Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:05, 17 kwi 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

To jest tak, że teoretycznie wiem gdzie leży ten złoty środek
A w praktyce - wszystko przede mną Tak jak mówisz - wyjdzie w praniu
I tego nie mogę się już doczekać

Jeśli chodzi o zdjęcia - wierz mi, pokazuje co mogie
Kulki wyszły tak se

No i widzę, że poskutkowało, chociaż 1 (słownie: jedna!) fotka jest No ale lepszy rydz... itd.
Kulki wyszły bardzo dobrze! Nie marudź
Rododendronowy ogród II. 21:05, 17 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
W rurze od trzepaka zamieszkała myszka . Całą zimę podkradała ptakom ziarno ale nie dała sobie zdjecia zrobic a dzis nawet patrzyła jak ją fotografuję.

Śliczna ta myszka I ma fajne uszy

A nad piwoniami to tylko zacmokałam
Moja bajka 21:03, 17 kwi 2015

Do góry

Rozkwita coraz więcej tulipanków
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:02, 17 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Magdzia, no masz ten "murek"

Dziękuję...Pani perfekcyjna...masz tak idelanie i równiutko...obłędnie!
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:02, 17 kwi 2015

Do góry
Dziękuję za paczkę przeczytaj moją wiadomość
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:01, 17 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Uwielbiam soczystość koloru hakone!

Sztuczna jak nic...to niemożliwe...nieprawdopodobne!
Rododendronowy ogród II. 21:00, 17 kwi 2015

Do góry

Makowo na Kociewiu 21:00, 17 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kasiu byłem przed chwilą w Brico Miałem wielkie plany i wróciłem z kwitkiem U mnie nic nie ma i nie było z tej gazetki Kupiłem tylko w biedro ładne hoertensje ogrodowe po 19 zł

No własnie nigdzie nie było dostawy u nas też Ja w bedro kupiłam...kulki za 22,90

Ogrodowe przygody 21:00, 17 kwi 2015

Do góry

posadzone naparstnice jeszcze raz dziękuję Agcia
"W kolorze blue" 21:00, 17 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja tam nie wiem, zrobiłam im fotę jak piją pod płotem

Enstato któraś Ty z tych obecnych?
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 20:59, 17 kwi 2015

Do góry
Pogoda zrobiła się paskudna więc przyszedł dzień na moje pierwsze "malunki", ostrzegam śmieszne no ale co tam trzeba się jakoś rozbawić w taką brzydką pogodę co o takim pomyśle sądzicie, może coś doradzicie lub odradzicie to, że szmata w pierwszej kolejności powinna zniknąć to już wiem (dowiedziałam się o tym niestety o wiele za późno )... kiedyś ja usunę obiecuję ale nie teraz mój M. by padł na zawał gdybym mu powiedziała że likwiduję bo jednak jest nieprzydatna wręcz szkodzi a ja na darmo wydałam kasę

od dołu:
1. Tawuła japońska "Goldmund"
2. Szałwia omoszna chyba deep blue (chodzi mi o tą niższą odmianę)
3. bukszpan kulka
4. Róża Alba Meidiland (biała)
5. Clematis Arabella (płożący, kolor niebieski)

od góry:
1. Róża (jedna odmiana ale nie wiem jaka jeszcze moje typy to: The Fairy; Lovely Fairy lub Elfrid)
2. Lawenda
3. coś będę tu musiała umieścić bo chyba mi zostanie miejsce
4. tawuła japońska "Goldmund"

Jeżeli chodzi o te wyżej skarpy "korytka" są one bardzo płytkie i na razie będę raczej testować co tam mi przetrwa zimę, musi być to roślinka z płytkimi korzeniami na razie jest tak:
1. od tarasu wolne nie mam nic chciałam lawendę ale obawiam się że nie przetrwa, jedna na próbę mogę w sumie wsadzić
2. korytko mam narazie dwa małe bukszpany, będą robione na kulkę,
3. wrzosy + thuja tuffe

Rododendronowy ogród II. 20:59, 17 kwi 2015

Do góry
Parę zdjec z ogrodu

Mały ogród Kasi 20:58, 17 kwi 2015

Do góry
stychaz napisał(a)

Też jestem za tą wersją, tylko jakoś kulka na pniu mi w tym akurat miejscu nie konweniuje. Posadziłabym 3 takie kulki o różnych wysokościach, które byłyby lekko przesunięte w stosunku do najszerszego miejsca na rabacie. Mniej więcej takie coś

Edit: Pozdrawiam piękne kanciki
like it
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:58, 17 kwi 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Edzia nie wiało i było bardzo ładnie, dopiero po południu trochę się popsuło. W każdym razie zdążyłam dokończyć zabawę z grabkami i wywiozłam wszystko Liczyłam, że jak już skończę to popada trochę, ale jednak nie
Dla Ciebie na pocieszenie Mam nadzieję, że to lekkie przewianie jest naprawdę lekkie i szybko Ci odpuści

Ale śliczne słoneczko dzięki tak już lepiej ale dziś też chlapnę na noc c cośtam nie odpuszczam U mnie też nadciąga nadciąga cały dzień i nic ani kropla dobrze że się wyrobiłaś Buziolki Trzasnęłam fotki tak tylko szeptam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:57, 17 kwi 2015

Do góry
Jako, że zasadniczo jest to wątek mojej Ż., to staram się zbyt mocno nie udzielać aby nie "zadymiać" krajobrazu. Ale dzisiaj wrzucę parę zdjęć zarówno dlatego, że robione przeze mnie jak i pokazujące min. moją część ogrodu.

Moja duma i radość - nektaryna kwitnie i zapowiada urodzaj

A tak ta sama nektaryna owocowała 2 lata temu i mam nadzieję, że w tym roku znów da popis

A tu na pierwszym planie brzoskwinka, która w zeszłym roku straaasznie chorowała, ale walczyłem o nią jak mogłem i chyba się udało, bo kwitnie pięknie!

Black Tulip z mojego ujęcia.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 17 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Cudowna ta magnolia! Kiedyż moja będzie taka wielgachna? Wiem, wiem, mam jej dać ostatnią szansę, ale aż mnie skręca przy porównaniu
No i tulipkowy pokaz się zaczyna!
Doczytałaś o środku? Przepraszam, że z takim opóźnieniem.

Małymi kroczkami do celu... 20:57, 17 kwi 2015

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Witaj Paulino,
Jeśli mogę doradzić, to ja zrobiłabym jeszcze inaczej z tymi rabatkami. Ja połączyłabym wszystko w całość razem z tymi tujami i to na całej długości. Nie wydzielałabym takich plamek-wysepek, bo ciężko będzie tam wykosić, a jak to urośnie to będą takie zaułki. A może pociągnąć ją jeszcze dalej i taką narożną zrobić. Ja mam dwie narożne i lubię je bardzo. Jedna z nich jest na stronie 4 i 21 mojego watku. Może tylko troszkę to zwęzić i wykorzystać darń spod tujek, by uzupełnić braki po tych istniejących rabatkach. A rzeźbę dać w narożniku jako centrum rabatki i przy niej róże. Zdjęłabym tez darn między tujami, bo one tam zmarnieją.

Ręka mi się chyba trzęsie, bo takie esy floresy poszły za tujkami.

I ja pomyślałabym o lekkim podcięciu tujek. Ja swoje mam niskie około 70cm, ale już teraz poscinalam im konce tak po 3-5cm, by je zagęścić. Wiem, ze żal ciąć, ale one się za to odwdzięczą.

Bardzo podoba mi się Twoja rabatka pod domem. Jest właśnie spójna, leci jednym ciągiem i ciekawe roślinki tam masz. Wizualnie ładnie to wyszło. I rzeczywiście mocno roślinki podrosły. Ja też takie zmiany obserwuję na zdjęciach, bo tak to mocno nie widać, że roślinki przybrały na wielkości.

Paulina usiądź sobie na spokojnie, przemyśl wszystkie propozycje i podejmij decyzję i działaj.

Pozdrawiam

Witaj, nawet nie wiesz jak się cieszę, że do mnie zaglądnęłaś i mam kolejną osobę do pomocy - razem zawsze raźniej Właśnie dzisiaj tak cały dzień kombinowałam i jedno wiem na pewno, że wszystko będzie połączone w całość, bo faktycznie takie wysepki ładnie nie wyglądają...Widzę, że Ty poszłaś na całość z wytyczeniem lini Na razie zakończę przy tej drugiej, bo dalej muszę dokupić tuje i zakończę ją tak, żebym później mogła iść dalej aż do narożnika działki. Szkoda, że jak zwykle zrobiłam od tyłu, bo niepotrzebnie ściągałam tak szeroko trawę, ale zrobię tak jak piszesz, dziury załatam darnią z pod tuj. Dziękuję za pomoc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 17 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wisienki kiku-shidare startują

Pięknejak i inne kwitnące nasadzenia, jak to Sebek napisał Marzenie
Ogrodowe przygody 20:56, 17 kwi 2015

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:56, 17 kwi 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Jutro zrobię fotkę stanu aktualnego a dzisiaj mój cudak

Cudak świetny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies