Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Laskiem 12:38, 25 mar 2015

Do góry
tak widać dziedziniec i planowane róże linia na niebiesko oprócz okien tam gdzie drzwi. Wcześniej rzut na mapie w kolorze żółtym
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 25 mar 2015

Do góry
hen....nicieni się boję, chyba kret powalczy ponoć dużo było przypadków, że nicienie do gałki ocznej się dostały i były problemy zdrowotne, zatem walka nierówna, ale jakoś poradzimy

makkasia...Kasiu, zimy nie było, to ogród na bieżąco był obrabiany, przyznam się że jeszcze nigdy nie miałam takiego porządku piesio cudny, maluszki takie fajne, bardzo mądra na te swoje 6 tygodni, już tylko raz w nocy do niej wstaję, ale 6 już na nogachcieplutko pozdrawiam

Pamajo....i gdzie watek? masz, co pokazać, ta twoja magnolia, to ochy i achyno fakt, trudne to nasze ogrodniczkowanie, ale jakie piękne może malutkie ślimaki, u mnie też widziałam, ponadto mogły czubki ciut przymarznąć, u mnie tez tak się stało, ale i tak cieszą kolorem i zapachem; pomysł z donicami jest niezły, bo przy okazji rewolucji w ogrodzie, nie uszkodzisz ich, ja juz sporo zmasakrowałam

Pod Laskiem 12:34, 25 mar 2015

Do góry
na zielono taras z zadaszeniem i wejście główne
Pod Laskiem 12:33, 25 mar 2015

Do góry
na czerwono dobudówka planowana
fiolet łuk z kamienia
zółty planowane rabaty

Pod Laskiem 12:32, 25 mar 2015

Do góry
monia napisał(a)
na razie chyba podwórko co ? Bo pewnie nie ogarniecie ja też nie

\

Moniko, narysuj budynki i dziedziniec osobno na papierze w kratkę w skali, napisz, jakie to budynki i zaznacz drzwi i okna oraz nanieś, co jest i będzie (ławy, studnia, chodniki, etc.).
Co to są te cyfry?

Zdjęcia powyżej dały już obraz całości. Teraz robimy dziedziniec, czyli podwórko.
Pod Laskiem 12:26, 25 mar 2015

Do góry
jeszcze raz część do remontu na czerwono

Pod Laskiem 12:23, 25 mar 2015

Do góry
na razie chyba podwórko co ? Bo pewnie nie ogarniecie ja też nie

\
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:22, 25 mar 2015

Do góry
iwonaal...dzięki za pozdrowienia i wzajemnie wiosna w pełni, wczoraj było 17 w cieniu, a dziś jeszcze cieplej w domu brak netu, telefon nie działał, bo Orange ma jakąś awarię, dziś w pracy mam dostęp

Basiu...dzięki za info, sporo tego w ziemi siedzi, kret u mnie ma co robić, teraz wiem, czemu kopców przybywa i kanałów wylotowych, ma pokarm)

kitek81....Kasiu, wszystko buja, ale jest okropna susza, chciałabym, aby całą noc lał deszcz i odświeżył rośliny i powietrze od razu tak ładniej po deszczu...a jak nie, to mąż ma znowu pracę z podlewaniem

Monic...ja tez ogromnie, liczę że powoli tylko lepiej będzie Moniko, przypomnij rośliny od ciebie, to chyba bodziszki były, już mi wschodzą, dałam w lepsze miejsce pozdrawiam

ana_art...Aniu, to może te lepsze niz opuchlaki

Robertop....cieszę się, ze ogród się podoba, o dziwo mnie już też pachnie w nim teraz hiacyntami, co rok kupowane na święta, potem w grunt i nazbierało się tegodzięki i pozdrawiam

idą tawułki, irgi, fajny kolorek tych pierwszych listeczków
tych na wyspie gruzowej nie strzygę

czosnki już wielkie i mój mega sukces, wrześniowe patyki róż, czy zakwitną, ale się przyjęły
Pod Laskiem 12:19, 25 mar 2015

Do góry
czesc do zagospodarowania na oghród

na czerwono częśc nie wyremontowana
na niebiesko żwir musimy załatwić fadromę żeby ziemie nam wywiozła od skarpy planujemy mur żeby ziemia się nie obsuwała
na zielono część wyremontowana na dniach elewacja jak fadroma nas odwiedzi
na różowo kiedyś ..... taras
Działka wkoło Lubczyka :) 12:17, 25 mar 2015

Do góry
Warzywnik w końcu rozrysowałam
Ogród na Batuty 12:15, 25 mar 2015

Do góry

to co się powyżej nie zmieściło:
24 Hydrangea Vanilla Fraise
25 Hakonechloa macra "Aureola"
26 Fagus Rohan Obelisk
27 Miskant Gracillimus

i plan ogólny całości

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:10, 25 mar 2015

Do góry
Kochani będę potrzebowała Waszej pomocy do mojej rabaty, tej przy tarasie.

Coś rozrysowałam, ale czy dobrze??

Chciałabym zostawić tak jak miało być z wiśniami osobliwymi Umbr., hortensjami, jakieś trawki.Nie wiem jednak czy dać tam wrzosy, żurawki czy buksiki??No i co przy samym tarasie??Może kule bukszpanowe i trawki??
Tam jest południowa strona.Cis troszkę osłoni roślinki przy basenie, ale słońca dużo tam jest.
Nie jestem pewna czy na samym końcu cisa dać 1 jarzębinę lub klona tego zółtego co mam??Chyba same wisienki lepiej wygladaja??

Zobaczcie zdjęcie i może coś Wam przyjdzie do głowy

Pod Laskiem 12:09, 25 mar 2015

Do góry
częśc do remontu

Ogród Tosi 12:06, 25 mar 2015

Do góry
hej Tosiu
Prosiłas o letnie selerie:
Careulea- lipiec i sierpień, a trzecie wiosenne- kwietniowe- nie widac za bardzo jej koloru- jest taki zimny raczej

ja ją lubię bardzo, ale tnę ja na przedwiośniu i w sezonie jeszcze po wkitnieniu, a czasem nawet jeszcze raz- mam metodę- tna jak mnie wnerwia. Do wys 3- 5 cm, potem za tydzień juz na nowo puszcza i znów ja lubię . Bardzo szybko się wyładnia.
Chyba Krania ja tez miała, ale u niej źle wyglądała- może to kwestia tego ciecia... Ona daje króciutkie rozłogi, więc łądniej jej jak jest w wikększych grupach. I jak wszytskie żelazne trawy co kilka sezonów warto ją podzielić dla odmłodzenia- u mnie nawet nie łysieje w śdrodku tylko traci forme zwartej kępy.
To czas na dzielenie ( się z innymi- ja posłałam w śwait chyba z kilkaset sztuk w sumie, a zaczynałam od 3 sztuk
Pod Laskiem 12:04, 25 mar 2015

Do góry
czerwono dobudówka i planowany żwirek brąz
Pod Laskiem 12:03, 25 mar 2015

Do góry
od strony północnej patrzymy na sudety które nie widać bo za mgłą no i parking
Ogródek Iwony 12:02, 25 mar 2015

Do góry
A żeby nie było, ze na moim wątku straszy, to dla wrażliwych kwiatuchy zostawiam:

Ogród z łezką II 11:59, 25 mar 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Co to się porobiło już drugi tysiączek zaczęty ...
a ja się dziwię, że w ogrodzie z łezką taka cisza mus zaznaczyć nowy.
Buśki
Pod Laskiem 11:57, 25 mar 2015

Do góry
wjazd ten kawałek po lewej nie jest nasz dlatego żywopłot jest może za ro uda się kupić

za żywopłotem swierki rosną więc za jakiś czas kawałek żywopłotu pójdzie na ognisko z kiełbaskami

Ogródek Iwony 11:56, 25 mar 2015

Do góry
To wszystko w ostatnie dwa tygodnie, hi, hi

Wczorajsze prace wykopaliskowe:

A teraz przerwa, na ciąg dalszy trzeba poczekać, aż sprawy murarskie się zakończą pomyślnie

A bylinki niech sobie w tym czasie rosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies