Kupowałam jako Magnolię Sentinel, ale z odmianą nie ma nic wspólnego, rośnie tak jak dla gatunku z rodzaju gwiaździstej, może to Rosea....bierz jedno pod uwagę, że przesadzona magnolia, to stracona magnolia....no nie zawsze, ja przesadziłam, Genie i się przyjęła, ale to było po jesieni zaraz na wiosnę
Witam w wątku poświęconym różanecznikom
w zeszłym sezonie wiosną, zakupiłam 3 rh, zostały posadzone w odpowiednio przygotowane podłoże i na jednym z nich zauważyłam nieco żółknące liście. Czy na podstawie zdjęcia można zdiagnozować co mu dolega? zakupiłam Substral Magiczną Siłę i nie wiem czy mogę go zastosować. Zdjęcie zrobione późną zimą, do tej pory nie wygląda ani lepiej ani gorzej. Bardzo proszę o opinię. Pozdrawiam!
Zmierzyłam rabatkę, rozrysowałam i plan jest taki, ale może być modyfikowany oczywiście:
Jest obwódka z bukszpanu 20 cm od linii trawnika, potem lawenda 60 cm dalej. Następne 60 cm i 4 krzewy róży Berolina (blado-żółta), potem do ogrodzenia zostaje 130 cm. tam chcę posadzić 3 Miskany przy samym ogrodzeniu, perovską i werbenę - tylko w jakiej kolejności dać?
Przed różami stipę. Tylko czy między różami i lawendą, czy przed lawendą pomiędzy? Teraz przy różach kiełkują tulipany. Pomocy !
Jeszcze raz fotka: