Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 19:50, 11 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Tulipki super - miałam takie, wyglądają niesamowiciem, niestety chyba przy przekopywaniu grządki je uszkodziłam bo juz nie wzeszły
A tojeść tak się rozrasta - potem będziesz ją wyrywać
Buziola, mam dziś imprezę urodzinową córci

Kasia to przepiękna się Wam pogoda na imprezę udała, bo jak mniemam balowaliście w ogrodzie . Ja dziś podrasowałam trochę tę moją rabatę "koszmarek" . Posadziłam tam 4 cisy kolumnowe, które plątały mi się po ogrodzie, jałowca, którego przerobiłam na "niwaki" (mój debiut). Wcześniej rósł pod sosną i prawie nie było go tam widać. Dosadziłam jedną Ice Dance, bo ładny odrościk się "urodził" więc go przesadziłam i jeszcze miałam takiego miniaturowego iglaczka pod sosną, więc też go przesadziłam. Czyli póki co bezkosztowo . Kasiulka mam jeszcze dużego już pierisa w przedogródku i zastanawiam się czy jego nie przesadzić na tę rabatę. Wygląda tak - doradź proszę.

Wtedy dosadziłabym jeszcze azalię "Kermisina", tego kiścienia zgapionego od Ciebie i już byłoby ok. Mam jeszcze dylemat co tym żwirkiem. Chciałam zmienić go na jakiś jasny, żeby rozjaśnił to miejsce. Ale z drugiej strony jak zostanie żwirek, to będzie też musiała zostać szmata. Kora odpada, bo nie dam rady z kory wygrabić liści magnolii. I takie oto mam dylematy . Ale się rozpisałam. Ale podpowiedz mi Kasieńko.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:47, 11 kwi 2015

Do góry
A na koniec - kto najbardziej korzysta z piaskowej formy pod basen? No wróble! I kto powiedział że trzeba kąpać sie wodzie?

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:37, 11 kwi 2015

Do góry
Konwalniki od Stefka/Zbyszka i pierwszy narcyz.

Kupiłam różowe annabellki, bo bardzo mi się spodobały na pintereście, ale Karabelka ze swoich nie jest zadowolona. Zaryzykowałam i zobaczymy.

Dosadzony świerk.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:37, 11 kwi 2015

Do góry

Po drugiej stronie ścieżki dołożyłam trawki

I żurawkowy pasek
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:37, 11 kwi 2015

Do góry
No i efekt tego świntuszenia

Wróble patrza i nie wiedzą skąd się to tu wzięło

A ten dyskretnie się odwrócił by nie przeszkadzać sąsiadom

ryby też już przy lustrze wody szukają pożywienia

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:35, 11 kwi 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:34, 11 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to parę fotek

Moje nowe kloniki crimson sentry które poleciła mi Agania Jeszcze malutkie korony mają ale mają zasłonić te paskudne znaki drogowe. Mam nadzieję że szybko się rozrosną Czerwone korony mają górować nad tujami

No efekt bedzie super a jakie pnie maja wysokie.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:34, 11 kwi 2015

Do góry

Wrzosy obcięte
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:32, 11 kwi 2015

Do góry
No to parę fotek

Moje nowe kloniki crimson sentry które poleciła mi Agania Jeszcze malutkie korony mają ale mają zasłonić te paskudne znaki drogowe. Mam nadzieję że szybko się rozrosną Czerwone korony mają górować nad tujami

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:31, 11 kwi 2015

Do góry
Coś tam posadziłam…
Moja koncepcja ławeczki z daszkiem z platanów.
Ławeczka się połamała, ale i tak będzie wymieniona na teakową.
Platany są o 40 cm wyżej szczepione niż zamierzałam, ale może się trochę zabudują i będzie to lepiej wyglądało….

Z tyłu ławeczki posadziłam cisy, a platany w kwadratach dostały skarpety z bukszpanów, przed nimi carexy variegaty, a za nimi białe annabelki.
Na płot puściłam bluszcz, żeby go w ogóle nie było kiedyś widać.
No nie wiem czy mi się to podoba… Może jak wszystko się rozrośnie...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:28, 11 kwi 2015

Do góry
A dookoła - życie się kotłuje Zwłaszcza przy oczku

Tylko dla osób powyzsej 18 lat, seks żabi
Typografia ogrodu 19:26, 11 kwi 2015

Do góry
I największa moja dzisiejsza praca - jak juz pisałam w ubiegłym roku powstała ławka betonowa (z mojej miłości do betonu) zaimpregnowana była żywicą, która niestety po zimie zaczęła schodzić. Wymyśliłam inspirując się O. gabion handmade - obłożyłam ją ocynkowanym panelem, wzmocniłam wewnątrz drutami i wsypałam kamienie - i niestety trochę siatka się wygięła - nie widać tego mocno, ale tak jak chciałam by gabion został także od góry kamienny, tak teraz chcę już zamontować drewniane siedzisko, by zamaskować nierówności. narazie widok bez siedziska bo go jeszcze nie ma, a kamienie nasypane z górką (do zdjęcia gdy będziemy montować siedzisko). Nie patrzec na braki w trawie - tam leżały kamienie dłuższy czas...

Było

jest

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:21, 11 kwi 2015

Do góry
Ale fajny był ten nasz dzisiejszy zlot ogrodowych czarownic

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:19, 11 kwi 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Kasiu,ale wypucowałaś ogród .Magnolia śliczna.pozdrawiam

No spreżyłam się w tym roku, pewnie dlatego że pracowałam w nim przez zimę
Ale dzis popołudniu siadłam sobie z kawą na ławeczce w błogostanie patrzac co się działo dookoła
Ogród mam wyplewiony, odgrzybiony i nawieziony
Cóz pozostało - podziwiać i ... odpoczywać (najpierw muszę sobie przypomnieć jak to się robi)

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:13, 11 kwi 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Dzięki Kasiulka . Śliczna, faktycznie jak gwiazdeczki ma te kwiaty . Dopiero co w pąkach była, a już tak szaleje

Normalnie achy i ochy odchodza... uwielbiam ta magnolie...
Nie jest co prawda duża...

Ale te kwiaty...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:10, 11 kwi 2015

Do góry
W ubiegłym roku był szał na powojniki, a m.in. na powojnik Rubens i ja uległam pokusie pojawił się w moim ogrodzie, ładnie przezimował i... pokazały się pączki, a to znak, że zakwitnie, już się cieszę

Liliowo i kolorowo:) 19:09, 11 kwi 2015

Do góry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:06, 11 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
A u mnie biała różowej nie mam milej soboty u mnie przepiękna pogoda zaraz idę do ogrodu
Aniu jak to nie masz? przecież masz u mnie
Życie w wiejskim ogrodzie 19:05, 11 kwi 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:05, 11 kwi 2015

Do góry
Wieloszka duma czy coś jeszcze dokupic?

Wózki wypełnione po brzegi!!,

Moje zakupy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies