Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:07, 31 maj 2017

Do góry
tulipki lodowe się obraziły w tym roku takie zgniłki są

Krzewuszka cudowna,przegapiłam pełne kwitnienie

białe gozdziki

coś mi zjada moje drogocenne Lilie piramidy ,może Basia coś mi podpowie,dzis okryłam je butelką by osłonić od nieproszonego zgłodniałego gościa
Moja działka na Dębowym Lesie 17:59, 31 maj 2017

Do góry
Czerwona azalia mnie zachwyca

Aniu lilie u mnie bardzo słabo rosną. Te kupione w zeszłym roku to mało które wzeszły. Myślałam, że może w tym roku cebule się odrodzą i wzejdą, ale jednak nie.
Te, które kupiłam w tym roku też bardzoooo słabo.
Tyle pięknych odmian posadziłam, a chyba tylko trzy marne wzeszły
Ogrodowe szaleństwo ... 07:47, 31 maj 2017

Do góry
Elu zawsze cieszy jak wszystko zaczyna kwitnąć, odwdzięczają się nam nasze roślinki za opiekę piękna będzie ta piwonia, lilie już coraz maśniejsze, no i warzywka już coraz większe
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:40, 31 maj 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Sylwuś jak Twoje oczko? Czyścisz je jakoś, czy nie ma takiej potrzeby? Ja swoje oczko robiłam po Tobie, ale u mnie syf jakiego mało.
PS. Przysłała mnie w tej sprawie do Ciebie Abiko))) Co dwie głowy, to nie jedna...

Aga była i widziała, że woda czysta
Ja nie sprzątałam w nim od momentu założenia , ani razu jeszcze i mam nadzieję, że przez najbliższy rok nie będzie takiej potrzeby Oczko w pełnym słońcu mam , bez obiegu wody i natleniania. Posadzone są rośliny strefy przybrzeżnej i lilie wodne, puszczona pływająca( hiacynt)Pływają 4 rybki. Jedyne co robię to co kilka dni uzupełniam wodę, bo paruje. Nic więcej
A w małym oczku w tym sezonie wybrałam tylko liście orzecha z dna i woda nie zmieniana bo kijanki pływały, ale też klarowna. Proponuję poczytać na forach akwarystycznych w jaki sposób dojrzewa woda w zbiorniku do momentu ustabilizowania się równowagi biologicznej. Bo to klucz do sukcesu. Ja oczko traktuję jak większe akwarium
Ukojenie 07:35, 31 maj 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Jarzmianka różowa poprostu cudo
muszę ją upolować do mojej niby białej

Już lilie ???
szybkie

czym okryłaś ogród że tak wszystko do przodu masz??

Lilia pedzona w doniczce
Hortka z kwiatem kupiona wiosna w A
Ukojenie 07:28, 31 maj 2017

Do góry
Jarzmianka różowa poprostu cudo
muszę ją upolować do mojej niby białej

Już lilie ???
szybkie

czym okryłaś ogród że tak wszystko do przodu masz??

Ogrodowe szaleństwo ... 22:25, 30 maj 2017

Do góry
Lilie)))

Róża "europeana" ma pączusia, w rozkwicie są begonie

JAK TO WSZYSTKO CIESZY!!!!
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:28, 30 maj 2017

Do góry
Lilie niesamowite - czekam na kwitnienie a Ty się oszczędzaj i nie szalej tak w ogrodzie
Ogród na piasku i z wielkim murem 20:52, 30 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
U mnie też te czerwone robaczki na liliach.
Dziwna sprawa, bo dużo cebul lilii kupiłam w zeszłym roku i w tym roku, a jakoś mało mi ich wschodzi. Czy Ty o swoje jakoś szczególnie dbasz?

Mirelko, poskrzypka na liliach co roku, wyłapuję je (tak mi poradziła pani sprzedająca cebule), na szczęście nie ma jej duzo.
O lilie nie dbam, po prostu u mnie jest sucho, cebulowe nie lubią zalegania wody, a u mnie piasek (uszlachetniony komponentami aby rośliny chciały rosnąć). Nic ponadto nie robie
Może za głęboko sadzisz?
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:24, 30 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Viola fajnie, ze juz jestes. Kuruj sie szybciorem, bo ze zdrowiem zartow nie ma.
Lilie sliczne zapisuje sie na cebulki z lat kilka czyli jak bedziesz miec

dobrze Izuś ,mam nadzieje ze w tym roku pojawią się jakieś młode dzieciaczki
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:16, 30 maj 2017

Do góry
Viola fajnie, ze juz jestes. Kuruj sie szybciorem, bo ze zdrowiem zartow nie ma.
Lilie sliczne zapisuje sie na cebulki z lat kilka czyli jak bedziesz miec
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:59, 30 maj 2017

Do góry
Witajcie Kochani

Kasiek...
Hanuś z Natą lepiej dużo mniej kaszle ,wczoraj była na kolejnej wizycie u pulma na dalsze testy i nic nie wykazały-dalej pozostaje tajemniczą królową ,troche w ogrodzie byliśmy w sumie bedzie kiepski rok i na owoce i na warzywa ech
Radziu
Basiu
Izuś
Sylwuś
bardzo dziekuję za odwiedzinki,macie rację przesadziłam z chorobskiem gnac do ogrodu ,ale taki okres że czasami trzeba sie poświecić by ogarnąc ogród,od dziś pozostaję na zwolnieniu do konca tyg ,poszło niestety na puca wrrrr
już będę grzecznie się kurować -obiecuję
Na targach nic nie kupiłam ,za to zdradzę Wam tajemnicę,udało mi się dostać na giełdzie Lilie jak ma Basia
oraz dwie piramidowe Lilie

Ogród na piasku i z wielkim murem 10:35, 30 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
jak to ? juz lilie kwitną ?

Kasiu, większość ubiegłorocznych ma już pąki kwiatowe, a te które kwitną to w donicach, tegoroczne, wcześniej były w ogrodzie zimowym, od marca
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:26, 30 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Piękne nowości

Dzięki Mirelka Czekam niecierpliwie na pozostałe lilie, ale na razie pąki są tylko na ubiegłorocznych.
Gonię i unicestwiam te małe czerwone robaczki, co mi zżerają kwiat lilii, chyba poskrzypka to się nazywa
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:19, 30 maj 2017

Do góry
jak to ? juz lilie kwitną ?
Ogród na piasku i z wielkim murem 08:59, 30 maj 2017

Do góry
Odbyłam wycieczkę z Tobą w góry --coś niesamowitego .Kolorów co nie miara ai lilie już kwitną ! ! !Pozdrawiam i będę zaglądać.
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:34, 30 maj 2017

Do góry
Agania napisał(a)
U ciebie kwitnie to co umnie nie chce, a tak lubię łubiny, mam pojedyncze kosaćce, ale takiej kępy nigdy się nie doczekałam, lilie faktycznie przepaśne

Rabarbar masz

Agatko łubiny też bardzo lubię, to kwiaty kojarzące mi się z wsią tak jak malwy kosaćce na początku też to była malutka kępa, po trzech latach taka się zrobiła a rabarbar do kompocików lub do ciacha
Do raju daleko - u Ewy 21:46, 29 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kanciki faktycznie eleganckie! U nas, niestety, też nie wszystkie rodusie zakwitną w tym roku. Tym bardziej z przyjemnością oglądam u Ciebie
Macham Ewcia

Kanciki świeżo zrobione są najładniejsze Cieszę się ogromnie, bo lilie, które kupiłam w ubiegłym roku kwitnące, rosną jak szalone
U Ciebie też rodki zastrajkowały? Szkoda.
Ogród na piasku i z wielkim murem 19:42, 29 maj 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Dziś rano - nowości:

Tiny Shadow

Pierwsze lilie -WOW
Piękne A pachną?
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:23, 29 maj 2017

Do góry
U ciebie kwitnie to co umnie nie chce, a tak lubię łubiny, mam pojedyncze kosaćce, ale takiej kępy nigdy się nie doczekałam, lilie faktycznie przepaśne

Rabarbar masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies