Piwonie co dzień paki rosną, to są białe w ubiegłym r. przesadzane.
Potrzebują już wsparcia, ciągle brakuje mi podpór.
Mam tyle do podpierania, że powinnam iść na kurs spawania.
Młode piwonie drugi rok od posadzenia. Bardzo bym chciała by nie pokaprysiły i chciały zakwitnąć. maleńkie były kłącza z wysyłkowej. w sumie mam 38 szt piwonii.
floksy w głębi.
świerki gniazdka jeszcze teraz przekopać muszę, może przyrosty poradzą sobie z szokiem.
Hosty z trawką Baron.
Musze, po prostu musze sie pochwalić co zrobił (w końcu! ) mój M.
Co prawda zeszło mu całą zime.... i zgodnie z powiedzeniem (jak facet mówi że cos zrobi, to zrobi; nie trzeba mu co pół roku przypominać...)
Witam, proszę o pomoc u mnie zalęgły się owady
zalęgły mi się jakieś owady na srebrnym świerku
drzewko usycha, młode pędy idą ładnie
ale stare igły opadają
mnóstwo owadów jak chude czarne osy
przebarwienia jak zielone mszyce na igiełkach
pomarańczowe żółte rządki jajeczek (2cm długość jajeczka pół mm)
Danusiu, już jest zamontowana potęzna maszyna, filtr zaszczepiony bakteriami i ze złożem ruchomym. Do tego mam potężny dyfuzor napowietrzający, lampe UV 72. Z rosliń już w koszyczku jest lotos, lilie i dużo hiacyntow plus pistie. Kocham koi, bez nich mam wrażenie niepełnego ogrodu. Na holenderskich forach, hodowców koi, ten zestaw się sprawdza, woda kryształ. Zobaczymy jak będzie u mnie, będę testowym, żywym dowodem, czy działa
Ściana jest niewykończona jeszcze, nieobrobione boki, niezakryta rura i brak dyskretnego podświetlenia wody
Te pierwsze to chyba ICE CREAM...
To może i z moich jeszcze coś dobrego wyrośnie. Kupowałam już tyle razy ICE CREAM a wciąż ich nie mam w ogrodzie, tylko jakieś dziwolągi. Pozdrawiam Aniu.
Ewo, pierwszy raz taką dekorację przywrotnika widziałam. A to dlatego, że wcześnie na działce się zjawiłam i rosa była wszędzie, ale tylko przywrotnik tak pięknie wyglądał.
Na płatkach narcyza też widać rosę, ale nie ten efekt...
Roślin z Bylinowego nie odebrałam, może w przyszłą sobotę pojedziemy z Iwoną.