów w jakąś zardzewiałą ozdobę ogrodową, odkąd dowiedział się, że ten sekator jest czekoladowy!!!
Sekatora na razie dobrze strzegę!!!

Ogród w malinówkach 09:18, 07 mar 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
A jakby żywopłotu nie robić w jednej ciągłej linii? Np. zrobić dwie - jedna bliżej, druga dalej? Ale zaplanować go tak, żeby przysłonił to, co ma być przysłonięte.

Zrobić jakby takie zielone parawany
https://pl.pinterest.com/pin/179862578854535101/
https://pl.pinterest.com/pin/786230047461619975/
https://pl.pinterest.com/pin/65302263316970797/
https://pl.pinterest.com/pin/206461964156233319/

Hmmm, ciężko mi to opisać, może coś spróbuję maźnąć na fotce

EDIT:

Tylko chciałam pokazać o co mi chodzi z tymi dwiema liniami. Dopasować położenie tak, żeby przysłoniły Wam to co chcecie
Inspiracje piękne, jak sobie pomyślę co mam za oknem, co chcę, a co mogło by być to 3 różne światy. Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Muszę jednak zejść na ziemię. Bo albo robimy z sąsiadem kompromis albo każdy sobie. A jeśli kompromis to nie mam wpływu na to co będzie z lewej.

Niby jest wszystko od początku zakładane, niby można wszystko zaprojektować, a tu nagle tyle różnych dylematów. Nic nie jest proste

W ogóle widzę u siebie takie dziwne, schematyczne myślenie w projektowaniu/wymyślaniu rabat. W życiu bym nie wpadł na przesunięcie tego żywopłotu
Za drzwiami do ogrodu... 09:11, 07 mar 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Nawet jak już wiem że czekoladowy to trudno uwierzyć Bardzo realistycznie zrobiony
Za drzwiami do ogrodu... 08:55, 07 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
I ja się nabrałam myślałam, że taki skarb wykopałaś

Basiu, bo to bardzo możliwe, czasem wykopuję takie skarby!
np. jakiś czas poszukiwałam swoich ogrodowych nożyczek, znalazły się podczas przesiewania kompostu Już ich raczej nie użyję

Za drzwiami do ogrodu... 08:32, 07 mar 2023

Do góry
Aniu(Anabuko), fajnie, że mogłyśmy się zobaczyć bo w ubiegłym sezonie jakoś trudno było! Może w tym będzie częściej!?
W ogrodzie na razie trochę smutno, pustawo. Wczoraj śnieg dodatkowo przykrył pozimowe niedoskonałości, ale też cieszące już kolorki zapowidające utęsknioną wiosnę!

Czekoladowego sekatora, szkoda mi zjadać, może powieszę w gablotce z napisem: "W sytuacji ekstremalnego wyczerpania pracą w ogrodzie, spadku energii, czy braku formy do podjęcia działań ogrodowych bądź przy kiepskim nastroju - proszę zbić szybkę w celu uzupełnienia w organiźmie braku cukru i uwolnienia endorfin!!!!" albo prościej: " MASZ DOŁA OGRODOWEGO-ZJEDZ SEKATOR!!!

Za drzwiami do ogrodu... 00:53, 07 mar 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Piszesz, że słodki, a wygląda na zardzewiały

Tunel wysprzątany celująco! Teraz tylko trzeba czekać na wiosnę

Jak dostałam ten sekator to byłam pewna, że zardzewiały!!! Że Agapant sprezentowała mi do mini kolekcji, jaką mam na domku narzędziwym

Coś dłuży się to czekanie na wiosnę!
Ptasi gaj 00:12, 07 mar 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Dziękuje Kasiu za tak obszerne informacje

Kasia to znawczyni.

Odnośnie miskanta do donicy poradziłabym miskanta Sioux wys ok 1 m wcześnie kwitnie przepięknie się przebarwia.

16 październik 22@

20 sierpień 22

Vanilla Freis tylko do gleby. Dosyć szybko rośnie i się rozrasta. Tylko w sloncu
April podbija las... 22:48, 06 mar 2023

Do góry
April napisał(a)

Przycięcie carexa remota i żurawek odsłoniło pokrywy oczyszczalni, zwykle niewidoczne pod roślinami

Pięknie podziałałaś ale jak doczytałam jak wielkie masz rabaty to się nie dziwię, że masz ciśnienie na porządki Ja przy moich kilku mikro rabatkach się z reguły nie wyrabiam

Jola, pytanko, jak duże masz te pokrywy oczyszczalni? Remoty i żurawki dają radę je zasłonić w sezonie całkiem???
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:40, 06 mar 2023

Do góry
A na koniec pierwsze irysiki
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:36, 06 mar 2023

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies