Louise Odier
pnąca róża flammentanz
kwiaty hortensji Dębowej coraz ładniejsze.Ach, jak nie mogę się doczekać,żeby je w pełni zobaczyć.
Ciekawa jestem jakie będą
i lilie też już czekają
Kasia dzięki czeka mnie wymiana wody w basenie, bo po zimie jest mętna a wszystkie rosliny oczyszczające wodę zginęły po zimie Jest to spore przedsięwzięcie, zwlekam z jego rozpoczęciem, bo jak się zacznie trzeba kończyć. A to wymaga wymycia ścian (Karcher) a wczesniej usunięcie (recznie) błota i osadów z dna. Wprawdzie to praca dla eMa ale i ja muszę się włączać.
Nie lubię tej pracy
Ja mam 3 lilie i niestety prócz liści nic nie chcą z siebie dać. Mam jednak nadzieję, że jak już dokończymy ogród zrobi im się głupio i wypuszczą piękne kwiaty
super, chyba dokonam przesadzenia tylko muszę popatrzeć po odmianach szałwi która by pasowała
potrzebuję czegoś właśnie jak sesleria żeby ruszyło szybko bo nim hortensje rusza to chwilę trwa, mam tam tez czosnki/ na plecach hortensji/ i tulipany/pomiedzy/ ale właśnie szałwia była by wypełnieniem/kolorem/akcentem juz po tulipanach i czosnkach bo teraz jest taki okres pustki nim rusza na dobre hortensje z białym kwiatem w czosnkach za hortensjami chce posadzić jeszcze irysy trawolistne bo widziałam u Magnolii na watku Malkul fajny efekt i podobno wcześniej ruszają to by może wypełniły tyły za hortensjami
te graby mnie kuszą, oj kuszą i gdzieś będą- moze właśnie tam ale mam jeszcze jeden bok działki do zagospodarowania i myślę
Też mam taką rabatę gdzie po kolei jest żywopłot ze szmaragdów, przed nim hortensje Limelight, a przed nimi rozplenice Hameln na przemian z jarzmianką Vintage Wine, ta ostatnia linia teraz niedawno dosadzana.
Między hortensami jest tam jeszcze 6 grabów Fastigiata.
Wiosną przed hortensjami kwitły tulipany, a za chwilę będą w hortensjach kwitły czosnki główkowate, za hortensjami mam jeszcze lilie pełne, ale w tym roku na spektakularny efekt nie liczę, bo sadziłam je dopiero wiosną.
Mi się pomysł z seslerią i szałwią podoba, bo u mnie szałwia już od kilku tygodni kwitnie, sesleria od wczesnej wiosny ładnie wygląda.