Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:34, 11 maj 2015

Do góry
Ostrogowiec niebawem zakwitnie, obok bodziszek Renarda

Truskawki pierwsza róża w pąkach

Zebrinus rośnie jak na drożdżach - przy południowej ścianie ma sucho i ciepło

Klonik w doniczce i wielokwiatowe tulipki w donicach przy wejściu

miłego dnia!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:29, 11 maj 2015

Do góry
Piwonie drzewiaste w pąkach - biała i jasnoróżowa

Siewki ciemiernika od Ani ubiegłoroczne - jak urosły i cukinia - zaraz ją pożre kocimiętka...

Moja Nigra
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:27, 11 maj 2015

Do góry
Ewo, Aniu, czy to jest siewka werbeny? oczywiście w żwirku, bo po co na rabacie (chyba za dużo kory???)

Miniaturowe iryski od babci z rynku bałuckiego - mus dokupić, bo śliczne

I cd ładnych tulipków z Lidla
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:26, 11 maj 2015

Do góry
Cunningham's White (chyba)

Mini psiząb, limki ładnie rosną

Tulipki lidlowe chyba
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:24, 11 maj 2015

Do góry
Żurawki ubiegłoroczne rosną jak szalone (trawnik nadal do koszenia i młode przyrosty glediczii trójcierniowej aurea

Borówki kwitną a brunery w końcu mają coraz większe liście (nie lubię ich stadium wczesnowiosennego)

Patriot przy tarasie i nowy żółty nabytek
Ogród w budowie - nieustającej 08:23, 11 maj 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Agnieszko - zapraszamy, masz blisko.
Urszula Krysia - dziękuję że zechciałyście spacerować.

Ten przedogródek mnie zachwyca, taki swojski, spokojny, swobodny i trzyma klimat ogrodu co ważne. Stale porównuję do siebie bo ja mam napompowany ale mały ogród i takiej przestrzeni nie ma.

Boli mnie gardło więc wiele nie gadam podpisuję się pod tym co napisała Pani Przyroda, dodam, że kamelia piękna nie ma to jak mieć fanów
Nawet nie wiesz co za fuksja Ci się szykuje, w sobotę ją zobaczę to pokażę.
A do Kórnika też chcę. Niestety jestem biernym członkiem Towarzystwa a priorytet to moja księżniczka Zofia więc będę w orszaku imieninowym.
Byłyście chyba u KasiB. Jasny gwint, ale cudnie, co sobie wysiałaś?

Jak tam Twoje wysiewy i sadzonki?, moja dalia bezcenna wypusciła maleńkie listki, a reszta siedzi w paletkach ma być zimno.
Czekam na jakąkolwiek relację, zapach sobie wyobrażę.

pozdrawiam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:22, 11 maj 2015

Do góry
Czosnki tuż i atak jagody kamczackiej - za nią rośnie mój największy ciemiernik - pożarty

Atak linii kroplującej - prostuje się na trawniku (do koszenia); obok kot na rabacie z już rozłożonym odcinkiem 100mb

3letnia biała hosta white feather, obok ubiegłoroczne:
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:20, 11 maj 2015

Do góry
Foty poranne i czas zabrać się porządnie za pracę, w tym tygodniu kończę ważne rzeczy, masakra!

Lubię świeże przyrosty na buksach i na wrednym Wredei. W tle widać atak spirali kroplującej na trawniku

Maki od Kasi Luizy

Pełny orlik Nora Barlow i pierwiosnek lekarski
Powojnik - Clematis 08:15, 11 maj 2015

Do góry
Haniu niebieski to Maidwell Hall a różowy Markham's Pink. Sadzone w zeszłym roku. Z bylinowych miałam jeszcze Purple Dream ale jego i 3 inne coś mi podgryzło (podejrzewam nornice bo były korytarze), rozkopałam jednego a reszty nie ruszałam może jeszcze odbiją. Haniu wstaw zdjęcia Purple Spaidera też mi się bardzo podoba.
Zrobiłam zdjęcia do porównania może komuś się przyda, bo tak ciężko jest zdecydować się które wybrać.
Od lewej Lagoon, Stolwijk Gold (prześliczne żółte liście), Markham's Pink, Maidwell Hall.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 08:02, 11 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To już jest koniec, wywalaj

Szkoda, niby tylko 5 zł kosztował, ale i tak żal.
Nawożenie, zasilanie trawnika 07:45, 11 maj 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Zadowolony???
Życzę Ci Mariusz posiadania pięknego, soczyście zielonego i zdrowego trawnika.

Waldek - dzięki Tobie życzenie stało sie faktem!!.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 07:40, 11 maj 2015

Do góry
To już jest koniec, wywalaj

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:04, 11 maj 2015

Do góry
Leciuchno w zbliżeniu Zdjęcie zrobione wczesnym rankiem

Rododendronowy ogród II. 00:52, 11 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Inne też w blokach startowych

Te "bloki startowe" tez fajnie wyglądają, szczególnie te azalie pomaranczowe i żółte... jak wosko w szyku przygotowane do ataku
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:28, 11 maj 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie ma za co po prostu trzeba poprawnie pisać nazwy roślin bo potem wychodzą głupoty, a zresztą mnie też się zdarza przekręcać nazwy

Właśnie dla tego o czym napisałaś, przestało mnie interesować "Ogrodowisko".

Nie mam ochoty udawać super specjalistki w każdej dziedzinie. Ogród i ten poratl, miał był dla mnie odskocznią od codziennego, zwariowanego życia, gdzie "nie muszę udawadniać, że jestem "naj". Szkoda, że nawet tu musiałam się z kimś ścigać.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 00:21, 11 maj 2015

Do góry
rozark napisał(a)
magnolia u sąsiadki

i jej piwonie drzewiaste pierwszy raz w pąkach

Jak długo czekałaś ? bo ja 5 lat, i jak robiłam rabate 2 lata temu to miałam zamiar je wywalić ( mam 2) ale własnie wtedy posuwając sie z rabata w kierunku tej peoniii ona własnie zakwitła pierwsy raz.....chyba ze strachu przed eksmisją
Bajkowy ogród Weroniki 00:06, 11 maj 2015

Do góry
Muszę przypomnieć, że chociaż Holandia słynie teraz z tulipanów, to pamiętać należy, że ten kwiat jest symbolem Turcji i stamtąd pochodzi. Kiedyś cebulka tulipana kosztowała majątek, a dzisiaj okazuje się, że też przynosi duże dochody Holandii.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:01, 11 maj 2015

Do góry
No i oczywiście nie obyło się bez spontanicznego zakupu
Gość bez miejscówki

klon Brillantissimum (malutki ale tez i niedrogi)

Ogród na Opak 00:00, 11 maj 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:47, 10 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Wspomnień czar:
taki do nas przeszedł, chowała sie w szafie przez 3 dni

a dziś się panoszy Panisko

Cudny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies