Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Co z tym ogródeczkiem począć 11:17, 19 maj 2015

Do góry
Nie obcinaj. Przynajmniej przez jakiś czas. Liście są potrzebne do roslinie do wzmocnienia cebulek. Jak lekko zaczną podsychać, to wówczas możesz już chyba. Bardzo Ci przeszkadzają? Oczywiście kwiatostan przekwitnięty usuń.
W Gąszczu u Tess 11:07, 19 maj 2015

Do góry
Już jestem Ale trudno się wraca do szarej codzienności
Przydałby się urlop po urlopie
Co z tym ogródeczkiem począć 17:28, 18 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Wróciły po liftingu

Chciałam srebrne ,ale czarne tez mogą być

Świetnie wyszły! Lepiej, że czarne, moim zdaniem, niż srebrne.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:27, 14 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Powojnik sliczny, a bzy uwielbiam, to zapach maja z mojego dzieciństwa.

Warto trzymać te krzaczory właśnie dla kwitnienia w maju. To największe zgrupowanie zajmuje kawał ogródka.Z tyłu za lilakami jest potężna tawuła, właśnie zaczyna kwitnąć, też mam ją w kilku miejscach.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:09, 14 maj 2015

Do góry
Powojnik sliczny, a bzy uwielbiam, to zapach maja z mojego dzieciństwa.
W Gąszczu u Tess 22:21, 13 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Piwonie uwielbiam, ale trudno je zakomponować.
Ten łan piwonii w ogródku Babci Danusi, czyli tuż za moim płotkiem.
Ale muszę i u siebie znależć dla piwonii miejsce - myslę ciepło o majówkach.

Roztapiam się w upalnym Madrycie (termometry pokazują nawet 47 stopni), gdzie wszystko już przekwitło: i magnolie, i rododendrony, i kasztanoce i wszelkie cebulowe - jeśli takowe tu były posadzone. Bo nawet resztek cebulowych nie widać, służby miejskie już sadzą letnie kwiaty, głównie brudnoróżowe petunie (ładne)
Czy można było bardziej kretyńsko zaplanować termin tego wyjazdu?

Buziam wszystkich

Nie ważne czyje piwonie... ważne, że ładne widoki masz

a co do urlopu...to kazdy teramin byłby dla nas kretyński. No może poza zimą
Ogród niby nowoczesny ale... 21:15, 13 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Uwielbiam Twoje grabeńki w rozplenicach. Jak rozlenice bujną, to szczęki będę szukać w żwirku

Tessiu...ja też, i zerkam codziennie jak rosną...i czekam aż podrosną

Malgosik napisał(a)
Magda, jak ustawiliście skrzynie warzywne to wszystkie miały idealny poziom?
Bo moje 2 nie mają idealnego poziomu i się zastanawiam na ile będzie to widać jak już żwirek wysypię.

Ups...chyba mialy. Znając mojego męża to mialy...poziomica to jedna z jego przyjaciółek...

Joaska napisał(a)

Po pierwsze to zdjęcia ogrodu cudne, perfekcja absolutna.
Ale mam jak zwykle ostatnio pytanie techniczne, czy ja dobrze widzę że tam na zakończenie rabaty wkopana jest deseczka??? Czy pomaga Ci to w trzymaniu idealnych kształtów rabat, linii prostych??, bo tez ostatnio o tym myślałam żeby wkopać dechy ... zostały mi po budowie, a tu widzę u Ciebie takie rozwiązanie więc sobie pomyślałam że zapytam...

Joasiu, deski były montowane w zeszlym roku i słuzyły mi do wytyczenia rabat. Tymczasowo Potem posialismy trawę...i to tymczasowe lezy do dziś zamiast ekobordów. Jak się zużyją to wtedy może ekobordy zamontuję...może...
Co z tym ogródeczkiem począć 10:51, 13 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Ale się uśmiałam z tego Twojego "Zadnego kwiatka więcej" I Emuś w to uwierzył???
Aleś się utyrała przy sprzątaniu rozbiórkowym, ale pięknie jest.
Ty uważaj, bo cię ktoś podkabluje do ZUS

Tesiu spojrzał na mnie jak na kosmitkę ,więc chyba nie uwierzył
W Gąszczu u Tess 10:50, 13 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Powiem jak Juzia .....ojoooj.....
cudniaście..

Dla odmiany czas na zmiany... 08:46, 13 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Pergola odjazdowa, aż żałuję, że zrobiłam drewutnię, byłoby miejsce na takie cudo. Ale nadal kombinuję, gdzie by taką zrobić
Przywrotnik też lubię, mam sporo, choć Twój łan jest bezkonkurencyjny.

Przegapiłam - kicia Marysia odeszła?

no...kicia Marysia po tym jak zniknęły kociaki poszła w siną dal...może i by się została, ale nasz pies to wariat...szkoda...ale chyba u sąsiada jest bo czasem pod płotem przebiega

co do pergoli Tesiu to merci...eM się ucieszy z komplimentów...zaplanowana jest jeszcze druga cześć na siatce od strony nieużytków...ale to za jakiś czas

buziaki
Ogród niby nowoczesny ale... 08:45, 13 maj 2015

Do góry
Uwielbiam Twoje grabeńki w rozplenicach. Jak rozlenice bujną, to szczęki będę szukać w żwirku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:42, 13 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
A dla mnie szklarnia, daje ludzki akcent, a nie ogrodu z katalogu

O to, to
Co z tym ogródeczkiem począć 08:40, 13 maj 2015

Do góry
Ale się uśmiałam z tego Twojego "Zadnego kwiatka więcej" I Emuś w to uwierzył???
Aleś się utyrała przy sprzątaniu rozbiórkowym, ale pięknie jest.
Ty uważaj, bo cię ktoś podkabluje do ZUS
Dla odmiany czas na zmiany... 08:32, 13 maj 2015

Do góry
Pergola odjazdowa, aż żałuję, że zrobiłam drewutnię, byłoby miejsce na takie cudo. Ale nadal kombinuję, gdzie by taką zrobić
Przywrotnik też lubię, mam sporo, choć Twój łan jest bezkonkurencyjny.

Przegapiłam - kicia Marysia odeszła?
W Gąszczu u Tess 00:27, 13 maj 2015

Do góry
Piwonie uwielbiam, ale trudno je zakomponować.
Ten łan piwonii w ogródku Babci Danusi, czyli tuż za moim płotkiem.
Ale muszę i u siebie znależć dla piwonii miejsce - myslę ciepło o majówkach.

Przed białymi tulipaniami mam przywrotnik. Taki eksperyment, zobaczymy, co z niego wyjdzie.

Dziękuję bardzo za pochwały Nie wiem za co konkternie chwali mnie Toszka - jeśli za kamasję z burgundowymi tulipanami to wyjaśniam, że to nie moja zasługa, onegdaj Mała Mi taką inspirację wrzuciła.

Cierpię straszliwie, bo nie wiem, jak ogród wygląda. Zostawiłam go w jego najlepszym momencie: kamasja i czosnki zaczynały spektakl, rododendrony wygląały jak panny młode, kolejne tulipany zaczynały popis...

Roztapiam się w upalnym Madrycie (termometry pokazują nawet 47 stopni), gdzie wszystko już przekwitło: i magnolie, i rododendrony, i kasztanoce i wszelkie cebulowe - jeśli takowe tu były posadzone. Bo nawet resztek cebulowych nie widać, służby miejskie już sadzą letnie kwiaty, głównie brudnoróżowe petunie (ładne)
Czy można było bardziej kretyńsko zaplanować termin tego wyjazdu?

Buziam wszystkich
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:09, 13 maj 2015

Do góry
Warzywnik rewelacja! A ta farba to jaka, że em ledwie przełknął a Tobie bosonożność grozi?
Pod Laskiem 23:56, 12 maj 2015

Do góry
Monia, ja się nie znam, ani-ani. Może Mazana zapytaj? Wyślij mu zapytanie na pw, bo on nie ma wątku.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:20, 12 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wow, Rubens w pełni rozkwitu. Wisterii zazdroszczę, swojej daję ostatnią szansę a jak nie, to out.
Pokaż szerszy kadr - gdzie masz tę wisterię?

Twoje plagi mnie dołują, bo nie zastosowałam w tym roku nicieni, i się boję.

Uwielbiam tego Rubensa
I przechodnie też, bo słyszę jak podziwiają czasami…

Wisterię mam przy domku ogrodnika, ale źle posadzoną, bo ona podobno oplata się w lewo (odwrotnie do zegara).
Tak słyszałam, nie wiem czy to prawda, ale u mnie taką tendencję rzeczywiście ma.
Pachnie obłędnie!!
Daj szansę tej Twojej

Mam szerszy kadr:

Dwa ogrody 00:12, 12 maj 2015

Do góry
Kindziu, dlaczego dalie mają nie powschodzić? Luzik, dadzą radę, swoje jutro będę siać nie przerywam

Pszczelarnio, do Kórnika pleciałabym jak na skrzydłach, ale do lipca nigdzie nie mogę się ruszyć, poza wyjazdem służbowym
Tiarelki szkoda, z nornicami walczyłam zimą.

Fragment bukowej ściany to w nowym dopiero rośnie, gdybyśmy mieli działkę wcześniej to posadzilibyśmy na niej te buki, zamiast po drugiej stronie drogi

Miro, o kamasji wyżej wierzę Tess na słowo, że się będzie rozmnażać, ktoś jeszcze na O sadził jej duże ilości jesienią, nie pamiętam, a chętnie zobaczyłabym,
masz piękną kalinę na pniu, moja malutka, ale dziś pachniała cudnie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:06, 11 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Regulamin ogrodowiska nie przewiduje uprawnień osób postronnych do wypisania użytkownika.

W desperacji można wiele rzeczy osiągnąć. Nawet i zablokowanie konta żony na ogrodowisku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies