Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 21:21, 19 kwi 2015

Do góry
Przemku mój tyci warzywnik
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 21:20, 19 kwi 2015

Do góry
czy może coś takiego, jak i tak będę likwidować te rabaty?Drzew, które rosną w lasku nie mogę przesadzić, bo są "dorosłe" i boję się ,że się nie przyjmą, dosadzę jeszcze więcej tylko jakich? Ale czym wypełnić miejsce ,gdzie jest lasek, korą???? To pójdzie jej tony,ale cóż... w tej wersji klon -nr 10, wziąć w rabatę czy podsadzić go jakimiś fajnymi roślinkami, czy miejsce na basen jest ok? jest rozkładany na sezon. może jeszcze zrobię na środku, w miejscu ,gdzie jest ten "wykusz" po lewej stronie,jakąś ścieżkę na środku z kamieni, podkladów, żeby optycznie skrócić działkę?

Sielsko - anielsko 21:17, 19 kwi 2015

Do góry
Niestety gdzieś posiałam i nie mogę znależc zdjęć z pełni sezonu - kiedy kwitły kwiaty W tym roku to nadrobię.
A tak skrzynie z poziomu "0" wygladają w tym sezonie:

A tak wyglądają te które "się robią":
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:16, 19 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
O rany, masakra z zurawkami, one chyba robale ściągają, co do ślimaków, wyzarly mi korzenie w hakone, zra tulipany, ubijam i zbieram. A tulipany tradycyjne tp pewnik i jeszcze te botaniczne tez

Jak nie urok to przemarsz wojsk... a na koniec sraczka

Trawka.... w oczku.. śliczna NIe wiem jak sie zwie.. ale kwitnie pięknie Muszę do Mariusza uderzyć z pytaniem

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 19 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aniu u Ciebie zawsze jacyś kosmici wyłaża z ziemi, ktorych nazw nawet powtorzyć nie umię
Ciepło nadchodzi z zachodu, u mnie było piekne słńce i +15. Za 1-2 dni dojdzie ciepełko do Ciebie a ja poprosiłabym deszcz...

A to możemy się zamienić w tamtą noc strasznie mocno padał deszcz juz na razie wystarczynie wiem Marzenko o czym piszesz? może o sangwinarii? dla Ciebie moja kwitnąca wiśnia Kojou no mai
Makowo na Kociewiu 21:14, 19 kwi 2015

Do góry
Zanim odpowiem kochani chcę powiedzieć, że pomimo wszystko wiosna jest i to wszyscy widzimy a na pewno czujemy to znaczy ja czuję aż za bardzo w kościach
Na dobry wieczór
pissardi

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:14, 19 kwi 2015

Do góry
Pola - cieszę się, że zaglądasz.. że się coś tam podobna w moim misz-maszu

Gabriela - niestety życie weryfikuje co che się mieć, a co można mieć Żurawki mi się bardzo podobają... a kapryszą u mnie od 2 lat.. wcześniej nie było problemu.. no chyba że opuchlaki, ale miałam tylko w kupionych żurawkach, moje były czyste.

Agata - sorki, ale z braku czasu nie piszę się na żadne szkółki. Zapraszam na szybką kawusię, ale szans nie mam na urwanie się na pół dnia.. w pół dnia to bym posadziła moje zasypane łopatą ziemi róże.. bo je szlag trafi. Na szczęście dopadła mnie praca i to mnie bardzo cieszy, ale niestety na nic nie mam czasu. Dla odgłupienia z pracy zaglądam na forum i tylko do siebie. Najbliższy miesiąc na 100% mam nieczasowy.

Agata Twoje pozostałe prymulki dopiero zaczynają.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:13, 19 kwi 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Już u Ciebie nieźle w ogródku! Czego nie mogę powiedzieć o swoim. Po tygodniu zimnicy jutro jadę na inspekcję, mimo, że z katarem. Może szybciej minie?

Pozdrawiam.

Haniu żeby było cieplej to w ogrodzie byłby już busz a tak roślinki takie biedne
No żeby po tej inspekcji nie rozłożyło Ciebie uważaj
Bajkowy ogród Weroniki 21:13, 19 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
ale fiołkow...piekny widoczek

A jak przyjemnie pracować w ich pobliżu ze względu na zapach.

Tymczasem magnolia w pąkach. Czy będą przymrozki, czy nie zaszkodzą...

Migdałek też obsypany pąkami kwiatów, oby nie zmarzły.

Pierwsze kwiatuszki floksów szydlastych.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 21:12, 19 kwi 2015

Do góry
Kupiłam też Jabłonie dwie ale nie ma się co nimi chwalić bo to roczne patyczaki
Dostałam też jedną Rozplenicę
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:11, 19 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Czy on ma duże przyrosty, bo te z listkami jak tulipan bardzo słabo, własciwie mam tyle ile posadziłam 2 lata temu.

dość spore, rośnie w takiej kępie
Sielsko - anielsko 21:10, 19 kwi 2015

Do góry
Sezon warzywniczy częściowo otwarty
Warzywa sieję/sadzę w skrzyniach. W zeszłym roku zrobiliśmy trzy o wymiarach 1,3 x 1,6 m, na poziomie zero - od strony południowo-wschodniej. Myślałam, że nic nie urośnie a był gąszcz roślin. Wśród warzyw miałam posiane nasturcje, nagietki i aksamitki.
W tym roku postanowiliśmy powiększyć "warzywnik" o cztery dodatkowe skrzynie - które "się ustawiają". Nowe skrzynie bedą na poziomie 1, na skarpie- ustawione schodkowo. I tu jest problem, bo trzeba je częściowo wkopać i równo ułożyć. To, ze względu na brak czasu, trochę trwa. Tam mają być posadzone przede wszystkim pomidory, papryka i wiejskie kwiatki. Mam nadzieję skończyć w tym tygodniu.
Na razie pokażę jak prezentują się skrzynie dolne i jak wyglądało układanie:

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:10, 19 kwi 2015

Do góry
KasiuDziękuję

Jazzy dzięki, lubię bardzo tak poszaleć

Karolu najpierw jest ekscytacja z zakupami, że znaleźliśmy roślinkę i wiemy, że to ta właściwaPotem ekscytacja z nasadzaniem

Martaspoko

Mirelko zaraz zobaczę co nakupowałaś

Agatko drzewka posadzoneTe 3 drzewka to wiśnie osobliwe umbra.
mam nadzieję, że się ładnie przyjmą

DanusiuDziękujęMasz fajną wysokość.Moje są trochę wyższe niż chciałam, ale u nas ciężko je dostać.Wszystkie były tylko na takiej wysokości szczepione.Bardzo się z nich cieszę.

Dzisiejsze fotki

Zdjecia nie oddają tego co jest w rzeczywistości, ale to wiecie

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:09, 19 kwi 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania chciałbym ale to tylko zwykłe rubrum - tyz piknie

miałam je w rajskim ale zapomniałam i wyciapałam jako chwasta tutaj nie mam przesadzony na jesieni lilak węgierski ładnie się przyjął i będzie kwitł
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 21:08, 19 kwi 2015

Do góry
Czasu mam za mało
W sumie zakupów nie było dużo
Kupiłam Floksy dla babci

A dla siebie pelargonie na balkon
U BusyBee w ogródku... 21:08, 19 kwi 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

A ja mam pytanie czy po lewej to buk?...myślę ,że tak
Jeśli tak,to napisz proszę jaki?
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:05, 19 kwi 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A ja przestraszyłam się prognoz i nie pojechałam na działkę. A u nas jest całkiem nieźle. Patrząc na fotki u ciebie zimno się robi. Ale zapowiadają ocieplenie. Widzę że brunera u ciebie zaczyna kwitnąć. U mnie dopiero zaczęła wyłazić.

Hej Bożenko, dzisiaj było bez opadów w nocy też nie było przymrozku rano sprawdzałam na ogrodzie nic nie oberwało ale o 17.00 jak byłam z psem na spacerze to zmarzłam bo wiatr taki mroźny mam 2 brunnery i obie już maja kwiatki ale są niziutkie przez to zimno pozdrówka
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 21:04, 19 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Żonkile + pędzony rabarbar
[img
Buksy i róże dają czadu

Hiacynty i największy ciemiernik:

Jak Tyś się w tym chodaku zmieściła kiedyś ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:01, 19 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu u mnie dzisiaj pogoda też była kiepska, zimno, pochmurno, czasem słońce wyszło na chwilę, ale grad nie padał na szczęście. Prace w ogrodzie takie tam małe.
Oglądam Twoje zdjęcia, piękne masz te kwiaty Prawdziwy ogród to ogród z kwiatami
Aniu, a co Ty myślisz o sadzeniu lawendy między róże?
Moje róże rosną solo,ale bym chciała coś im do towarzystwa posadzić, co polecasz?

moje lawendy rosna przed różami ale szczerze pisząc coś im tam nie pasuje a może taka odmiana nie są to piękne kępki zobaczę w tym roku najwyżej przeniosę w inne miejsce nie mogę nic za bardzo polecać, bo u mnie jak u kokoszki rośnie werbena, knautia macedonia, mieczyk bizantyjski, lilie i martagony i inne gatunki, bodziszki, krwawnikmam też powojniki botaniczne i na siatce wysoko rosnące i powojnik rurkowaty Cassandrajest z czego wybierać zapomniałam o ostróżkach
Mój mały zakątek :D 21:01, 19 kwi 2015

Do góry
A teraz relacja z postępu prac przy okrągłym trawniku

Musiałem rozwiązać jakoś problem z podwyższeniem i wkopałem taką gumę, mam zamiar wkopać tam albo cegły, albo podkłady. Myślę, że będzie fajnie wyglądało

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies